شاهد رشد عظیم توانمندی زنان پس از انقلاب اسلامی هستیم/ لزوم تبیین مسائل زن
شاهد رشد عظیم توانمندی زنان پس از انقلاب اسلامی هستیم/ لزوم تبیین مسائل زن
حجت الاسلام رستمی گفت: زنان ما پس از پیروزی انقلاب اسلامی از نظر توانمندی، فرهیختگی، تخصص و اشراف بر مسائل و مسئولیت پذیری، رشد عظیمی پیدا کرده اند.

به گزارش خبرنگار گروه زیست‌بوم فناوری و نوآوری تیکنا، حجت‌الاسلام مصطفی رستمی در آیین اختتامیه نخستین دوره آموزش زنان و حکمرانی که در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، گفت: شاهد رشد عظیم توانمندی زنان پس از انقلاب اسلامی هستیم.

وی افزود: امام خمینی (ره) هیچ ابایی در گفتن حقیقت نداشت. این صراحت طریقه ای در بیان احکام اسلامی است. اگر در موضوعاتی از ابتدای انقلاب به عنوان یک رهبر دینی مانند فتوای اعدام سلمان رشدی، اعلام موضع کند. نشاندهنده باور و برداشت عمیق ایشان از اسلام بود و بر اساس اقتضائات حکمرانی و طریقه‌ای در جلب آرا نبوده است.

رییس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها گفت: هم فرمایشات امام (ره) قبل از تدوین قانون اساسی و هم قانون اساسی که منبعث از قرائت اسلامی حضرت امام خمینی (ره) قواعد مترقی را برای ورود زن به حکمرانی بسیار موثرتر از آنچه که در نظام پهلوی القا می‌شود را دارد مقایسه می کنند. در حالی که پهلوی دوم اصلا اختیاری از خود نداشت. همانطور که ناصرالدین شاه روایت کرده بود مرده شور این مملکت را ببرد که اگر بخواهیم به شمال آن سفر کنیم باید از روس ها و اگر به جنوب سفر کنیم اجازه انگلیسی ها را می خواهد. محمدرضا پهلوی در مصاحبه خود بعد از فرار از ایران به آمریکایی ها می گوید چه خواستید و کجا بود که دستوراتتان را اجرا نکرده یا مخالفت کرده باشم. در چنین فضایی شاه نیز تابع حکمرانی است و بی اختیار و جایی برای طرح این سوال نمی ماند که در پهلوی مردان بیشتر حق انتخاب داشتند یا زنان؟ این سوال طنز است.

وی ادامه داد: آنچیزی که پس از انقلاب اتفاق می افتد مبتنی بر این است که مسیر حرکت انسان فارغ از جنسیت است. هر دو جنس در حیات طیبه مکمل یکدیگر و نقش آفرین هستند. در قرآن نیز از لفظ از انسانهای مومن استفاده شده است که شامل زن و مرد می شود. مثلا برای مثال اسم زن فرعون آورده می شود که با اینکه در خانه طاغوت زمان می زیست دست از باور و اندیشه خدایی خود برنداشت.

حجت الاسلام رستمی گفت: به واسطه اشتراک انسانی اما تفاوت های جنسیتی، شاهد تفاوت های مسئولیتی هستیم. این تفاوت ها مسئولیت های سنگینی را بر زن بار می کند که بر مرد بار نمی کند. و برعکس مسئولیت هایی را متوجه مرد می کند و زنان را از این مسئولیت ها معاف می کند. به دلیل اینکه باور واقعی در تفاوت ها است. نگاه، نگاه انسانی است نگاه اینکه دو انسان با دو جنس متفاوت مسئولیت متفاوت دارند.

وی افزود: انقلاب اسلامی برای اولین بار الگوی حکومتی مبتنی بر اسلام با قرائت علوی، فاطم و حسینی را ارائه داد. هیچ حکومتی در جهان وجود ندارد که پس از دوره امام حسن مجتبی(ع) اسلام با تمام قواعدش در آن پیاده شده باشد. اصلا تجربه حکومتداری با قرائت اسلامی وجود نداشت تا پیروزی انقلاب اسلامی که یک مدل حکومتی را ارائه داد که نطیری و تجربه پیشینی برای الگوبرداری وجود نداشت. این حکومت و نظام حکومتی در حال شدن است. این صیرورت و تکمیل بخش های خالی اتفاقات ویژه ای را رقم می زند.

رییس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها اظهار کرد: ظرفیت اجتهاد در فقه شیعه ظرفیتی بی نظیر است. در اقتضائات متناسب با رشد عظیمی که زنان ما بعد از انقلاب پیدا کردند از نظر توانمندی، فرهیختگی، تخصص، اشراف بر مسائل مسئولیت پذیری، تغییر نظام ادارع زندگی و تسهیل بسیاری از مسئولیت ها و سخت تر شدن دیگر مسئولیت ها شاهد تاسیسات و ابداعات جدید مبتنی بر عنصر اجتهاد بوده ایم. مسئله شناسی عنصر اصلی بحث اجتهاد است و در این حوزه حتما فرهیختگانی که در این دوره شرکت کرده اند و به تبیین مسائل می پردازند می توانند به جریان اجتهادی این عرصه کمک کنند.

گفتنی است، اولین دوره آموزشی زنان و حکمرانی با هدف شبکه‌سازی تخصصی شرکت‌کنندگان همراه با کمیسیون ملی یونسکو و سایر نهادهای همراه، فراهم آوردن فضای آموزشی متفاوت و مسأله‌محور با در نظر گرفتن مسائل زنان در حکمرانی و آموزش کاربردی و کارگاه در خرداد ۱۴۰۲ برگزار شد.