به گزارش گروه ایران و جهان تیکنا ، در پی سفر ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشورمان به آمریکای لاتین، مراسم امضای اسناد همکاریهای روابط اقتصادی دوجانبه ایران و کوبا در حضور روسای جمهور دو کشور روز پنجشنبه ۲۵ خرداد ماه برگزار شد و مقامات عالیرتبه دو کشور، ۶ سند و تفاهمنامه همکاری امضا کردند.
این تفاهمنامهها در حوزههای قضایی، همکاریهای جامع سیاسی، مناسبات گمرکی و مشارکت در حوزه فناوری اطلاعات بوده که به امضای مقامات عالیرتبه ایرانی و کوبایی رسید.
گفتنی است که رئیس جمهور در سفر به کوبا، از خط تولید واکسن در کارخانه CIGB بازدید کرد و در جریان آخرین اقدامات و همکاریهای مشترک این کارخانه با شرکتهای ایرانی قرار گرفت.
سید ابراهیم رئیسی در ادامه برنامههای سفر رسمی خود به کوبا، از خط تولید کارخانه واکسنسازی مرکز (CIGB) در هاوانا بازدید و با مدیران این کارخانه دیدار و گفتگو کرد.
**جزئیات این تفاهمنامهها عبارتند از؛
برنامه همکاریهای جامع میان دولت جمهوری اسلامی ایران و جمهوری کوبایادداشت تفاهم سازوکارهای همکاری و مشورتهای سیاسی میان وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران و وزارت روابط خارجی جمهوری کوبایادداشت تفاهم همکاری میان گمرک جمهوری اسلامی ایران و سازمان خدمات عمومی گمرکی جمهوری کوبا درباره تبادل الکترونیکی اطلاعات قبل از ورود درباره جابجایی بینالمللی وسایل نقلیه و کالاهایادداشت تفاهم همکاری میان گمرک جمهوری اسلامی ایران و سازمان خدمات عمومی گمرکی جمهوری کوبا در زمینه همکاری برای آموزش کارکنانیادداشت تفاهم همکاری میان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات جمهوری اسلامی ایران و وزارت ارتباطات جمهوری کوبا در زمینه ارتباطات و فناوری اطلاعات و ارتباطات و خدمات پستییادداشت تفاهم همکاری میان وزارت دادگستری جمهوری اسلامی ایران و وزارت دادگستری جمهوری کوبا.
بر اساس این گزارش، هرچه روابط تجاری ایران با ونز,ئلا خوب بوده و حتی در بدترین شرایط تحریمی نیز ادامه داشته اما با نیکاراگوئه و کوبا به هیچ عنوان بیلان تجاری ایران خوب نیست به طوری که ایران به این دو کشور هیچ گونه کالایی صادرات نداشته و یا کالایی وارد نکرده و اگر هم بوده در مورد کوبا بسیار محدود بوده است.
این در حالیست که ایران با این سه کشور دست کم به لحاظ سیاسی نزدیکی خوبی دارد.
سید روحالله لطیفی سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت، درباره تجارت با کوبا گفت: تا سال ۱۳۹۱ به صورت محدود اما سالانه کالای ایرانی به کوبا صادر می شد اما از سال ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۶ صادراتی به این کشور انجام نشده و فقط ۶۰ هزار دلار در سال ۱۳۹۷ صادرات صورت گرفته و مجددا بعد از آن تاکنون صادراتی به کوبا اتفاق نیفتاده ، اما واردات از کوبا که عمدتا دارو و تجهیزات پزشکی است در سالهای مختلف
انجام شده ، که بالاترین میزان آن در ۱۲ سال گذشته در سال ۱۳۹۷ با ۶۰ هزار تن به ۲۱ میلیون و ۲۱۵ هزار دلار رسیده است.
انتهای پیام/