جنس حکمرانی، زنانه و جنس حکومت‌داری، مردانه است
جنس حکمرانی، زنانه و جنس حکومت‌داری، مردانه است
نگاهداری گفت: جنس حکمرانی زنانه و جنس حکومتداری مردانه است. جمهوری اسلامی مبتنی بر اعتقادات مذهبی و دینی خود مطابق با قوانین بالادستی این بشتر را فراهم کرده است. رهبر انقلاب اسلامی نیز مکررا بر نقش مهم زنان و مشارکت آنان در حکمرانی اشاره فرمودند.

به گزارش خبرنگار گروه سیاست و حکمرانی تیکنا، آیین افتتاحیه نخستین دوره آموزشی زنان و حکمرانی به عنوان محفلی برای آموزش و تجربه اندوزی تخصصی در این حوزه صبح امروز سه شنبه ۹ خردادماه با حضور انسیه خزعلی، معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در محل تالار شیخ فضل الله نوری مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

بابک نگاهداری گفت: جنس حکمرانی زنانه و جنس حکومتداری مردانه است. جمهوری اسلامی مبتنی بر اعتقادات مذهبی و دینی خود مطابق با قوانین بالادستی خود ارائه داده است. رهبر انقلاب اسلامی به کرات بر نقش مهم زنان و مشارکت انان در حکمرانی اشاره فرمودند. در ماده ۱۱۶ منشور حق انتخاب شدن زنان در پارلمان‌ها و … تاکید کرده‌ایم.

وی افزود: هر چند که برخی موانع وجود دارند بعضی موانع به‌صورت موانع فرهنگی و اجتماعی است‌ مانند کلیشه‌های جنسیتی و عرفی. موانع در نظام سیاسی در عرصه قدرت بین زن و مرد و امکان کم لابی گری زنان و ارتباط با حلقه‌های میانی کشور و …از موانع سیاسی حضور است. موانع سازمانی نیز با عدم پذیرش مدیریتی نسبت به زن وجود دارد. تدوین قوانین حمایتی از زنان علاوه بر مسئولیت خانوادگی آنان در کنار مسئولیت اجتماعی نیاز به تروین سازوکار دارد.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی گفت: زنان باید حضور موثرتری داشته باشند باید در یک رفت و برگشت بین ذهن و میدان داریم. جمهوری اسلامی در عمل نشان داد با حفظ شعائر می‌توانند در میدان حضور داشته باشند. اینکه چه نوع مشاغلی با ذات زنانه هماهنگ است. مطالعات محدود در این زمینه صورت گرفته و نیاز به انجام تحقیقات بیشتر است. مشاغل آموزشی، پژوهشی، اداری و سلامت با ذات زنانه همسویی بیشتری دارند زیرا ذات زن با تربیت، آموزش و پرستاری همسو است و از خانواده به جامعه تسری می‌یابد. امیدواریم زمینه های فعالیت زنانه در گام دوم انقلاب اسلامی را به زودی شاهد باشیم.

گفتنی است، اولین دوره آموزشی زنان و حکمرانی با هدف شبکه‌سازی تخصصی شرکت‌کنندگان همراه با کمیسیون ملی یونسکو و سایر نهادهای همراه، فراهم آوردن فضای آموزشی متفاوت و مسأله‌محور با در نظر گرفتن مسائل زنان در حکمرانی و آموزش کاربردی و کارگاه در خرداد و تیرماه ۱۴۰۲ برگزار می‌شود.