به گزارش فناوری پیشرفته تیکنا، محققان یکی از شرکتهای فناور موفق به طراحی برچسبهایی برای یافتن مدارک و اشیاء گمشده شدند. مهدی قیصری، مجری طرح گفت: در این طرح سامانهای را طراحی کردیم که از طریق آن کدهایی به اشیاء و مدارک بدون هویت اختصاص داده میشود.
وی ادامه داد: این کد به شماره همراه فرد متصل میشود و هر زمانی که آن مدارک و یا اشیاء گم میشود، مسیر پیدا شدن آنها از طریق این کد، تسهیل میشود؛ چرا که از طریق این کد، یابنده میتواند به مالک اطلاع دهد که کالای گم شده در کدام منطقه است و چگونه به وی تحویل داده شود.
قیصری خاطر نشان کرد: ما نه تنها این راهکار را برای پیدا کردن اشیاء و مدارک گم شده ارائه کردیم، بلکه راهکارهایی را برای یافتن حیوانات، کودکان و افراد مبتلا به بیماری آلزایمر پیشنهاد کردهایم.
مجری طرح با بیان اینکه برای این راهکار، سامانهای پیادهسازی شده است، یادآور شد: در این سامانه بیش از ۲۰ میلیون شیء تحت کد و برچسب آنییاب قرار دارند و از این طریق چند هزار شیء و مدرک، پیدا و به صاحبان آنها تحویل داده میشود.
قیصری ایجاد اشتغال و کارآفرینی را از دیگر مزایای این طرح نام برد و گفت: در حال حاضر خدمات این سامانه در پیشخوانهای دولت، پست و پلیس ۱۰+ ارائه میشود.
وی با بیان اینکه این برچسبها در دو مدل طراحی شده است، خاطر نشان کرد: یک مدل برچسبی است که حاوی یک بارکد است که از طریق مکانیزم نرم افزاری به موبایل فرد متصل میشود. خط موبایل فرد مخفی خواهد شد تا شماره وی در اختیار دیگران قرار نگیرد.
قیصری ادامه داد: یابنده از طریق اسکن، شمارهگیری کد و یا ایمیل کردن و یا سامانه فرد صاحب اشیاء و یا مدارک را پیدا میکند. در صورتی که یابنده یک سازمان باشد، اطلاعات صاحب شیء گمشده، به فرد اطلاعرسانی میشود و در صورتی که یابنده یک فرد حقیقی باشد، میتواند با صاحب شیء تماس بگیرد، بدون آنکه طرفین از شماره یکدیگر مطلع شوند.
وی با بیان اینکه برچسبها به گونهای طراحی شده است که حداقل ۳ سال ماندگاری دارند، افزود: بر روی این برچسبها، لایهای از لمینت استفاده شده که این لایه موجب افزایش طول عمر این برچسبها شده است.