به گزارش گروه جامعه تیکنا، آرش کلانتری، فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی در مصاحبه با برنامه «روزنه» رادیو گفت وگو درباره آلرژیهای فصلی اظهار کرد: آلرژی همان حساسیت است به این معنا که بدن نسبت به چیزهای عادی پیرامونی خود، بیش از حد واکنش و پاسخ نشان دهد.
وی افزود: آلرژی یک مسئله ژنتیکی است که از پدر و مادر به ارث می رسد و در اثر یک سری فاکتورهای محیطی که در اطراف فرد وجود دارد فعال شده و موجب بیماری می شود.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه آلرژی به دو شکل «فصلی» و «دائمی» بروز پیدا می کند گفت: معمولاً افرادی که به گَرده ها حساسیت دارند دچار آلرژی فصلی می شوند اما آلرژی دائمی به صورت همیشگی و دائمی نسبت به حیواناتی و حشراتی مانند گربه و سوسک است که در برخی افراد ایجاد می شود.
کلانتری درباره فرآیند درمان این افراد اظهار کرد: آلرژی قابل درمان است و درمان قطعی هم دارد، یعنی کنترل بیماران خیلی راحت و آسان با دارو انجام می شود مثلاً افرادی که آلرژی فصلی دارند به دلیل اینکه فاصله گرفتن از گرده ها تقریباً غیرممکن است با روش ایمونوتراپی یا همان روش حسساسیت زدایی درمان می شوند.
وی متذکر شد: تنها نکته مهم این است که بیمار حتماً قبل از شروع فصل باید به پزشک مراجعه و درمان را شروع کند.
فوق تخصص آلرژی با اشاره به اینکه معمولاً گرده ها در اوایل صبح و غروب بیشتر است گفت: افرادی که آلرژی فصلی دارند بهتر است که در این ساعتها از منزل بیرون نروند و در صورت خارج شدن از منزل هم حتماً ماسک بزنند و وقتی به منزل برمی گردند حتماً لباس ها را تعویض کنند.
کلانتری اظهار کرد: داروهای کنترل کننده بیماری آلرژی گران نیست و روش حساسیت زدایی و ایمونوتراپی هم با اینکه هزینه دارد اما نسبت به درمان بیماری های دیگر هزینه خیلی بالایی ندارد.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه برخی مشاغل ماند شیرینی پزی، نقاشی و رنگ آمیزی خودرو موجب بیماری آلرژی می شود گفت: این نوع حساسیت ناشی از محیط کار است و اگر به موقع درمان نشود دائمی می شود و حتی ممکن است منجر بیماری آسم شود.
انتهای پیام/