به گزارش گروه ورزش تیکنا، گسترش ورزش بانوان ضامن سلامتی جسمی و روانی و باعث ایجاد شور و نشاط در نیمی از جمعیت کشور و اَستان است، هماکنون بر اساس آمار اداره کل ورزش و جوانان چهارمحال و بختیاری از ۱۰۰ هزار نفری که در استان بهطور منظم ورزش میکنند، ۴۵ هزار و ۵۹۹ آنها […]
به گزارش گروه ورزش تیکنا، گسترش ورزش بانوان ضامن سلامتی جسمی و روانی و باعث ایجاد شور و نشاط در نیمی از جمعیت کشور و اَستان است، هماکنون بر اساس آمار اداره کل ورزش و جوانان چهارمحال و بختیاری از ۱۰۰ هزار نفری که در استان بهطور منظم ورزش میکنند، ۴۵ هزار و ۵۹۹ آنها بیمه شده ورزشی هستند که نزدیک به ۱۸ هزار نفر آنها را بانوان تشکیل میدهند.
بانوان چهارمحال و بختیاری در سالهای اخیر به ورزش و بهویژه ورزشهای رزمی توجه خاصی داشتهاند و تعداد بانوان ورزشکار بیمه شده استان ۴۲/۱۷ درصد نسبت به سال ۱۴۰۰ افزایش داشته است.
ورزشهای رزمی از جمله ووشو، تکواندو و کاراته به عنوان رشتههای ورزشی رزمی پرطرفدار ، محبوبیت بالایی بین بانوان چهارمحال و بختیاری دارند و انجمن ورزشی رزمی دارای مقام سوم از نظر تعداد بیمه شدگان ورزشی در این استان است با این حال بیشتر ورزشکاران این رشتهها چشم انتظار حمایت جدی مسوولان و مدیران ورزشی دولتی و بخش خصوصی برای تیمداری و باشگاهداری هستند.
فعالان رشتههای رزمی در استان انتظار دارند با توجه به نوع پوشش ورزشکاران در ورزشهای رزمی، سرمایهگذاری بیشتری در این ورزشها صورت گیرد تا ظرفیتهای استان و کشور در این زمینه بیش از پیش شکوفا شوند.
نقش پررنگ هنرهای رزمی در ورزش بانوان
معاون توسعه ورزش بانوان اداره کل ورزش و جوانان چهارمحال و بختیاری در این رابطه گفت: حدود ۱۸ هزار ورزشکار زن در این استان شناسنامه ورزشی دارند و از این تعداد پارسال بیش از ۶۰۰ نفر آنها در ردههای سنی و رشتههای مختلف رتبه اُستانی،کشوری و جهانی کسب کردند که بیشتر آن ها مربوط به رشتههای رزمی بود.
سوسن تمدن ادامه داد: چهار هزار و ۷۷ بانوی اُستان دارای کارت مربیگری یا داوری هستند و تعداد زیادی از بانوان مربی و یا داور اُستان در هنرهای رزمی مشغول به فعالیت هستند که نشان از نقش پررنگ این ورزشها در تربیت مربی و داور در اُستان دارد.
وی یادآور شد: هزینه برخی رشتههای رزمی از ورزشهای دیگر کمتر است و در بیشتر خانههای ورزش روستایی اُستان دورههای این رشتهها برگزار و تمرین میشود و ۳۲۰ خانه ورزش روستایی استان در ترویج هنرهای رزمی بین بانوان نقش مهمی دارند.
تمدن اظهار داشت:پارسال ۱۸۹ تیم از چهارمحال و بختیاری در رشتههای مختلف ورزشهای انفرادی و تیمی به مسابقات کشوری و بینالمللی اعزام شدند که سهم ورزشهای رزمی در آنها به نسبت زیاد بود.
این مسوول ورزش بانوان چهارمحال و بختیاری یادآور شد:ظرفیتهای خوب استان در ورزشهای رزمی ایجاب میکند سرمایهگذاران بخش خصوصی به این ورزشها توجه داشته باشد و با ورود به عنوان حامی مالی نقشی در توسعه این ورزشها داشته باشند.
تمدن تاکید کرد: هزینه تیمداری در ورزشهای رزمی از بسیاری از رشتههای ورزشی دیگر کمتر است و صنایع و سازمانها میتوانند با توجه به جایگاه بالای بانوان استان در هنرهای رزمی به تیم داری در این بخش بپردازند و زمینه حضور رزمی کاران استان در مسابقات داخلی و خارجی را فراهم کنند.
وی خاطرنشان کرد:با توجه به ظرفیتهای چهارمحال و بختیاری در ورزشها و هنرهای رزمی، چشم انتظاری برای افزایش حمایتها در بین فعالان این رشتهها وجود دارد و اداره کل ورزش و جوانان از مشارکت بخش خصوصی و سازمانها و نهادها در این عرصه حمایت میکند.
ووشو از انتخابهای نخست بانوان رزمیکار چهارمحال و بختیاری است
سرپرست هیات ووشو چهارمحال و بختیاری نیز در این خصوص، گفت: رشته ورزشی ووشو همواره یکی از انتخابهای اول، بانوان رزمیکار استان است و این رشته ورزشی یکی از پرافتخارترین رشتههای ورزشی استان بهویژه در بخش بانوان است.
فرشته بنیطالبی ادامه داد: پوشش بانوان ورزشکار در ووشو با امکان حضور در میدانهای داخلی و خارجی زمینه حضور بیشتر ورزشکاران خانم در این رشته را فراهم میکند و ما همواره با حضور ورزشکاران رشتههای دیگری مانند ژیمناستیک در این ورزش مواجه هستیم.
وی افزود: بانوان استان افتخارات زیادی در رشته ووشو دارند و آذرماه پارسال هشتمین دوره مسابقات ووشو قهرمانی جوانان جهان در اندونزی برگذار شد که در این رقابتها ملیپوشان پسر و دختر کشورمان با کسب ۱۳ مدال طلا، پنج نقره و پنج برنز مقتدرانه قهرمان جوانان جهان شدند که ۲ طلا و یک نقره آن سهم بانوی ووشو کار استان بود.
بنیطالبی تصریح کرد: از مجموع ۱۳ مدال کسب شده توسط ووشوکاران کشورمان در هشتمین دوره مسابقات ووشو قهرمانی جوانان جهان، چهار مدال رنگارنگ توسط ووشوکاران چهارمحال و بختیاری به دست آمد که ‘نازنین بازدار’ بانوی ووشو کار استان ۲ طلا و یک نقره را کسب کرد و این ورزشکاز زن از استعدادهای هیات ووشو چهارمحال و بختیاری هستند که هماکنون در استانهای دیگر مشغول فعالیت هستند.
این مربی ووشو کشور اضافه کرد: پارسال در مسابقات انتخابی ووشو بانوان کشورمان ‘پرنیان بهادران’ ۲ مدال نقره در اجرای فرم در قسمت جوانان کسب کرد و به تیم ملی کشورمان راه یافت و ‘سارینا اسدی’ نیز در بخش نوجوانان با کسب مدال برنز در مسابقات کشوری عملکرد خوبی داشت.
بنیطالبی یادآور شد: ‘آرزو سلیمی’ عضو ثابت تیم ملی ووشو در بخش ساندا که در رشته کوراش نیز فعالیت دارد، از دیگر ووشوکاران مطرح استان و عضو تیم ملی است.
سرپرست هیات ووشو استان اظهار داشت: چهارمحال و بختیاری در مسابقات المپیادهای استعدادهای برتر کشور سه مدال ارزشمند در بخش بانوان کسب کرد که ۲ مدال مربوط به رشته ووشو بود و ‘نگار کریمزاده’ در قسمت ساندا و ‘زهرا هاشمی’ در رشته تالو موفق به کسب ۲ مدال برنز شدند.
بنیطالبی تصریح کرد: پارسال دانشجویان ووشوکاران دختر چهارمحال و بختیاری در مسابقات کشوری ووشو دانشجویان دختر دانشگاههای آزاد اسلامی در منطقه ۱۰ کشور پس از تیمهای دانشجویی دانشگاه آزاد تهران مرکز و دانشگاه آزاد کرمانشاه به مقام سوم دست یافتند.
وی تصریح کرد:همیشه چندین نفر از چهارمحال و بختیاری در فهرست اسامی اردوهای تیمهای ملی بانوان ووشو کشورمان قرار داشتهاند و این نشان از جایگاه بالای بانوان ووشوکار اُستان در تیم ملی دارد.
این مربی ورزشهای رزمی تاکید کرد: بیشک حضور حامیان مالی در ورزش ووشو اُستان میتواند از مهاجرت نخبگان ووشو چهارمحال و بختیاری به سایر استانهای کشور بکاهد و زمینه ساز توسعه این رشته در استان و کشور شود.
مربیان ووشو چهارمحال و بختیاری، سرمایههای این رشته در استان و کشور هستند
سرپرست هیات ووشو استان یادآورشد: بانوان ووشو کار چهارمحال و بختیاری در عرصه مربیگری ووشو نیز خوش درخشیدند و سال گذشته مربی و سرپرست تیم ملی رشته ورزشی کوراش بانوان کشورمان که از زیرمجموعههای فدراسیون ووشو است، خانم فاطمه اسلامی از اعضای هیات ووشو چهارمحال و بختیاری بودند.
بنیطالبی افزود: پارسال خانم فاطمه اسلامی به عنوان مربی و سرپرست تیم ملی اعزامی به سیزدهمین دوره رقابتهای کوراش قهرمانی جهان در پونام هندوستان موفق شدند با هدایت تیم ملی زنان کشورمان که هرگز موفق به کسب مدال طلای جهانی کوراش نشده بود برای نخستین بار در تاریخ، کاروان کوراش کشورمان را به سه مدال طلای بخش زنان برسانند.
بنیطالبی گفت: مربیان ووشو مانند ‘زیبا بنیطالبی’ بارها در فهرست برترین بانوان مربی ووشو کشور و مربیان تیم تالو کشورمان قرار گرفتهاند و قهرمانانی مانند ‘زهرا کیانی’ مدالهای مختلفی برای کشورمان به ارمغال آوردهاند از پرورشیافتگان این مربیان بزرگ هستند.
وی تاکید کرد: مشکلات مالی مهمترین چالش پیش روی ووشو استان است و انتظار میرود با وجود مربیان برجسته ووشو کشور در استان زمینه ورود بخش خصوصی و حامیان مالی به این ورزش فراهم باشد و شاهد تشکیل تیمهای ورزشی با حامیان مالی قوی در اُستان باشیم.
کارنامه موفق بانوان تکواندوکار چهارمحال و بختیاری
نایب رییس هیات تکواندو چهارمحال و بختیاری نیز گفت: پارسال، سال خوبی برای تکواندوی اُستان به ویژه در بخش بانوان بود و شاهد حضور بانوان تکواندوکار استان در مرحله نهایی چالش جهانی پومسه، کسب نخستین مدال استان در رقابتهای پاراتکواندو کشور و حضور پررنگ پومسهروهای خانم اُستان در لیگهای کشوری بودیم که در صورت وجود حمایتهای مالی، این افتخارآفرینیها بیشتر نیز میشد.
مریم خلجی افزود: پارسال سکینه مهدیزاده تکواندو کار اُستان، با درخشش در مسابقات قهرمانی پاراتکواندو کشور، نخستین مدال چهارمحال و بختیاری را در این رشته ورزشی به نام خود ثبت کرد و بعد از ورزشکاری از استان البرز، مقام دوم را کسب کرد که البته این ورزشکار مدال نقره مسابقات بین المللی پارا تکواندو مجازی بلژیک را نیز در پرونده خود دارد.
خلجی ادامه داد: پارسال پومسهروهای خانم استان در لیگهای کشوری حضور پررنگی داشتند و در مسابقات لیگ دسته یک پومسه بانوان ایران پس از ۶ هفته رقابت مدعیان برای کسب عنوان قهرمانی دختران تکواندوکار چهارمحال و بختیاری به ۲ مدال برنز تیمی دست پیدا کردند که با توجه به حضور چهرههای مطرح کشوری در این دوره از رقابتها، کسب این مقامها ارزشمند است.
این مربی یادآور شد: دختران تکواندو کار استان نیز در پایان لیگ دسته یک پومسه بانوان منطقه ۲ کشور موسوم به جام نشاط نیز حایز نشانهای نقره و برنز شدند و در این مسابقات “فاطمه عظیمی” و “نفیسه خسروی” در رده سنی زیر ۱۲ سال، به ترتیب مقامهای دوم و سوم مشترک را کسب کردند.
خلجی افزود: سال گذشته در لیگ دسته یک پومسه بانوان کشور و در رده سنی ۱۵تا ۱۷ سال، مطهره سلیمانیان مقام دوم و فاطمه شیخی مقام سوم را بهدست آوردند و در رده سنی مثبت۳۱سال، زهرا شایسته مقام سوم مشترک را از آن خود کرد، ضمن آنکه در مسابقات تیمی نیز، تیم دختران هیات تکواندو چهارمحال و بختیاری متشکل از زهرا منصوری، فاطمه شیخی، مطهره سلیمانیان و مهدیه ابراهیمی در جایگاه دوم قرار گرفتند و مدال نقره را بدست آوردند.
نایب رییس هیات تکواندو استان ادامه داد: سال گذشته در پایان لیگ دسته یک پومسه بانوان منطقه ۲ کشور با اعلام فدراسیون تکواندو، برترینهای قسمتهای مختلف معرفی و تجلیل شدند و عنوان برترین سرپرست این مسابقات از جمع ۱۰ تیم شرکتکننده به سرپرست تیم پومسه بانوان اُستان رسید.
خلجی گفت: پارسال برای نخستین بار در تاریخ ورزش تکواندو اُستان لیگهای پومسه و کیوروگی در بخش بانوان با عنوان “جام شهید کاظمی نیا” راهاندازی شد و با توجه به آنکه تعداد استانهایی که در آنها لیگهای بانوان پومسه و کیوروگی برگزار شده محدود است، این مورد میتواند نشانهای از توسعه تکواندو بانوان در اُستان باشد.
وی تاکید کرد: تاکنون تعداد زیادی از بانوان پومسهکاران اُستان موفق به کسب عناوین قهرمانی در سطح ملی شدهاند و با راه اندازی لیگ پومسه و کیوروگی بانوان چهارمحال و بختیاری شناسایی استعدادهای جدید در این رشته ورزشی آسانتر از گذشته میشود و آمادگی پومسهکاران استان نیز برای رقابتهای ملی و بین المللی بیشتر خواهد شد.
خلجی ادامه داد:سال گذشته در رقابتهای پومسه بانوان اُستان، شاهد حضور ۲۱۶ تکواندوکار خانم در ۲ بخش استاندارد و ابداعی در مجموعه ورزشی تختی شهرکرد بودیم که رکورد خوبی در تعداد شرکتکنندگان بهشمار میرود.
وی خاطرنشان کرد: سال گذشته زهرا شایسته و فاطمه عظیمی مادر و دختر پومسهرو چهارمحال و بختیاری نیز با عملکردی درخشان در مرحله نیمه نهایی رقابتهای آزاد و آنلاین چالش جهانی پومسه، راهی مرحله پایانی شدند و در کنار هفت پومسهرو دیگر در فینال آنلاین این رقابتهای آزاد جهانی حاضر شدند.
خلجی افزود: فاطمه عظیمی تکواندوکار هفت ساله استان در رده سنی زیر ۹ سال، بعد از ورزشکاران کشورهای اسپانیا و آمریکا در جایگاه سوم ایستاد و مدال برنز رقابتهای آزاد و آنلاین چالش جهانی پومسه را کسب کرد.
وی اظهار داشت: زهرا شایسته که در رده سنی ۳۱تا ۴۰ سال و فاطمه عظیمی در رده سنی ۸ تا ۹ سال جز هشت تکواندوکار برتر جهان در این رقابتها قرار گرفتند و حائز امتیاز از این مسابقات شدند و امتیاز این مسابقات در رنکینگ جهانی تکواندوکاران ثبت شد.
خلجی در تشریح سایر افتخارات بانوان تکواندوکار استان گفت: بهمن ماه سال گذشته نیز دختران تکواندوکار شهرستان شهرکرد، در رقابتهای بینالمللی پومسه آنلاین موفق به کسب عناوین برتر زیادی شدند.
وی تصریح کرد: فاطمه عظیمی در رده سنی زیر ۱۱ سال با کمربند آبی و مطهره سلیمانی در رده سنی ۱۵ تا ۱۷ سال با کمربند قرمز توانستند با برتری نسبت به رقبای خود در جایگاه نخست این رقابتها قرار بگیرند و زهرا شایسته در رده سنی مثبت ۳۱ سال با کمربند مشکی، مقام دوم را از آن خود کرد ضمن آنکه فاطمه عبدالهی نیز در رده سنی زیر ۱۱ سال با کمربند سبز توانست مقام سوم را بدست آورد.
خلجی تاکید کرد:پارسال نگار قیصری بانوی دانشجوی تکواندوکار دانشگاه آزاد شهرکرد نیز در مسابقات تکواندو دانشجویان کشور خوش درخشید و برسکوی سوم رقابتهای دانشجویی ایستاد.
نقش پررنگ بانوان چهارمحال و بختیاری در مربیگیری و داوری تکواندو
نایب رییس هیات تکواندو چهارمحال و بختیاری گفت: بانوان چهارمحال و بختیاری به مربیگیری تکواندو و ارتقا در این رشته ورزشی نیز توجه جدی دارند و بانوان تکواندوکار و مربیان استان بطور منظم در دوره های ارتقا شرکت می کنند.
خلجی تاکید کرد: کوکیوان، ستاد جهانی و خانه آکادمی جهانی تکواندو، مسوول اصلی صدور دان و عالیترین مرجع فنی تکواندو در دنیا هستند و دوره های ارتقا زیر نظر این نهاد رسمی حاکم بر امور فنی تکواندو انجام می شود.
وی اظهار داست: سال گذشته آزمون کمربند قرمز دان یک تا سه کشوری ویژه بانوان باحضور ۵۰ خانم از سراسر اُستان در باشگاه مبارز شهرکرد برگزار شد.
وی اظهار داشت: در اواخر سال گذشته نیز دوره بین المللی آزمون مربیگیری، ویژه ارتقا دانهای پنج،چهار و ۶ کوکیوان به میزبانی فدراسیون تکواندو برگزار شد که چهار مربی بانو استان در آن شرکت کردند که البته هفت مربی آقای استان نیز در این دوره آموزشی شرکت داشتند.
وی تاکید کرد: علاوه بر دورههای مربیگری، بانوان تکواندوکار چهارمحال و بختیاری در دورههای داوری نیز حضور فعال دارند و سال گذشته چهار نفر از بانوان تکواندوکار استان در دوره داوری ملی هانمادانگ شرکت کردند که تعداد کل شرکت کنندگان از سراسر کشور ۳۰ نفر بود.
خلجی یادآور شد:هانمادانگ یکی از زیر مجموعههای تکواندو است که در آن ورزشکاران به اجرای نمایشی حرکات تکواندو میپردازند.
خلجی یادآور شد:فدراسیون تکواندو کشورمان همواره از بانوان تکواندوکار استان برای داوری استفاده میکند و سال گذشته داوران بانوی استان نیز برای قضاوت در مسابقات انتخابی تیم ملی و لیگهای برتر کیوروگی و لیگ نونهالان کشور در بخش بانوان حاضر شدند.
وی ادامه داد: عهدیه افسانه نخستین بانوی تکواندو کار استان که موفق به کسب دان ۶ این رشته شده به همراه، مرضیه آهنگ و فاطمه حیدری از جمله داوران مطرح تکواندو بانوان کشورمان هستند که در مسابقات مهمی مانند انتخابی تیم ملی و لیگ های برتر بانوان موسوم به جام کوثر به قضاوت پرداختهاند.
این مربی تکواندو در انتها یادآور شد: هیات تکواندو چهارمحال و بختیاری در جهت معرفی هرچه بیشتر این رشته در استان اقدام به برگزاری برنامههایی در پارکهای بانوان استان در قالب طرح “پارک گام” کرده است که موجب افزایش فعالیت ورزشی بانوان و ایجاد نشاط و سلامتی این قشر میشود و در کنار آن بانوان با رشته ورزشی تکواندو آشنا میشوند.
خلجی افزود: نمایندگان هیات تکواندو در پارکهای بانوان استان مستقر هستند و با توجه به آنکه بیشتر بانوان با فرزندانشان به این پارکها مراجعه میکنند، فعالیت این نمایندگان زمینه ساز گسترش ورزش تکواندو در نهاد خانواده و نزد فرزندان میشود و میتواند زمینهساز ایجاد و افزایش حمایتهای معنوی از این رشته پرطرفدار شود.
گفتنی است، چهارمحال و بختیاری ۱۱ شهرستان و جمعیتی نزدیک به یک میلیون نفر دارد، نزدیک به ۴۶ هزار ورزشکار سازمان یافته در قالب ۵۰۰ هیات ورزشی در شهرستانها و شهرهای اُستان فعال هستند و بیش از ۳۹ درصد این ورزشکاران را بانوان تشکیل میدهند و ورزشهای رزمی در بین بانوان استان طرفداران زیادی دارد.