رکورد تاریخی معاملات بورس تهران؛ ثبت ارزش ۲۷ هزار میلیارد تومانی در یک روز
رکورد تاریخی معاملات بورس تهران؛ ثبت ارزش ۲۷ هزار میلیارد تومانی در یک روز
امروز چهارشنبه ۱۱ تیر در حالی شاخص کل بورس با افت ۴۲ هزار و ۲۰۲ واحدی به تراز ۲,۶۸۹,۵۵۱ واحد رسید که شاخص کل بورس تهران در ۵ روز با افت بیش از ۹.۵ درصدی بیش از ۲۸۸ هزار واحد کاهش یافته است.

به گزارش تیکنا، در پایان معاملات امروز چهارشنبه ۱۱ تیر ۱۴۰۴ در حالی شاخص کل بورس با افت ۴۲ هزار و ۲۰۲ واحدی به تراز ۲,۶۸۹,۵۵۱ واحد رسید که شاخص کل بورس تهران در ۵ روز با افت بیش از ۹.۵ درصدی بیش از ۲۸۸ هزار واحد کاهش یافته است.

نکته قابل توجه این است که شاخص در ابتدا معاملات افت بیش از ۵۸ هزار واحدی را تجربه کرد که در ادامه با شروع حمایت‌ها و تقویت سمت خرید، شاخص بخشی از مسیر رفته تا تراز ۲,۶۷۳,۰۹۵ را بازگشت و ۱۶ هزار واحد بالا آمد.

نمودار تغییرات روزانه شاخص کل نشان می‌دهد که بازار ساز در محدوده کف قبلی اقدام به حمایت کرده و اگر چه شاخص کل امروز با افت همراه بود اما اولین کندل سبز بازار بعد از ۱۰ کندل سرخ نزولی ثبت شد.

بازار سرمایه در جریان معاملات امروز شاهد ثبت ارزش ۲۷.۱۹۷ هزار میلیارد تومانی برای مجموع دادوستدهای خرد (سهام و صندوق‌های سهامی) بود؛ با این حال، بررسی ترکیب خریداران و فروشندگان حقیقی و حقوقی، از خروج نقدینگی توسط سرمایه‌گذاران حقیقی حکایت دارد.

بر اساس این گزارش، خالص خرید حقوقی‌ها به ۱۳.۱۷۵ هزار میلیارد تومان رسید که نشان‌دهنده خروج پول حقیقی از بازار است. همچنین در کنار این خروج، شاهد ورود ۱,۸۷۸ میلیارد تومان نقدینگی به صندوق‌های درآمد ثابت بودیم؛ موضوعی که نشان می‌دهد بخش مهمی از سرمایه‌های خرد، ترجیح داده‌اند به سمت ابزارهای کم‌ریسک حرکت کنند.

در بخش سفارش‌های پایانی بازار، تنها ۳۶ نماد با صف خرید به ارزش ۱۸۶ میلیارد تومان همراه بودند؛ در حالی که ۱۹۴ نماد در صف فروش قفل شدند و ارزش این صف‌ها به ۵,۳۰۹ میلیارد تومان رسید؛ رقمی که همچنان از وجود فشار فروش سنگین در کلیت بازار حکایت دارد.

در بخش روند معاملات، ۲۶۱ نماد در محدوده مثبت خارج از صف خرید معامله شدند و در مقابل، ۱۸۹ نماد نیز در محدوده منفی خارج از صف فروش قرار گرفتند.

از منظر رفتار معامله‌گران حقیقی، سرانه خرید هر کد حقیقی به‌طور میانگین ۴۱.۵ میلیون تومان و سرانه فروش به ۵۳.۳ میلیون تومان رسید؛ این اختلاف همچنان به نفع فروش بوده و نشان می‌دهد بخش قابل توجهی از فعالان حقیقی ترجیح داده‌اند از بازار خارج شوند.