دستاورد محققان آمریکایی: تراشه تشخیصی که نحوه واکنش ایمنی به سرطان خون را نشان می‌دهد
دستاورد محققان آمریکایی: تراشه تشخیصی که نحوه واکنش ایمنی به سرطان خون را نشان می‌دهد
پژوهشگران دانشگاه نیویورک موفق به ساخت دستگاه مینیاتوری شده‌اند که می‌تواند شیوه‌های شخصی‌سازی درمان و آزمایش‌های سرطان خون را دگرگون کند. این فناوری جدید با افزایش دقت تشخیص، امکان ارائه درمان‌های هدفمند و مؤثرتر را برای بیماران فراهم می‌آورد.

به گزارش تیکنا و به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، این ابزار که به اندازه یک اسلاید میکروسکوپ است، در حقیقت سرطان خون رو تراشه به حساب می آید و نخستین سیستم کشت شده در آزمایشگاه برای تقلید ترکیب ساختاری مغز استخوان و واکنش های سیستم ایمنی بدن است. به این ترتیب ابزار مذکور جهشی بزرگ در زمینه تحقیقات ایمونوتراپی به حساب می آید.

این دستاورد در حالی به دست آمده که سازمان غذا و دارو آمریکا طرح هایی برای منسوخ کردن آزمایش روی حیوانات در بخش آنتی بادی های مونوکلونال و داروهای دیگر را دارد و همچنین نشان دهنده نقشه راه برای تست های ایمنی جایگزین است.

پلتفرم مبتنی بر تراشه مذکور به محققان فرصت می دهد برهمکنش داروهای ایمونوتراپی با سلول های سرطانی در محیطی که شباهت زیادی به بدن انسان دارد را مشاهده کنند.

رهبر پژوهش در این باره می گوید: ما اکنون می توانیم تداوم درمان های سرطان را همانطور که در بدن بیمار انجام می شود امادر شرایط کاملا کنترل شده و بدون آزمایش روی حیوانات رصد کنیم.

درمان CAR T-cell که به نام درمان T-cell با گیرنده آنتی‌ژن چایمریک نیز شناخته می‌شود، به عنوان یک ایمونوتراپی قدرتمند برای برخی از سرطان‌های خون به‌وجود آمده است. این روش شامل استخراج سلول‌های ایمنی بیمار، برنامه‌ریزی ژنتیکی آن‌ها برای حمله به سرطان و تزریق دوباره آن‌ها به بدن است. با این حال، با وجود وعده‌اش، تقریباً نیمی از بیماران در نهایت بازگشت پیدا می‌کنند و بسیاری از عوارض جانبی جدی مانند سندرم آزادسازی سیتوکین را تجربه می‌کنند.

یکی از موانع اصلی برای بهبود این درمان‌ها، کمبود سیستم‌های آزمایش مؤثر است. مدل‌های حیوانی کند، دشوار برای نظارت و به‌طور ضعیفی پیچیدگی سیستم ایمنی انسانی را منعکس می‌کنند. در عین حال، آزمایش‌های استاندارد آزمایشگاهی نیز نمی‌توانند محیط سلولی پیچیده‌ای را که در آن سرطان و سلول‌های ایمنی با هم تعامل دارند، ضبط کنند.

روش جدید که شامل یک دستگاه مبتنی بر تراشه است این روند را تغییر می دهد و عملکرد سه منطقه کلیدی از مغز استخوان که سرطان خون را در خود نگه می دارند یعنی رگ های خونی، اطراف حفره مغز استخوان و پوشش خارجی استخوان را تقلید می کنند. هنگامیکه سلول های مغز استخوان برگرفته از بیمار در این فرایند به کار می رود، سیستم خودسرهم بندی را آغاز می کندو سلول ها ساختار پروتئینی خود را می سازند و سیستم ایمنی کارآمد را حفظ می کنند.

محققان با استفاده از عکسبرداری با وضوح بالا سیستم های ایمنی در حالت واقعی را در رگ های خونی رصد و سلول های سرطانی را شناسایی کردند و آنها را از بین بردند. به این ترتیب چشم اندازی بی سابقه به عملکرد درمان CAR T-cell فراهم کردند.