به گزارش گروه فناوری پیشرفته تیکنا، با حکم معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهوری «مدیر برنامه ملی ساخت هواپیمای تجاری» منصوب شد. در حکم دهقانی خطاب به شکری آمده است: نظر به مراتب شایستگی و تجارب و به پیشنهاد معاون توسعه اقتصاد دانش بنیان، به موجب این حکم جنابعالی را به عنوان مدیر برنامه […]
به گزارش گروه فناوری پیشرفته تیکنا، با حکم معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهوری «مدیر برنامه ملی ساخت هواپیمای تجاری» منصوب شد.
در حکم دهقانی خطاب به شکری آمده است: نظر به مراتب شایستگی و تجارب و به پیشنهاد معاون توسعه اقتصاد دانش بنیان، به موجب این حکم جنابعالی را به عنوان مدیر برنامه ملی ساخت هواپیمای تجاری منصوب میکنم و با توجه به اهداف عالی این معاونت و لزوم برنامه ریزی و تحول در ارتقاء جایگاه کشور ماموریتهای ویژهای در تعامل با معاونت توسعه اقتصاد دانش بنیان برای جنابعالی تعریف میشود.
«ایفای نقش حداکثری در توسعه زیست بوم نوآوری و فناوری و ایجاد ظرفیت و برنامهریزی برای ارتقای سهم اقتصاد دانشبنیان حوزه ساخت هواپیمای تجاری با هماهنگی و تعامل کامل و فعال با ستادهای مرتبط و دیگر ارکان معاونت»، «توسعه بازار اقتصاد دانش بنیان به واسطه توسعه زنجیره ارزش ساخت هواپیمای تجاری با رویکرد اقتصادی و بهرهگیری از ظرفیت زیستبوم فناوری و نوآوری»، «ارائه برنامه با محوریت کنسرسیومهای تخصصی برای توسعه همکاریهای اقتصاد محور در حوزه ساخت هواپیمای تجاری با همکاری کلیه دستگاهها و سازمانهای مرتبط دولتی و بازیگران بخش خصوصی و نگاه بلند مدت برای بهرهبرداری حداکثری از توان و زیر ساختهای موجود و جلوگیری از اقدامات موازی بین دستگاهی»، «تعریف، تمهید و پیادهسازی پروژههای اقتصاد محور پیشران و استراتژیک در حوزه ساخت هواپیمای تجاری با استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان و فناور با همکاری مرکز راهبری ستادهای ویژه توسعه اقتصاد دانشبنیان»، «ارتقاء مشارکت نخبگان در شناسایی و حل مسائل حوزه ساخت هواپیمای تجاری با همکاری تنگاتنگ سایر ارکان تصمیم ساز تصمیم گیر و اجرایی دولتی و خصوصی»، «ایجاد هم افزایی فعالیتهای مرتبط با توسعه و بهبود زیستبوم استارتاپی و جلب مشارکت جدی بخش خصوصی و دولتی در حوزه ساخت هواپیمای تجاری به خصوص ایرلاینهای فعال کشور به عنوان بازیگران اصلی این برنامه»، «توجه جدی به نفوذ فناوریهای تحولآفرین در حوزه ساخت هواپیمای تجاری و حمایت از نوآوران و کارآفرینان دانشبنیان در این حوزه» از جمله این ماموریتها است.
از درگاه خداوند متعال دوام توفیقات جنابعالی را در پیروی از منویات حکیمانه رهبر معظم انقلاب اسلامی و سیاستهای دولت مردمی خواستارم.
از سوبق اجرایی حسین شکری که کارشناسی ارشد خود را از دانشگاه صنعتی شریف در رشته هوافضا (آیرودینامیک) دریافت کرده است؛ میتوان به «ریاست گروه هوایی مرکز همکاری های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری»، «مشاور معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی»، «کارشناس گروه هوایی مرکز همکاری های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری» و «کارشناس مرکز تحقیقات شرکت ایران خودرو» اشاره کرد.
ساخت هواپیمای تجاری ملی، یک برنامه ۱۰ ساله است
در اوایل شهریور ۱۴۰۱، رئیس سازمان هواپیمایی کشور با اعلام تدوین سند ۱۰ ساله برای صنعت هوایی گفته بود: برای مقابله با تحریم راهی جز ساختن هواپیما نداریم. بدین منظور برنامه ۱۰سالهای تدوین شده و بررسی چالشها و ریلگذاری برای اقدامات در حال انجام است.
محمد محمدیبخش، با اعلام نیازمندی به حضور همه متخصصان و بازیگران این عرصه اعلام کرد: بر اساس مصوبه شورایعالی هواپیمایی محدودیتی برای ورود شرکتهای دانشبنیان و استارتآپها به بخش هوایی کشور وجود ندارد.
پیشتر، اقدام عملی ایران برای رفع مشکل تحریم، خرید هواپیمای دست دوم بود، این اظهارات نشان میداد که ایران به دنبال ساخت هواپیمای داخلی است. از طرفی، تعمیر هواپیماهای سایر کشورها نیز از جمله اقداماتی بود که در ایران انجام میشد. در نهایت در شهریور ۱۴۰۱ کارگروه همافزایی تعیین نقش و قانونگذاری برای این موضوع تشکیل شد.
انتهای پیام/