به گزارش خبرنگار گروه آیین و تمدن تیکنا، نخستین گردهمایی دانشجویان فعال قرآنی دانشگاههای استان تهران با عنوان ضیافت اصحاب نور به همت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها و همکاری معاونتهای فرهنگی وزارتین علوم و بهداشت و با حضور و تلاوت قاریان ممتاز بین المللی و جمع بسیاری از دانشجویان و فعالان قرآنی، […]
به گزارش خبرنگار گروه آیین و تمدن تیکنا، نخستین گردهمایی دانشجویان فعال قرآنی دانشگاههای استان تهران با عنوان ضیافت اصحاب نور به همت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها و همکاری معاونتهای فرهنگی وزارتین علوم و بهداشت و با حضور و تلاوت قاریان ممتاز بین المللی و جمع بسیاری از دانشجویان و فعالان قرآنی، عصر روز دوشنبه ۲۸ فروردین در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد.
**کلانتری: نیاز به ایجاد شبکه فعالان قرآنی در دانشگاهها است
عبدالحسین کلانتری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با بیان اینکه این امید را داشتیم که این محفل پیش از این برگزار شود، اما خدا را شاکریم که نهاد رهبری در دانشگاهها نسبت به برگزاری آن همت گمارد، خاطرنشان کرد: این محفل قدم اول در گسترش هر چه بیشتر فضای قرآنی در دانشگاهها است.
وی در ادامه به ذکر چند نکته و دغدغه اشاره کرد و گفت: در وهله اول بیش از هر زمانی نیاز به ایجاد شبکه فعالان قرآنی احساس میشود. لذا باید شبکه فعالان قرآنی را در هر حوزه ای اعم از ادبی، فرهنگی، هنری تا تخصصی و غیره در دانشگاه های کشور داشته باشیم.
کلانتری با بیان اینکه وظیفه نهادهای متولی اعم از نهاد رهبری، وزارت علوم و بهداشت در راستای هم افزایی و انتقال تجارب است، افزود: اتفاقات خوبی اتفاق افتاده هم افزایی به انتقال تجارب کمک می کند.
وی در خصوص فعالیتهای قرآنی صورت گرفته در وزارت علوم نیز اظهار کرد: کارگروه و نیز حلقه های مشورتی قرآنی در وزارت خانه شکل گرفته است و برای تسری مفاهیم قرآن به لایه های مختلف دانشجویی و دانشگاهی کشور همت گماردهایم.
کلانتری با اشاره به اینکه انس با قرآن را نباید پیچیده کنیم، عنوان کرد: وقتی صحبت از انس با قرآن می کنیم بحث مواجهه حرفه ای نیست و هر شخصی در حد بضاعت با قرآن انس بگیرد. در دانشگاهها این امر باید در قالب برنامه هایی که با انس با قرآن صورت می گیرد باید انجام شود و محفل انس با قرآن و محفل دو ساعته نباشد. برای مثال تفاسیر سه دقیقه ای را حاج آقا قرائتی باب کرد انبوهی از مطالب با تنوعات زیاد است و به شخصه به این تفاسیر علاقهمند هستم.
وی افزود: باید به اقتضای تنوع سلایق و علایق، فرصت انس با قرآن را زیاد کنیم و در این راستا به باز طراحی و ایجاد قالبهای جدید نیاز است.
کلانتری در رابطه با نکته بعدی خاطر نشان کرد: تحقیقات بسیاری در حوزه قرآن صورت گرفته است که انس با قرآن تاثیر بسیاری در کاهش آسیب های اجتماعی دارد. بسیاری از مسائل موجود در کشور و دانشگاه به عنوان یک خرده نظام اجتماعی در پرتو انس با قرآن اهم از سیاستگداری و برنامه ریزی به کاهش آسیب ها منجر می شود. قرآن از افراط و تفریط ها میکاهد و صراط حق و صراط و مبین است و ما را از لغزش ها دور می کند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: به میزان تسری معارف ان آسیب ها کاهش می یابد. تمام ارکان دانشگاه به انس با قرآن نیاز دارند. پیش زمینه تمدن سازی است. باید فرصتی برای دانشجویان فراهم شود که خلاقیت در فضای قرآنی گسترش یابد.
**حجتالاسلام رستمی: قرآن بهترین انیس اشخاص است
حجتالاسلام مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در این ضیافت با اشاره به اینکه توفیق ارزشمندی است که در روزهای آخر ماه مبارک رمضان در این جمع نورانی حضور پیدا کردهایم، گفت: چه نعمتی بالاتر از این که هر شخصی در مسیر زندگی خود در کنار تمامی فعالیتها از یک هدف برای زندگی جاوید که همراه شدن با قرآن است، بهره ببرد، نعمتی که شامل حال شما دانشجویان مومن شده است.
وی در رابطه با اهمیت این محفل، افزود: از مراکز متولی برگزاری آن تقدیر می کنم. زیرا در عصر حاضر بیش از هر زمان دیگری، موضوع نیاز به قرآن و تشویق برای همراهی ما با این کتاب آسمانی مطرح است.
حجتالاسلام رستمی اظهار کرد: هر آنچه که انسان را به تلاطم و امتحان بیندازد و تشخیص حق از باطل برای او سخت شود، مهم است. در زمانه ای که بیش از هر زمان دیگری شیطان فرصت اثرگذاری و انحراف در مسیر انسانی دارد. در دوره ای که بشر در ارتباطات وسیع، احساس تنهایی و از گسیختگی اجتماعی دارد و مورد هجمه قرار گرفته است، نیاز انسان را به انیس بیش از هر زمانی میکند هر کس با قرآن باشد احساس وحشت نمی کند.
وی در پایان خطاب به دانشجویان فعال قرآنی گفت: خوشا به سعادت شما که به این ثقل اکبر چنگ زده اید و تکیه گاه تان قرآن است.
**حجتالاسلام ساداتی نژاد: قرآن محور زندگی و شفادهنده است
حجتالاسلام سید مهدی ساداتی نژاد، رئیس دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان تهران نیز با تقدیر از عوامل برگزاری این ضیافت، خاطرنشان کرد: قرآن محور زندگی و شفادهنده ما است. در قرآن سه بار کلمه شفا به کارگرفته شده است برای شفا گرفتن باید با این کتاب مقدس آسمانی انس بگیریم.
وی افزود: هر چند شعار بازگشت به قرآن توسط تمامی اندیشمندان توصیه شده اما شناخت این کتاب به طور کامل انجام نشده و اگر هر شخصی به دستورات این کتاب الهی عمل کند، تمامی مسائل پیشرو زندگی هموار خواهد شد.
حجتالاسلام ساداتی برگزاری این محفل را نخستین گام برای جریان سازی قرآنی عنوان کرد، گفت: از ماه مبارک رمضان شروع کردهایم و البته امیدواریم بتوانیم یک اثر مثبت در فضای آلوده و رسانه ای معاند که به راه انداختهاند، بگذاریم.
گفتنی است، گروه تواشیح الغدیر نیز در این محفل قرآنی به اجرا پرداختند.