تفاهم‌نامه اتاق اصناف ایران و ستاد تسهیل امضا شد
تفاهم‌نامه اتاق اصناف ایران و ستاد تسهیل امضا شد
تفاهم‌نامه اتاق اصناف ایران با ستاد تسهیل و رفع موانع تولید پیرامون همکاری طرفین در راستای تقویت مبانی نظام صنفی و مشارکت امضا شد.

به گزارش تیکنا، تفاهم‌نامه اتاق اصناف ایران با ستاد تسهیل و رفع موانع تولید امروز ۵ اسفند ۱۴۰۳، طی نشستی با حضور محمدباقر آقاعلیخانی دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور، قاسم نوده فراهانی، رئیس اتاق اصناف ایران و اعضای این ستاد در محل اتاق اصناف ایران امضا شد.

بر اساس اعلام اتاق اصناف ایران، این تفاهم‌نامه که در دویستمین جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور امضا شد؛ پیرامون همکاری طرفین در راستای تقویت مبانی نظام صنفی و مشارکت در سیاست گذاری، تصمیم‌گیری و مدیریت حل مسائل صنوف تولیدی، خدمات و خدمات فنی و ارجاع مستقیم مشکلات واحدهای صنفی از طرف اتاق اصناف ایران به ستاد تسهیل و رفع موانع تولید است.

دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور در این نشست بیان کرد: این ستاد، همان جایی است که مجموعه نواقص در حوزه مدیریت کشور و مسائل و مشکلات را بیش از هر جای دیگری می‌بیند و برای رفع آن مصوباتی دارد. این مصوبات تا کنون مورد اعتماد سایر دستگاه‌ها بوده است؛ چرا که پیش از طرح موضوع در ستاد، در کمیته‌های فنی و تخصصی و جلسات دبیرخانه مورد بررسی‌های دقیق قرار می‌گیرد. لذا در سال گذشته ۹۳ درصد مصوبات این ستاد اجرایی شده است.

محمدباقر آقاعلیخانی افزود: به جهت تسریع در امر مدیریت تولید، ما در نظر داریم در هر سازمانی، ستادی تشکیل دهیم تا موضوعات به کیفیت بررسی شود. طی این تفاهم نامه، ستادی نیز در اتاق اصناف ایران تشکیل خواهد شد و پس از بررسی موضوعات، مصوبات ستاد اصناف، به طور مستقیم به ستاد اصلی ارجاع داده خواهد شد.

وی بیان کرد: فرهنگ سازی و اصلاح مسیر تولید، مصرف، چرخه اقتصاد و حتی بهره‌وری موضوعات مهمی است که از اتاق اصناف ایران بر می‌آید و این فرهنگ‌سازی‌ها باید از پایه شکل بگیرد.

قاسم نوده‌فراهانی رئیس اتاق اصناف ایران نیز گفت: مقام معظم رهبری، در بحث اقتصاد تاکید بر تولید و مشارکت مردم دارند؛ و شما می‌بینید که در هیچ جای دنیا، دولت‌ها تجارت نمی‌کنند. بلکه دولت باید نقش کنترل و نظارت عالیه را داشته باشد.

افزود: پیش از تحریم، بازار ایران به نوعی کارمندانی برای تولیدکنندگان چینی، کره‌ای و … بودند اما یک مزیت تحریم این بود که در تولید، پیشرفت‌های خوبی داشتیم.

وی گفت: ۶۰۰ هزار واحد صنفی تولیدی، امروز ذیل اتاق اصناف ایران فعالیت دارند و همین‌ها هستند که چرخه صنایع بزرگ را نیز به گردش درآورده‌اند و به عنوان نمونه لوازم یدکی آنها را تولید می‌کنند. با این وجود، شاهدیم که دولت حمایت‌هایی که از بخش صنایع دارد را مشمول صنوف تولیدی نمی‌کند.

رئیس اتاق اصناف ایران بیان کرد: تغییرات مداوم نرخ ارز، قدرت پیش بینی بازار را از ما گرفته است و به همین علت در تأمین مواد اولیه تولید چنان مشکلاتی داریم که به ناچار میزان تولید را نیز کاهش داده است.

نوده‌فراهانی اظهار کرد: ما در همکاری کامل با ستاد تسهیل و رفع موانع تولید هستیم و از این تفاهم‌نامه استقبال می‌کنیم. یکی از مشکلاتی که باید در این ستاد مطرح شود، رفع تداخل سه قانون نظام صنفی، تسهیل صدور مجوزها و کسب و کار است. بیشتر وقت ما را رفع موانع قانونی می‌گیرد و فرصت‌های نوآوری را از ما می‌گیرد و ما امیدواریم این مشکلات به زودی حل و فصل شود.