به گزارش تیکنا، حجت الاسلام حبیب الله شعبانی موثقی جمعه ۴ فروردین در خطبههای سیاسی_عبادی نماز جمعه همدان، ضمن دعوت به تقوای الهی با بیان اینکه در قرآن کریم هدف خلقت عبودیت معرفی شده است، اظهار کرد: اگر قرار باشد انسان در عالم به مرز عبودیت دست پیدا کند طبیعتا باید بسترهایی فراهم شده و […]
به گزارش تیکنا، حجت الاسلام حبیب الله شعبانی موثقی جمعه ۴ فروردین در خطبههای سیاسی_عبادی نماز جمعه همدان، ضمن دعوت به تقوای الهی با بیان اینکه در قرآن کریم هدف خلقت عبودیت معرفی شده است، اظهار کرد: اگر قرار باشد انسان در عالم به مرز عبودیت دست پیدا کند طبیعتا باید بسترهایی فراهم شده و جامعه سالم باشد و در شاخص های مختلفی سلامت جامعه مهم است تا انسانی که می خواهد به خدا برسد با موانع زیادی مواجه نشود و یکی از بسترهای بسیار مهم برای تحقق عبودیت اقتصاد سالم و برخورداری از زندگی درحد کفاف است.
وی با بیان اینکه اسلام زندگی مادی و دنیوی انسانها را در حد کفاف ضروری میداند، افزود: حد کفاف به این معنی است که اگر انسانی نیاز به مسکن، وسایل نقلیه، خرید و وسایل ضروری زندگی دارد بدون رو انداختن به دیگران آنها را تامین کند و امام سجاد(ع) در صحیفه سجادیه به خدا پناه میبرد از اینکه زندگی آنها از حد کفاف پایینتر باشد.
امام جمعه همدان با بیان اینکه ماموریت حضرت شعیب اصلاح اقتصاد بوده و صحبتهای او درباره اصلاح مفاسد اقتصادی در سوره “هود” آورده شده است، گفت: طبق روایات مومنان از اقتصاد ناسالم و مریض نهی شدهاند و در قرآن کریم آمده نباید بیتالمال و اموال عمومی در دست کسی قرار بگیرد که مدیریت اقتصادی بلد نیست و اگر جامعه دچار فقر شود اسقرار خود را از دست خواهد داد و فقر اقتصادی میتواند مانع اساسی رشد فکری و فرهنگی و معنوی جامعه شود.
برای رفع ضعف اقتصادی یک جهاد همگانی و هم افزا لازم است
شعبانی موثقی با اشاره به اینکه بحث مهار تورم در شعار سال برای این مطرح شده تا آموزههای اسلام در اقتصاد محقق و باید تورم و گرانی کنترل شود، بیان کرد: ضعف اقتصادی به بخشهای دیگر زندگی مردم سرایت میکند و برای تامین اقتصاد که جزء ضرورتها بوده و برای تامین زندگی در حد کفاف چه باید کرد؟
وی با بیان اینکه برای رفع ضعف اقتصادی یک جهاد همگانی و هم افزا لازم است، ادامه داد: مردم و دولتمردان و مسئولین با هم افزایی و در کنارهم بودن مشکل اقتصادی را حل کنند و دولت در این بخش موظف است در نگاه اقتصاد اسلامی برای اینکه عدالت اجتماعی و اقتصادی در جامعه محقق شود، مردم نیز مسئول هستند و اگر مردم همراهی نکنند مسئولین موفق نخواهند شد.
نماینده ولی فقیه در استان همدان با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری درباره مردمی سازی اقتصاد، گفت: مهار تورم نیازمند حمایت از تولید، سوق دادن سرمایهها به بخش تولید، حمایت از سرمایهگذاران و ارائه تسهیلات ارزان و آسان به تولیدکنندگان و همراه بودن با آنهاست. گاهی تسهیلاتی به تولید کنندگان ارائه میشود که با بروکراسیهای اداری آنها را دچار مشکل میکند.
حمایت واقعی از تولیدکنندگان توسط دولت انجام شود
شعبانی موثقی با بیان اینکه حمایت واقعی و بدون رانت از تمام تولیدکنندگان باید توسط دولت انجام شود، افزود: چگونه در کشور ما خودروسازان حمایت میشوند که گاهی نیز با مشکلات زیادی نیز مواجه است و باید همین حمایت در عرصه های دیگر و از تولیدکنندگان دیگر نیز انجام شود.
وی با بیان اینکه در بخش مردمی سازی مدیریت اقتصادی باید به مردم واگذار شود و دولت تسهیل کننده باشد، اعلام کرد: این مملکت جوانان و نخبگان برازنده زیادی دارد که میتوانند موتور محرکه اقتصاد ایران باشند اما موانعی وجود دارد و گاهی قوانین دست و پاگیر، افراد بی دغدغه وبرخی سیاستهای بانکی مانع میشوند و بحث تسهیلگری دولت به این معناست که باید موانع را از سر راه تولید کننده بردارد و قوانین را اصلاح کند.
شعبانی موثقی با بیان اینکه تمام مسئولین باید بر محور قانون حرکت و از دخالت در کارهای یکدیگر پرهیز کنند، اضافه کرد: پرهیز از دخالت در وظایف یکدیگر به معنای حاکمیت قانون است و هرکس در حیطه وظایف قانونی خود باید به آنها عمل کرده و منتظم باشد و مسئولین باید نسبت به کارهای خود مسئولیت پذیر باشند و در بحث قوانین مربوط به هنجارهای اجتماعی مطالبات زیادی در این زمینه وجود دارد و خواسته مردم حاکمیت قانون است.
امام جمعه همدان با بیان اینکه هنجارهای اجتماعی مراقبت نیاز دارد تا بنیان خانواده سست نشده و جامعه دچار بی بند و باری نشود، تصریح کرد: ۳۰ دستگاه در این کشور است که نسبت به حفظ هنجارهای اجتماعی وظیفه قانونی دارند و در سطح ملی گزارش دهند که به چه میزان به این وظایف عمل شده است، چرا گاهی از موارد در این زمینه کوتاهی میشود.
وی با بیان اینکه وظیفه تریبون امام جمعه مطالبهگری برای عمل کردن به قانون است و همه باید منتظم به قانون باشند، تاکید کرد: اقتصاد اهمیت بسیار بالایی دارد اما اگر فرهنگ و هنجارهای اجتماعی آسیب ببینند، دچار مشکلات بیشتری خواهیم شد.
شعبانی موثقی بیان کرد: از شهروندان عزیز میخواهیم اگر به دلیلی نمیتوانند روزه بگیرند احترام این ماه را حفظ کنند و این احترام مراقبت از حدود الهی است.