به گزارش گروه زیستبوم فناوری و نوآوری تیکنا، مهدی صفارینیا در توضیح روند پیگیریهای صورت گرفته و نحوه ادامه فعالیت کارخانه نوآوری آزادی اظهار داشت: «براساس قرارداد منعقده بین پارک فناوری پردیس و بهرهبردار کارخانه آما، کارخانه نوآوری آزادی در سال ۱۳۹۷ به عنوان یکی از شعب پارک فناوری پردیس و نخستین کارخانه نوآوری کشور ایجاد شد.
طبق الگوی طرحریزی شده، امکان استقرار هشت شتابدهنده نوآوری و فضای کار اشتراکی در کارخانه فراهم شد که به مرور شتابدهندههای نوآوری کارا، همآوا، ویکست، دیجی نکست، هفت و هشت، پلنت، علیبابا و هنام فارمد در کارخانه مستقر شدند و در حال حاضر حدود دو هزار نفر در این مراکز به صورت تمام وقت و نیمهوقت فعالیت دارند. تمامی این مراکز از تسهیلات مالی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای بازسازی یا مدیریت شتابدهندههای خود و مزایا و معافیتهای پارک فناوری پردیس نیز بهره بردهاند.
نظر به پایان قرارداد اجاره کارخانه در سال ۱۴۰۱ با مالک کارخانه (شرکت آما)، موضوع فعالیت پنج ساله کارخانه از ابتدای فعالیت کارخانه به اطلاع همه شتابدهندههای مستقر رسیده و در قراردادهای اجاره آنها لحاظ شده است اما در جهت استمرار فعالیت کارخانه، شرکت همآوا – به عنوان مستاجر و طرف قرارداد شرکت آما – موظف شد مذاکرات با مالک را جهت تمدید اجاره ملک انجام دهد که پس از پیگیریهای اولیه در سال ۱۳۹۹، مجموعه همآوا اعلام کرد که مالک هیچگونه علاقهای برای تمدید مدت اجاره نداشته و برنامه فروش ملک کارخانه را دارد و لذا تقاضا کرد که پارک فناوری پردیس نسبت به مذاکرات با مالک اقدام کند. مجددا در ابتدای سال ۱۴۰۱ مجموعه همآوا اعلام کرد که علاقمند است راسا به مذاکرات با مالک اقدام کند که این امر محقق شد ولی به جهت اصرار مالک کارخانه برای فروش، مذاکرات مجدد شرکت همآوا به نتیجه نرسید. پس از پایان مهلت اجاره و عدم توفیق مذاکرات همآوا، پارک فناوری پردیس ضمن اقدام جهت تعیین فضای جایگزین، رأسا نسبت به مذاکرات با سهامداران شرکت آما اقدام کرد که با کمک برخی مدیران شتابدهندههای مستقر در کارخانه و حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، امکان تفاهم مجدد با شرکت آما فراهم شد.
لازم به ذکر است نظر به اینکه شرکت آما (مالک کارخانه) یک شرکت بورسی است در جهت حفظ حقوق سهامداران و مردم، طبق ضوابط خود مکلف به خاتمه قرارداد اجاره پنج ساله اولیه با شرکت همآوا بوده و مسیر طی شده جهت خاتمه قرارداد قانونی و عرفی است. از طرفی تفاهمات با مالک جهت خرید ملک کارخانه یا انعقاد قرارداد جدید اجاره، توسط پارک فناوری پردیس صورت گرفته و عمده شتابدهندههای نوآوری مستقر در کارخانه آمادگی خود را برای هر دو امر اعلام کردهاند. بر این اساس، ان شاالله با تدابیر صورت گرفته و توافقات انجام شده به زودی خبرهای خوبی در خصوص تداوم فعالیت کارخانه اعلام خواهد شد.»
انتهای پیام/