جایزه مصطفی(ص) حرکتی تحولی را در جهان آغاز کرده است
جایزه مصطفی(ص) حرکتی تحولی را در جهان آغاز کرده است
رئیس کارگروه علمی جایزه مصطفی(ص) گفت: جایزه مصطفی(ص) بدون وابستگی مالی به دولت و صرفاً با حمایت خیران حرکتی تحولی را در حوزه علم آغاز کرده است.

به گزارش خبرنگار گروه زیست‌بوم فناوری و نوآوری تیکنا، علی اکبر صالحی در نشست خبری معرفی برگزیدگان پنجمین دوره جایزه مصطفی(ص) که پیش از ظهر امروز در فرهنگستان علوم برگزار شد، اظهار کرد: زندگی بدون علم جهالت است. دلیل اینکه پیش از بعثت پیامبر گرامی اسلام دوره جهالت وجود داشت بی‌توجهی به معنای علمی و تلاش برای تحصیل علم بود.

وی افزود: زندگی بدون علم پوچ است و از همین رو اساسنامه جایزه علمی مصطفی(ص) در سال ۱۳۹۱ در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد و برنامه‌ریزی برای تشویق دانشمندان مسلمان به توسعه مبانی علمی صورت گرفت. باید از رهبر معظم انقلاب که همواره از موضوعات علمی و تشویق دانشمندان حمایت کردند تشکر کرد. این پنجمین دوره جایزه علمی مصطفی(ص) است. در این رویداد ما به دنبال علم و فناوری هستیم که نفع آن به همه مردم می‌رسد. در واقع کسانی که به عنوان دانشمندان برگزیده انتخاب شدند چیزی را کشف کردند یا فناوری را تولید کردند که در ارتباط با منافع عمومی جامع پیشرو است و مرزهای علم را جابه‌جا می‌کند. یک عالم موفق باید علاوه بر دستاوردهای علمی ارتباطات قوی داشته و انگیزه‌مند باشد و ما نیز همین موضوع را در انتخاب برگزیدگان جایزه مصطفی(ص) مد نظر قرار دادیم.

رئیس کارگروه علمی جایزه مصطفی(ص) بیان کرد: فناوری اطلاعات، حوزه علوم زیستی و علم نانو از جمله زمینه‌‌های مورد توجه در جایزه علمی مصطفی(ص) است. در بنیاد ملی جایزه مصطفی(ص) برای داوری هم از ظرفیت ارتباطاتی با دانشمندان در سراسر جهان استفاده می‌شود و هم همکاران بنیاد جایزه مصطفی(ص) به صورت مداوم پیشرفت‌های علمی در کشورهای مختلف را رصد می‌کنند. در گام اول برگزاری پنجمین دوره جایزه مصطفی ۲ هزار و ۶۱۳ دانشمندان شناسایی و دستاوردهای و نظریات آن‌ها بررسی گردید.

صالحی عنوان کرد: از این تعداد ۴۷۰ دانشمند در حوزه علم و فناوری اطلاعات فعالیت داشتند که در این دسته اکثراً مرتبط با علمای مقیم در کشورهای اسلامی بودند و ۲۰۴ نیز پرونده مربوط به دانشمندان مسلمان در کشورهای غیراسلامی است. ۶۷۰ پرونده در علوم زیستی و هزار و سه پرونده مرتبط به فناوری نانو بوده است. پس از دو مرحله غربالگری تعداد پرونده‌های منتخب به ۴۸ رسید و در بررسی ارزیابی بعدی ۱۲ پرونده انتخاب گردید. در نهایت نیز ۵ دانشمند به عنوان دانشمندان برتر پنجمین دوره جایزه مصطفی(ص) انتخاب شدند.

وی ادامه داد: منتخبان ۳ برگزیده مقیم و ۲ برگزیده غیرمقیم هستند. «احمد حسن»؛ استاد دانشگاه کوییز کانادا و امید فرخ‌زاد؛ استاد دانشکده پزشکی هاروارد به ترتیب در حوزه‌های علم، فناوری اطلاعات و ارتباطات و علم، فناوری زیستی و پزشکی ۲ دانشمند برتر پنجمین دوره جایزه مصطفی(ص) هستند که در کشورهای غیر اسلامی زندگی می‌کنند. سامیا خوری؛ استاد دانشگاه آمریکایی بیروت در حوزه علم، فناوری زیستی و پزشکی، احمید فوزی اسماعیل؛ استاد و رئیس دانشگاه فناوری مالزی در حوزه علوم پایه و مهندسی و مورات اویسال؛ استاد دانشگاه نیویورک ابوظبی در حوزه علم، فناوری اطلاعات و ارتباطات ۳ دانشمندان برتر مقیم کشورهای اسلامی پنجمین دوره جایزه مصطفی(ص) هستند.

رئیس کارگروه علمی جایزه مصطفی(ص) خاطرنشان کرد: جایزه مصطفی حرکتی را در جهان آغاز کرده که تنه به تنه جایزه نوبل می‌زند. این جایزه بدون هیچگونه سمت‌گیری در بین دانشمندان جهان جا افتاده است و علمای علوم مختلف آن را قبول دارند. باید تاکید کنم جایزه مصطفی هیچ کمکی از دولت برای اهدای جوایز نمی‌گیرد و همه منابع از سمت خیران علاقه‌مند به پیشرفت علم تامین می‌شود.

انتهای پیام/