پژوهشگر سمنانی دستگاه هوشمند فشار خون اختراع کرد
پژوهشگر سمنانی دستگاه هوشمند فشار خون اختراع کرد
یک پژوهشگر سمنانی موفق اختراع دستگاه فشار خون هوشمند شد.

به گزارش گروه زیست‌بوم فناوری و نوآوری تیکنا، رامتین نادریان، دانشجوی سال ششم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی سمنان و کارشناس ارشد سیاست‌گذاری سلامت در سومین نشست تخصصی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان و در جمع خبرنگاران با اشاره به ثبت اختراعش با عنوان «دستگاه هوشمند اندازه‌گیری فشار خون» می‌گوید : این دستگاه به صورت ایده ثبت اختراع شده است و برای ساخت نمونه اولیه‌اش نیازمند حمایت مالی هستم که ساخت نمونه اولیه این دستگاه نیازمند مبلغی بالغ بر ۱۰۰ میلیون تومان اعتبار است.

نادریان عنوان کرد: این اختراع نوعی دستگاه فشارخون با عنوان دستگاه هوشمند اندازه‌گیری فشارخون از کاف هوشمند و اندازه‌گیری محیط بازو با نویسه‌خوان نوری (OCR) است که قابلیت تغییر طول و عرض کاف اندازه‌گیری فشارخون (کاف بخشی از دستگاه فشارخون است که به دور بازو بسته و باد می‌شود تا فشار اندازه‌گیری شود.) دارد و می‌تواند بر اساس دور بازو، سن و جنس به صورت اتوماتیک ابعاد کاف رو متناسب با این سه معیار تغییر بدهد تا دقت بالای اندازه‌گیری فشار در کنار استفاده آسان را فراهم کند.

نادران ادامه می‌دهد: بر اساس نتایج اعلام شده توسط انجمن قلب امریکا دستگاه‌های فشارخون برای اندازه‌گیری با دقت مناسب باید دارای هفت رنج متفاوت با طول و عرض متفاوت باشد. مثلاً ابعاد کاف استفاده شده برای یک کودک خردسال با یک خانم میانسال یا یک مرد جوان نباید یکسان باشد. این دستگاه علاوه بر دقت بالا قابل استفاده برای تمامی سنین حتی در نوزادی است.

این محقق سمنانی در خصوص روش کار دستگاه هوشمند اندازه گیری فشار خون، می‌گوید : یک سنسور نوری ابتدا دور بازو را اندازه‌گیری کرده و به کمک رنجی که از پیش برای دستگاه به کمک برنامه‌نویسی مشخص شده اندازه بازو را در یکی از هفت رنج اندازه زیر در نظر می‌گیرد و به کمک پمپ‌های هوا طول و عرض مناسب برای این اندازه، جنسیت و سن را در نظر گرفته و کاف باد می‌شود.

نادریان خاطرنشان می کند : این دستگاه به صورت دیجیتال و با کارکرد بسیار آسان اما با دقت بسیار بالاتر از دستگاه‌های فشارخون جیوه‌ای است.

انتهای پیام/