بیش از ۷۵ درصد ساختمان‌های شهر تهران در برابر زلزله مقاوم نیستند +فیلم
بیش از ۷۵ درصد ساختمان‌های شهر تهران در برابر زلزله مقاوم نیستند +فیلم
دبیر کارگروه افزایش تاب‌آوری سازه‌ها در برابر زلزله گفت: بالای 75 درصد از ساختمان‌هایی که در شهر تهران قرار دارند مطابق با استاندارد ویرایش چهارم آیین‌نامه 2800 نیستند و مسئولان شهری به دلایل گوناگون از زیر بار اجرای پروژه افزایش تاب‌آوری پایتخت در برابر زمین لرزه شانه خالی می‌کنند.

به گزارش خبرنگار گروه چند رسانه‌ای تیکنا، حوادث طبیعی در تمام طول تاریخ بخشی از زندگی بشر بوده و هست و با وجود پیشرفت چشمگیر دانش انسان‌ها در چند دهه اخیر هنوز هیچ دستگاه و فناوری در جهان قادر به پیش‌بینی دقیق زمان و مکان حوادث طبیعی مانند زمین‌لرزه نیست. از همین رو تنها راه پیشگیری از وارد شدن خسارت‌های گسترده جانی و مالی بر اثر زلزله افزایش ایمنی ساختمان‌ها و ارتقای سطح آمادگی فردی و اجتماعی است.

ایران از جمله کشورهایی است که روی کمربند زلزله‌خیر جهان قرار دارد و سالانه زمین لرزه‌های متعددی در کشورمان رخ می‌دهد و به همین دلیل آمادگی در برابر پدیده طبیعی زلزله در کشورمان دارای اهمیت فوق‌العاده‌ای است. به اعتقاد اکثریت کارشناسان برای کاهش صدمات ناشی از حوادث طبیعی باید در گام اول فرهنگ عمومی برای اتخاذ تصمیمات مناسب پیش و پس از زمان وقوع زلزله را تغییر داد و بعد از آن دستگاه‌های متولی امر برنامه‌ریزی دقیقی برای ایجاد زیرساخت‌های لازم و بالابردن ایمنی راه‌ها و ساختمان‌ها را داشته باشند.

در همین رابطه کمیسیون عمران شورای اسلامی شهر تهران سلسله نشست‌هایی با عنوان «راهکارهای افزایش تاب‌آوری شهر تهران در برابر زلزله» برگزار می‌کند. در سومین نشست مشترک اساتید مهندسی زلزله و مسئولان شورای اسلامی شهر تهران که روز سه‌شنبه ۸ شهریورماه برگزار شد کارشناسان تحلیل خود از وضعیت پایتخت در برابر زلزله را ارائه و راهکارهای متنوعی برای افزایش تاب‌آوری این کلان‌شهر بیان کردند. در حاشیه این جلسه گفت‌وگویی با امیر کیوان صالحی، دبیر کارگروه افزایش تاب‌آوری سازه‌ها در برابر زلزله داشتیم. در ادامه ویدئوی گفت‌وگو را مشاهده می‌کنید:

انتهای پیام/