به گزارش گروه زیست بوم فناوری و نوآوری تیکنا؛ مسعود جلالی، نماینده فعال یک شرکت دانشبنیان با اشاره به اینکه سازنده انواع شیرآلات موردنیاز صنعت نفت، گاز و پتروشیمی هستیم اظهار کرد: آخرین محصولی که در این شرکت موفق به تولید آن شدیم، تولید ۳۲ دستگاه شیرهای دروازهای یا «گیت ولو» ۲۰ اینچ کلاس ۲ هزار و ۵۰۰ است که برای طرح توسعه پالایشگاه نفت اصفهان استفاده شده و از بزرگترین پروژههای شیرسازی شرکتهای نفتی محسوب میشود.
وی با بیان اینکه ولوها به دلیل نوع ساختار از روش تولید فورج قالب باز استفاده میکند، اظهار کرد: فورج قالب باز فرآیند شکلدهی گرم است که در آن فلز با چکشکاری، فشاردادن بین قالبهای مسطح یا ساده شکل میگیرد.
نماینده فعال حوزه دانشبنیانی اضافه کرد: گیت ولوها در خروجی برج تقطیر نصب شده و برای قطع و وصل جریان استفاده میشود. همچنین عملکرد این دستگاهها در دمای ۴۰۰ درجه و ۲۵۰ بار صورت میگیرد؛ از این رو باید از موادی در ساخت آن استفاده کنیم که نسبت به گرما مقاوم باشد.
وی با بیان اینکه در متالوژی باید از مواد «استنلس استیل» استفاده کنیم، عنوان کرد: این مواد از اساسیترین عناصر تشکیلدهنده شیرهای دروازهای است و موجب مقاومسازی شیرها در برابر گرما میشود.
جلالی با اشاره به اینکه شیرهای دروازهای برای اولین بار در ایران ساخته شده است، تصریح کرد: محققان با تحقیق و توسعه در چهار ماه دستگاه ولو را مهندسی مجدد و طراحی کردند. پس از رسیدن به مرحله نهایی ۳۲ دستگاه آماده عرضه به بازار است.
به گفته وی؛ یکی از بزرگترین چالشها تأمین مواد مصرفی است، زیرا مواد استلس اسلیس در ایران قابلیت تولید ندارد. با توجه به تحریمها و شرایط گمرک دغدغه زیادی در تأمین خارجی این محصول داشتیم؛ بومیسازی این دستگاه در داخل کشور تأمین مواد را تسهیل میکند و ارزآوری برای کشور به همراه دارد.
نماینده این شرکت دانشبنیان با بیان اینکه محصول تولیدی چه میزان صرفهجویی ارزی دارد، اضافه کرد: قیمت این شرکت در داخل کشور نسبت به شرکتهای خارجی ۲۰ الی ۳۰ درصد کمتر است. از امتیاز دانشبنیان برای تسهیلات و تضامین مورد نیاز در راستای عقد قرارداد استفاده کردیم و همچنین از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی حمایتهای زیادی دریافت کردیم.
انتهای پیام/