۳۱ طرح تحقیقاتی صنعت برق و انرژی در مسیر تجاری سازی قرار گرفت
۳۱ طرح تحقیقاتی صنعت برق و انرژی در مسیر تجاری سازی قرار گرفت

به گزارش تیکنا، آیین گشایش رویداد تجاری سازی نتایج تحقیقات صنعت برق و انرژی با حضور معاون تحقیقات و منابع انسانی شرکت توانیر و معرفی ۳۱ طرح قابل تجاری سازی در توانیر برگزار شد. در این مراسم، نتایج تحقیقات شرکت‌های زیرمجموعه توانیر و پژوهشگاه نیرو در قالب ۳۱ طرح دارای قابلیت تجاری سازی شامل ۱۰ […]

به گزارش تیکنا، آیین گشایش رویداد تجاری سازی نتایج تحقیقات صنعت برق و انرژی با حضور معاون تحقیقات و منابع انسانی شرکت توانیر و معرفی ۳۱ طرح قابل تجاری سازی در توانیر برگزار شد.

در این مراسم، نتایج تحقیقات شرکت‌های زیرمجموعه توانیر و پژوهشگاه نیرو در قالب ۳۱ طرح دارای قابلیت تجاری سازی شامل ۱۰ طرح هوشمندسازی، ۳ طرح پایدارسازی و ۲ طرح نوسازی شبکه به همراه ۷ طرح در زمینه بومی سازی فناوری ساخت تجهیزات انتقال و فوق توزیع طی دو روز برپایی این رویداد معرفی و در مسیر واگذاری قرار گرفت.

محمدحسین ملاعلیا، معاون تحقیقات و منابع انسانی توانیر، اجرای این رویداد را در چارچوب اجرای تکالیف قانونی از جمله ماده ۵ قانون رفع موانع تولید عنوان کرد که امکان تجاری سازی و بهره برداری از نتایج تحقیقات دانش بنیان و مورد نیاز صنعت برق و انرژی را فراهم می‌سازد.
ملاعلیا با اشاره به سرآمد بودن وزارت نیرو در حوزه ساخت داخل و تجاری سازی یافته‌های تحقیقاتی اظهار داشت: صنعت برق تقریبا از واردات محصولات مورد نیاز بی نیاز شده و حجم بالایی از محصولات در کشور تولید می‌شود.
وی ارتباط با بخش خصوصی و استفاده از منابع و توان این بخش در فرایند تجاری سازی نتایج تحقیقات را حائز اهمیت دانست و از اختصاص ۱۳ هزار میلیارد تومان منابع مورد نیاز در حمایت از تحقیقات دانش بنیان و سرمایه گذاری خطرپذیر صنعت برق و انرژی از سوی دولت و مجلس شورای اسلامی طی سال گذشته و امسال خبر داد که بخش عمده ای از این ظرفیت امسال مورد بهره برداری قرار گرفت.
معاون تحقیقات و منابع انسانی توانیر افزود: از محل بند ط نیز ۲۶۰۰ میلیارد تومان تفاهم‌نامه با صندوق پژوهش و فن‌آوری صنعت برق و انرژی در حال مبادله هستیم که ۱۰۰۰ میلیارد تومان آن بابت افزایش سرمایه این صندوق در پژوهشگاه نیرو اختصاص یافته و امیدواریم با استفاده صحیح، شاهد تحول در حوزه ساخت داخل محصولات دانش بنیان و تحقیق و پژوهش در وزارت نیرو و توانیر باشیم.
وی با اشاره به اقدام پژوهشگاه نیرو برای شکل گیری زیست بوم فن آوری صنعت برق و انرژی، حمایت حداکثری دستگاه‌های حوزه برق به خصوص توانیر از این تحول را به عنوان یک مسوولیت مورد تاکید قرارداد.
ملاعلیا همچنین کمیته تحقیق و پژوهش را درحال شکل گیری عنوان کرد و تهیه نقشه راه تحقیقات وزارت نیرو را از برنامه های این کمیته برشمرد.
وی به فرآیند ایده تا تولید نمونه تحقیقاتی اشاره و تجاری سازی را مهمترین بخش این فرایند عنوان کرد که نیازمند حمایت است و سرمایه گذاران می‌توانند با استفاده از بستر ایجاد شده، وارد فرایند تجاری سازی طرح‌های تحقیقاتی شوند و از صندوق حمایتی پژوهشگاه نیرو و امکانات پیش‌بینی شده بهره‌مند شوند.
گفتنی است، از مباحث ارائه شده در این رویداد اعلام رتبه ۱۷ جمهوری اسلامی ایران در تولید دانش در دنیا و رتبه ۱۱۷ در جذب و به کارگیری دانش بود که نشان از هدر رفت منابع دارد و برپایی چنین رویدادهایی نمایانگر عزم وزارت نیرو در ارتقای جذب و به کارگیری دانش تولید شده در صنعت برق و انرژی است.