۳۰ مجموعه فناور از ۱۲ کشور در نشست «استپ» حضور دارند
۳۰ مجموعه فناور از ۱۲ کشور در نشست «استپ» حضور دارند
صدرخانلو گفت:در نهمین نشست تبادل علم و فناوری، ۳۰ مجموعه بین المللی فناوری در حوزه صنعت و کسب و کار از ۱۲ کشور در ایران حاضر می شوند.

به گزارش خبرنگار گروه زیست بوم فناوری و نوآوری تیکنا، میلاد صدرخانلو، دبیر بخش فناوری نهمین نشست تبادل تجربیات علم و فناوری در نشست خبری نهمین دوره نشست تبادل تجربیات علم و فناوری (استپ) به همت بنیاد مصطفی (ص) صبح امروز در معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری برگزار شد، گفت: در بخش فناوری این نشست به دنبال به هم رسانی فعالان و دانشمندان و شرکت های فناور و دانش بنیان مسلمان هستیم، در این دوره، ۳۰ مجموعه بین المللی فناوری در حوزه صنعت و کسب و کار از ۱۲ کشور ترکیه، پاکستان، مالزی، اندونزی، بنگلادش، نیجریه، مصر، کویت، عمان، اردن، عراق و پاکستان در ایران حاضر می شوند.

صدرخانلو ابراز امیدواری کرد: با حضور این مجموعه ها، شاهد سرمایه گذاری شرکت های ایرانی در تولید مشترک، انتقال دانش و فناوری و سوم بروزرسانی کسب و کار و انجام نشست های مشترک، شاهد خروجی مطلوب می‌شویم.

دبیر بخش فناوری نهمین نشست تبادل تجربیات علم و فناوری افزود: محورهای این نشست شامل ۴ حوزه اعم از سلامت (با تمرکز بر حوزه فراورده‌های دارو)، نرم افزار ( با تمرکز هوش مصنوعی) و محیط زیست و انرژی های نو است.

وی با بیان اینکه هنوز این فرصت را داریم که شرکت های دیگری در این رویداد ثبت نام کنند، گفت: تا کنون حضور شرکت ها از کشورهای ترکیه، پاکستان، مالزی، اندونزی، مصر، کویت، عمان، اردن، عراق و ازبکستان را داشتیم و امیدواریم افزایش پیدا کند.

صدرخانلو با اشاره به اینکه در دوره گذشته دستاوردهای قابل توجه داشتیم و سرمایه گذاری خوبی داشتیم، خاطرنشان کرد: خروجی نهایی این نشست بعد از برگزاری آن که شاهد امضای تفاهم نامه ها و قراردادهایی خواهیم بود، روشن می شود.

جایزه مصطفی (ص) فرصتی برای تبیین دستاوردهای دانشمندان جهان اسلام

غلامحسین حلوایی، مدیر توسعه همکاری‌های علمی و فناوری بنیاد مصطفی (ص) نیز در این نشست با اشاره به اینکه از دستاوردهای علمی که در جهان اسلام وجود دارد، کمتر مطلع هستیم، گفت: بنیاد مصطفی(ص) به دنبال توجه به دستاوردهای ارزشمندی است که تاکنون شناسایی نشده است و سپس به دنبال تجلیل و عرضه و معرفی آن است.

وی افزود: در بخش بین الملل ۱۲۳ مهمان از ۱۳۲ کشور دیگر داریم که شامل ۹۰ مهمان در بخش تخصصی و ۱۴ نفر از رسانه‌های گروهی خارجی است. همچنین ۷ نفر از خیرین علم و فناوری، ۲۲ نفر از مدیران و سیاست‌گذاران بخش علم و فناوری‌، ۱۰ رئیس دانشگاه از کشورهای مختلف از جمله بنگلادش، مالزی، ازبکستان، ترکیه، روسای فرهنگستان‌های سنگال و پاکستان و ۹ رئیس مراکز علم و فناوری بین‌المللی در این رویداد شرکت می‌کنند.

حلوایی ادامه داد: از میان دانشمندان دعوت شده، ۲۶ دانشمند و مدیر مرکز تحقیقاتی، ۲۳ نفر در حوزه محیط زیست، ۱۳ نفر در حوزه انرژی و ۶ نفر در زمینه هوش مصنوعی تخصص دارند.

به گزارش تیکنا، برنامه تبادل تجربیات علم و فناوری که توسط بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) راه‌اندازی شده، فرصتی است برای فراهم کردن زمینه گفت‌وگو پیرامون علم، فناوری و نوآوری. این برنامه، شبکه دانشمندان، فناوران، نوآوران و سیاست‌گذاران را در سراسر جهان توسعه می‌بخشد و زمینه را برای تقویت هم‌افزایی و همکاری علمی فراهم می‌کند.

بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) متولی اهدای جایزه مصطفی (ص)، یک جایزه علم و فناوری ایرانی است که هر دو سال یک بار به دانشمندان برتر جهان اسلام اعطا می‌شود. این جایزه به نام نبی مکرم اسلام (ص) و به دلیل تأکید بسیار آن حضرت بر علم‌آموزی، به نام یکی از القاب آن حضرت یعنی مصطفی (ص)، به معنای برگزیده نام‌گذاری شده‌است. اعطای جایزه کنز برای دانشمندان جوان جهان اسلام زیر ۴۵ سال، برگزاری مسابقه دانش‌آموزی نور و نشست‌های استپ بخشی از فعالیت‌های این بنیاد است.

تاکنون هشت دوره نشست استپ برگزار شده است؛ اولین دوره نشست استپ در سال ۹۴ همزمان با نخستین دوره جایزه مصطفی(ص) در تهران، دومین دوره سال ۱۳۹۵ در دانشگاه یو پی ام مالزی، سومین دوره مجدد همزمان با اعطای دومین دوره جایزه مصطفی (ص) سال ۱۳۹۶ در تهران با حضور ۹۰ دانشمند از ۲۵ کشور در دانشگاه‌های مختلف تهران، اصفهان و مشهد، چهارمین دوره آذر ۱۳۹۷ در دانشگاه سلطان قابوس عمان در حوزه‌های آب، انرژی و سلامت، چالش‌ها و راه حل‌های مناسب، پنجمین دوره استپ در مرکز بین‌المللی تحقیقات علوم زیستی و شیمی در دانشگاه کراچی پاکستان اسفند ۱۳۹۷ با موضوع ارتباطات علم، بانوان و علم و فناوری، تامین مالی علم و فناوری، ششمین دوره نشست استپ همزمان با آیین اعطای سومین جایزه مصطفی(ص) در حوزه‌های سلامت و همبست آب و انرژی و همچنین سطوح کارکردی،؛ هفتمین دوره به صورت مجازی اردیبهشت و خرداد ۱۳۹۹ با همکاری آژانس علوم، فناوری و تحقیقات سنگاپور (ASTAR) و هشتمین دوره همزمان با برگزاری چهارمین آیین اعطای جایزه مصطفی (ص) آبان ۱۴۰۰ در تهران برگزار شد.

پنجمین آیین اعطای جایزه مصطفی روز دهم مهرماه ۱۴۰۲ در اصفهان برگزار خواهد شد. این نخستین بار است که جایزه مصطفی (ص) خارج از تهران برگزار می شود و اصفهان به عنوان یکی از مهم‌ترین مراکز تمدن اسلامی، میزبان این جایزه خواهد بود. همزمان با این آیین، مراسم و نشست‌های علمی مختلفی از شِشم تا دوازدهم مهر برگزار خواهد شد که به طور کلی هفته جایزه مصطفی (ص) را تشکیل می‌دهد.

علاوه بر اصفهان که مرکز این رویدادهای علمی است، رویدادهای پراکنده‌ای نیز در دانشگاه‌های شهرهای مختلف کشور برگزار خواهد شد. جایزه مصطفی (ص) به عنوان یک جایزه دوسالانه برای تقدیر از دانشمندان مسلمان پیش از این در سال‌های ۱۳۹۴، ۱۳۹۶، ۱۳۹۸ و ۱۴۰۰ در تهران برگزار شده است.

نهمین دوره از نشست تبادل تجربیات علم و فناوری (استپ/ STEP) (science and technology exchange program) همزمان با آیین اعطای جایزه مصطفی (ص) برگزار می شود.