بهگزارش تیکنا، رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان ساخت ۶۷ واحد گلخانه، ۲۵ واحد مرغداری صنعتی، اجرای سیستمهای نوین آبیاری در سطح یکهزار و ۴۴۲ هکتار، ساخت ۲.۳ کیلومتر جاده دسترسی بین مزارع، تجهیز ۱۱ حلقه چاه آب و بهسازی چشمه،آمادگاه مبارزه با آفات و بیماریهای گیاهی، پرواربندی دام سبک ۵۰۰ رأسی و پرورش شتر […]
بهگزارش تیکنا، رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان ساخت ۶۷ واحد گلخانه، ۲۵ واحد مرغداری صنعتی، اجرای سیستمهای نوین آبیاری در سطح یکهزار و ۴۴۲ هکتار، ساخت ۲.۳ کیلومتر جاده دسترسی بین مزارع، تجهیز ۱۱ حلقه چاه آب و بهسازی چشمه،آمادگاه مبارزه با آفات و بیماریهای گیاهی، پرواربندی دام سبک ۵۰۰ رأسی و پرورش شتر شیری ۴۱۰ نفری را از طرحهای شاخص افتتاح شده امروز برشمرد.
سید محمد سید حسینی افزود: با بهرهبرداری از این طرحها برای یکهزار و ۴۲۱ نفر شغل مستقیم و بیشاز یکهزار و ۱۰۰ خانوار روستایی و عشایری از مزایای آن بهره مند شدند.
وی ادامه داد: سیمای کشاورزی سیستان و بلوچستان بسیار توانمند و دارای ظرفیتهای زیادی است، باغبانی، زراعت، شیلات، دامداری، منابع طبیعی و استفاده از صنایع تبدیلی مهمترین پتانسیلهای توسعه و رشد کشاورزی و جذب سرمایه گذار در استان است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: شرایط خاص جغرافیایی و اقلیمی، این استان را یکی از مستعدترین نقاط کشاورزی کشور تبدیل کرده به طوریکه در تمامی فصول سال امکان کشت و تولید انواع محصولات در آن وجود دارد.
وی با بیان اینکه سیستان و بلوچستان بهترین فرصت برای توسعه بخش کشاورزی است، افزود: این استان به دلیل دسترسی به بازارهای افغانستان و پاکستان و حوزه خلیج فارس فرصت بینظیری را برای صادرات محصولات کشاورزی و در نتیجه ارزآوری و فرصتهای شغلی جدید برای استان و کشور داراست.
حسینی ادامه داد: همچنین سیستان و بلوچستان در زمینه تولید محصولات باغی بویژه گرمسیری و استوایی بینظیر است بطوریکه تنها نقطه در کشور هست که میتواند با تولید محصولاتی نظیر موز و تامین نیاز داخلی به حذف خروج ارز و واردات محصولات کشاورزی که به کشور تحمیل میشود کمک کند.
وی دارا بودن سهم ۳۶ درصدی صید آبهای جنوب کشور، ۳۱ درصد صید کل کشور، ۲۰ درصد کل تولید آبزیان کشور(صید و آبزی پروری)، رتبه دوم صید در اقیانوس هند و تامین کننده بیشاز ۷۰ درصد تن ماهیان کشور، وجود ۱۱ اسکله صیادی و جایگاه تخلیه صید در جنوب استان،بیشاز ۲ هزار و ۴۰۰ شناور اعم از قایق و لنج و بیش از ۲۵ هزار نفر صیاد، اراضی و اقلیم مناسب در سواحل جنوبی برای توسعه فعالیتهای شیلاتی و صیادی، امکان اجرای طرح های نوین شیلاتی از قبیل پرورش ماهی در قفس و پرورش متراکم و نیمه متراکم انواع آبزیان و وجود ۶ شهرک صنعتی و ناحیه صنعتی فعال را از مهمترین ظرفیتهای بخش کشاورزی این استان عنوان کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان؛ بیشاز ۱۰۰ واحد کارخانههای کنسرو سازی، عمل آوری و بسته بندی ماهی و میگو، واحد سردخانه و انجماد، واحد یخسازی، واحد شناورسازی، اقلیم بسیار مناسب و وجود بیشاز ۴۲ هزار هکتار اراضی مستعد پرورش میگو و همچنین اقلیم مناسب پرورش انواع آبزیان از جمله صدف دریایی، جلبکهای دریایی، خیار دریایی، کروکودیل و سایر آبزیان را از دیگر ظرفیت های بخش کشاورزی این استان ذکر کرد.
هماینک مجموع اراضی کشاورزی و باغی سیستان و بلوچستان ۲۲۸ هزار و ۴۵۱ هکتار شامل ۱۳۵ هزار و ۷۴۱ هکتار زراعی و ۹۲ هزار و ۷۱۰ هکتار باغی است.
وزیر جهاد کشاورزی بهمراه معاونین امور زراعت و باغبانی و مجری طرح ملی گندم وزارت جهادکشاورزی، رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، رئیس سازمان تعاون روستایی کشور ،مدیرعامل شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران،مدیر عامل بانک کشاورزی کشور ،رئیس مرکز اطلاع رسانی و روابطعمومی، رئیس سازمان حراست مرکزی ،مدیرکل دفتر اموروزارتی ،مدیر کل دفتر هماهنگی امور استانها وزارت جهادکشاورزی صبح امروز از طریق فرودگاه زاهدان وارد استان سیستان وبلوچستان شد.
برنامه های شاخص وزیر جهادکشاورزی در این سفر یکروزه افتتاح و بهره برداری ده ها پروژه بخش کشاورزی، برداشت اولین خوشه های طلایی گندم ،اجرای طرح مردمی یک میلیارد درخت وآغاز طرح توسعه نخلستان ها با ارقام تجاری خرما در استان سیستان و بلوچستان خواهد بود.
انتهای پیام/