به گزارش خبرنگار گروه زیستبوم نوآوری تیکنا، روحالله دهقانی فیروزآبادی در نشست روسای پارکهای علم و فناوری سراسر کشور با معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهوری که بعد از ظهر امروز در معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری برگزار شد، اظهار کرد: درخت تنومند شبکه علم و فناوری کشور به مدد حمایتهای رهبر انقلاب شکل گرفته و در سالهای گذشته به مدیران رشد کرده است. زحمتهای مدیران در دورههای مختلف از بحث ترویج علم و فناوری تا هویت بخشی به زیستبوم ادامه پیدا کرده است.
وی افزود: امروز شرکتهای دانشبنیان و فناور متعددی که تعداد آنها بالغ بر ۱۰ هزار است در کشور وجود دارد. زمانی سخت بود در کشور راجع فناوری صحبت کرد ولی امروز کلمه دانشبنیان و علم و فناوری گفتمان محوری در همه نشستهای داخلی و بینالمللی است و این فرصتی است تا دستاندرکاران ظرفیت زیستبوم و طعم و مزه آن را به مردم بچشانند. امروز در دورهای هستیم که اگر مردم ظرفیت علم و فناوری کشور را حس نکنند ناگهان این اکوسیستم از هویت خالی میشود. دیگر دوره ترویج و تحقیق گذشته و باید شرکتها و همه فعالان زیستبوم به سمت خروجی گرفتن بروند.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهوری بیان کرد: در دوره فراوانی ارزی صنایع مختلف و حتی پارکهای علم و فناوری با پول نفت توسعه پیدا کردند و اکنون که بیش از ۸۰ پارک علم و فناوری در کشور وجود دارد منابع مالی به اندازه گذشته نیست و اگر منتظر باشیم با پول نفت اکوسیستم را گسترش دهیم محکوم به شکست هستیم. یعنی رویکردهای دهه ۷۰ و ۸۰ برای تامین مالی دیگر جواب نمیدهد و اکنون باید سرمایههای مردم و بخش خصوصی را بهکارگیری کنیم. همه میدانیم امروز در کشور شرکتهای بزرگی وجود دارند که چالش علم و فناوری ندارند بلکه با موانع اقتصادی روبهرو هستند و این موضوع به ویژه برای جلوگیری از هدر رفتن عمر و سرمایه جوانان نیازمند اصلاح حکمرانی اقتصادی است. پارکها باید به بستر هدفرسانی جدی برای تامین نیاز واقعی مردم و توسعه بازار تبدیل شوند. مدیران پارکهای علم و فناوری باید توجه کنند که جوانانی که در این مجموعهها فعال هستند در واقع سفیران پارکها هستند
دهقانی فیروزآبادی عنوان کرد: قانون جهش ظرفیت بسیار خوبی ایجاد کرده تا بازی بازیگران زیستبوم فناوری و نوآوری کشور به بازی صنایع و شرکتهای بزرگ پیوند بخورد. راهکارهای متنوعی برای رفع چالشهای اقتصادی کسب و کارهای خرد وجود دارد که یکی از آنها حرکت به سمت مجموعههای همافزایی است. باید در کشور مراکزی ایجاد شوند قادر باشند به صدها شرکت سرویس دهند. تاسیس شتابدهنده و خانههای نوآوری را تجربه کردیم و حالا زمان آن است که زیرساختهای بزرگ و موثر برای توسعه بازار ایجاد کنیم.
وی خاطرنشان کرد: معاونت علمی توجه ویژهای به پارکهای علم و فناوری در شهرستانها دارد و اگر قرار باشد حمایتی از سمت پارکها از شرکتهای دانشبنیان صورت گیرد باید حمایت از راهبر باشد و رشد اقتصاد دانشبنیان باشد و نه حمایت از مصرف. مدیران پارکهای علم و فناوری باید با همکاری استانداران منابع مالی موجود را به درستی هدایت کنند. معاونت علمی میخواهد تقسیمبندی جدیدی شرکتها در نظر بگیرد و در همین راستا شرکتها به سه دسته نوپا، نوآور و فناور طبقهبندی میشوند. در این دستهبندی اینکه شرکتها چه میکنند و چه اثری بر اقتصاد دانشبنیان دارند اهمیت فوقالعاده دارند. نگاه باید در کشور از نگاه زوم شده روی شرکتها به فرایند ورودی و خروجی متمرکز شود.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهوری ادامه داد: شرکتهایی که بالای ۵۰ درصد فروششان بر مبنای محصولی دانشبنیان است در دسته شرکتهای فناور قرار میگیرند. معافیت مالیاتی باید به شرکتهایی نوپا و اعتبار مالیاتی به شرکتهای فناور اختصاص داده شود. اگر نتوانیم زنجیره ارتباط بین شرکتهای نوپا و فناور و دانشگاه را کامل کنیم نمیتوانیم شاهد رشد اقتصاد دانشبنیان و معرفی شرکتهای مسئلهمحور باشیم. تمام موافقتنامههایی که از ۵ ماه پیش تنظیم شده دارای KPI دقیق هستند و طرفین موافقتنامهها باید تمام تعهدات خود را در موعد مقرر انجام دهند.
انتهای پیام/