همام، فرصتی برای نمایش هنر توانیابان و اشتغال‌زایی پایدار برای معلولان
همام، فرصتی برای نمایش هنر توانیابان و اشتغال‌زایی پایدار برای معلولان
دبیر جشنواره بین‌المللی همام گفت: جشنواره همام به دنبال اشتغال‌زایی برای توانیابان عزیز است و در این راستا ارتباطات لازم بین جامعه هنری و هنرمندان معلول را برقرار می‌کنیم.

به گزارش خبرنگار گروه آیین و تمدن تیکنا، محمدرضا مشهدی؛ دبیر سومین جشنواره بین‌المللی همام در نشست خبری سومین جشنواره بین‌المللی همام(ویژه توانیابان جانبازان هنرمند) که عصر امروز در برج میلاد تهران برگزار شد، اظهار کرد: باتوجه به ظرفیت بالایی ان‌جی‌اوها می‌توان برنامه‌ریزی دقیقی برای رفع نیازهای توانیابان و به ویژه توانیابان هنرمند انجام داد و جشنواره همام نیز در همین راستا با این مجموعه‌های مردم نهاد همکاری نزدیکی دارد.

وی افزود: جشنواره بین‌المللی همام در دوره گذشته و دوره کنونی همواره به دنبال این مهم بوده است که توانایی‌های جامعه معلولان و توانیابان را نشان دهد و ارتباط بین اعضای این جامعه و جامعه هنری برقرار کند و اشتغال‌زایی پایدار برای این عزیزان داشته باشد. امسال جشنواره از ۱۱ آبان ماه آغاز می‌شود و در این دوره از جشنواره علاوه بر بخش هنرهای تجسمی، بخش صنایع دستی نیز اضافه شده است.

جشنواره همام

دبیر سومین جشنواره بین‌المللی همام بیان کرد: ۸۰۰ اثر در بخش رقابتی و غیررقابتی به نمایشگاه راه یافته‌اند. حضور آثار هنرمندان خارجی در سومین دوره جشنواره همام سبب شد تا فرصتی برای رقابت هنرمندان توانیاب داخلی با رقبای غیرایرانی فراهم شود و این عزیزان توانایی‌های خود را بسنجند.

مشهدی عنوان کرد: امسال نمایندگانی از ۱۱ کشور و اکثر استان‌های ایران در نمایشگاه حضور دارند. امسال ۴۰درصد جشنواره را هنر‌های سنتی و دستی تشکیل می‌دهند ۱۳۰۰هنرمند در هر سه حوزه فعال و ۸۰۰اثر به بخش‌های مختلف راه پیدا کردند. خوشحالم این بستر ایجاد شد تا رقابت رقم بخورد و‌روحیه به هنرمندان داخلی داد.

جشنواره همام

در ادامه این نشست خبری مریم جلالی؛ عضو شورای سیاست‌گذاری جشنواره و معاون صنایع دستی و هنر‌های سنتی وزارت میراث فرهنگی اظهار کرد: جشنواره همام در سومین گام پیشنهاد شد که صنایع دستی هم به بخش‌های مختلف اضافه شود گرچه این‌ها با هنر‌های تجسمی و موسیقی مرتبط هستند. شورای جهانی صنایع دستی یک اتفاق و‌پیوند بین تشکل‌ها و سمن‌ها است تا صنایع دستی را نشان دهند.

وی در ادامه افزود: همه استان‌های ایران در این رویداد شرکت کرده اند، صنایع دستی ما انقدر متنوع هستند که توانیابان ما می‌توانند در حوزه های مختلف کار کنند؛ ما به محصول توجه می‌کنیم و با این جشنواره می‌توانیم کسانی که با وجود نقصان‌ها اثر فاخر تولید کردند. جشنواره همام یک کار بنیادین برای ترویج صنایع دستی است. سلامت روانی، خانوادگی و اجتماعی با حضور هنرمندان دراین جشنواره اثرگذار است.

جلالی توضیح داد: ما میزبان دو نفر از اعضای عالی رتبه صنایع دستی از هند و عمان هستیم از سویی شرکت‌کنندگان کشور‌های مختلف شرکت کردند. هدف‌گذاری این جشنواره خیلی هوشمندانه صورت گرفته و ما می‌خواستیم بگوییم هنر مرز جغرافیا، قومی و سلامتی نمی‌شناسد. اتفاقاتی که در فلسطین  افتاد و  عدم حضور هنرمندان این خطه در جشنواره نشانه ضدیت با هنر است. این جشنواره بیشتر یک جریان برای مردمی سازی هنر‌های مختلف در کشور است.

جشنواره همام

وی در پایان وعده داد: هشتمین دوره فجر صنایع دستی هم فراخوانش داده شده و امیدوارم این جشنواره هم بتواند توانیابان ما را به فجر معرفی کند، نفرات اول و دوم این جشنواره به فجر راه خواهند یافت.

جلالی گفت: ما وام خوذاشتغالی به برگزیدگان خواهیم داد اگر قابلیت اموزش دارند زمینه اموزش برایشان فراهم کنیم و برگزیدگان را در فجر صنایع دستی هم شرکت میدهیم و این خودش عامل توسعه محور است. همچنین جایزه خارجی‌ها هم نقدی نخواهد بود یک هدیه نفیس و تندیس خواهیم داشت.

انتهای پیام/