به گزارش گروه اقتصاد دیجیتال تیکنا، رویداد یکروزه سرمایهگذاری برق در بخش ICT و اقتصاد دیجیتال در افق ۱۴۰۷ با حضور مدیران و کارشناسانی از وزارت ارتباطات و شرکتهای تابعه، وزارت نیرو و صنعت برق در سالن شهید قندی وزارت ارتباطات آغاز شد.
«علیاصغر انصاری» معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم آغاز بکار این رویداد با اشاره به اینکه دنیا در حال ورود به عصر هوشمندسازی و انقلاب صنعتی چهارم قرار دارد، تأکید کرد: یکی از محورهایی که در پنلهای تخصصی مطرح میشود روندهای جهانی تعامل صنعت برق و ICT در دنیا است که به دلیل اهمیت موضوع نیاز به تعامل این دو صنعت در ایران داریم.
وی با اشاره به تکالیف وزارت ارتباطات در برنامه هفتم توسعه در حوزه اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی، افزود: در برنامه هفتم توسعه تکالیف بسیار جدی در فصل ۱۳ و دولت هوشمند و همچنین بهصورت پراکنده در بخشهای مختلف این برنامه بر عهده وزارت ارتباطات گذاشته شده است و باید با متولیان صنعت برق به اشتراک بگذاریم چرا که برای اجرای این تکالیف نیاز برق اهمیت بسیار بالایی دارد.
انصاری تصریح کرد: در انقلاب صنعتی چهارم دو موضوع داده و انرژی از مباحث اصلی این حوزه هستند و با توسعه نسل پنجم تلفن همراه، اینترنت اشیا، هوش مصنوعی و هوشمندسازی صنایع نیاز به تولید برق پایدار، مطمئن، پاک و مقرونبهصرفه، بسیاری جدی است و اگر به آن بیتوجهی شود قطعاً رشد توسعه مناسبی نخواهیم داشت و به اهداف موردنظر نمیرسیم.
وی با اشاره به پژوهشی که در این حوزه انجام شده است، افزود: بر اساس این مطالعات ۶ درصد از انرژی مصرفی دنیا در حوزه ICT است اما مصرف ما در این حوزه نسبت به دنیا کمتر و در حدود ۴ درصد است.
معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی وزیر ارتباطات به اجرای پروژه شبکه ملی اطلاعات اشاره کرد و گفت: این شبکه دولایه مهم زیرساخت ارتباطات و مراکز داده و پردازشی دارد که این بخش انرژی بالایی نیاز دارد و اینکه بخواهیم قطب دادهای با ۳ هزار رک راهاندازی کنیم، برق موجود دیگر پاسخگوی این نیاز نیست.
وی با اشاره به سهم ۱۰ درصدی تولید ناخالص ملی در حوزه ICT در برنامه هفتم توسعه افزود: بر اساس محاسباتی که ما انجام دادهایم برای هسته اقتصاد دیجیتال و داده پلتفرمی در حدود ۱۴۰۰ هزار میلیارد تومان نیاز به سرمایهگذاری داریم. راهبرد ما این است که با مشارکت بخش خصوصی این سرمایه تأمین شود که بخشی از این سرمایهگذاری در حوزه تأمین برق است.
انصاری با اشاره به اینکه مدل موردنیاز تأمین سرمایه برای این بخش، سابقهای بسیاری در وزارت ارتباطات ندارد، تصریح کرد: به طور مثال در بخش توسعه زیرساختهای ارتباطی نیاز به مشارکت داریم یا در بخشهایی نیاز به خرید تضمینی داریم که سوابقی در این مدلها در وزارت ارتباطات وجود ندارد، به همین منظور جلسات اینچنینی برای تأمین منابع موردنیاز اهداف برنامه هفتم توسعه باید برگزار شود.
اعلام آمادگی برای تأمین برق حوزه ICT
مهراب گلاب کش معاون برنامهریزی و امور اقتصادی توانیر نیز در این همایش با اشاره به فرایند تولید، انتقال و توزیع تأکید کرد که ما در حوزه مصرف، ناترازی ۱۲ هزار مگاواتی تولید داریم و هر سال نیز ۵ درصد افزایش بار به شبکه اضافه میشود.
وی با اشاره به اقداماتی که برای مدیریت مصرف برق در سال جاری انجام شده، به برنامههای آینده این حوزه اشاره کرد و افزود: برای ۵ سال آینده نیاز به واردکردن ۲۶ هزار مگاوات برق به مدار داریم که کار بسیار دشواری است.
گلاب کش به مشکلات و سختیهای اضافهکردن منابع تولید برق اشاره کرد و خطاب به مدیران وزارت ارتباطات گفت: باتوجهبه نیاز بالای برق برای توسعه بخش ICT قطعاً باید متولیان این حوزه وارد نیروگاه سازی شوند و به دلیل مشکلات کمبود گاز باید از منابع تجدیدپذیر در این حوزه استفاده شود.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی توانیر، اعلام کرد: ما با صددرصد توان برای کمک به تأمین نیاز برق این حوزه اعلام آمادگی میکنیم.
بر اساس این گزارش، در ادامه این همایش نیز دو پنل تخصصی با حضور مدیران و کارشناسان صنعت برق و ICT برگزار میشود.