به گزارش گروه فناوری پزشکی تیکنا، انسان از برنامهریزی برای پخت شام گرفته تا خیالبافی درباره تعطیلات تابستانی در یک دنیای درونی سیر میکند. اکنون پژوهشگران «مؤسسه پزشکی هوارد هیوز» میگویند جانورانی مانند موش هم از چنین قدرت تصویرگری برخوردارند.
دو تیم از آزمایشگاههای لی و هریس سامانه جدیدی را توسعه دادهاند که با ادغام واقعیت مجازی و رابط مغز و ماشین (BMI) میتواند به پس ذهن موشها نفوذ کند.رابط مغز و ماشین یک مسیر مستقیم ارتباطی بین فعالیتهای الکتریکی مغزی و یک دستگاه خارجی است که اغلب یک کامپیوتر یا عضو رباتیک است.
با استفاده از این ابزار، پژوهشگران دریافتند که موشها هم مانند انسانها میتوانند به مکانهایی که در آنها حضور ندارند یا اشیائی که مقابلشان نیست فکر کنند و در افکار خود اینگونه تصور کنند که به سمت یک جای مشخص حرکت میکنند یا یک شیء بهخصوص را به جایی مشخص منتقل میکنند.
درست مانند انسانها، وقتی موشها به مکانی میروند یا رویدادی را تجربه میکنند، الگوهای فعالیت عصبی ویژهای در هیپوکامپوس مغزشان که مسئول حافظه فضایی است، فعال میشود. آنها همچنین میتوانند به طور خودخواسته این الگوها را در مغزشان فعال کنند تا مکانهای دوری را که در حال حاضر در آنها حضور ندارند، به خاطر بیاورند.
این قابلیت که در انسان و موش مشترک است، برای به خاطر آوردن وقایع گذشته و گمانهزنی درباره سناریوهای احتمالی آتی حیاتی است.
انتهای پیام/