به گزارش خبرنگار گروه زیستبوم فناوری و نوآوری تیکنا، آیین امضای تفاهم نامه چهارجانبه راه اندازی ناحیه نوآوری تهران ظهر امروز چهارشنبه ۱۰ خردادماه ۱۴۰۲ با حضور محمدعلی زلفیگل، وزیر علوم، روح الله دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییس جمهوری، علیرضا زاکانی، شهردار تهران، مقیمی، رئیس دانشگاه تهران و مسئولان کشوری و لشکری در پارک علم و فناوری تهران در حال برگزاری است.
محمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران در آیین امضای تفاهم نامه راه اندازی ناحیه نوآوری تهران گفت: مزایای ناحیه نوآوری این است که فضایی را برای آشتی مردم با دانشگاه فراهم میکند. به این صورت که دانش بنیانها با خود توسعه و رفاه اجتماعی و منطقهای را فراهم میکنند. مسئولیت پذیر بودن دانشگاهها در این خصوص باعث میشود، مردم طعم شیرین علم را بچشند.
وی افزود: ناحیه نوآوری تهران با مشارکت دانشگاه تهران، وزارت علوم، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری و شهرداری تهران راه اندازی میشود. نقطه اتصال هدف های این نهادهای چهارگانه، ناحیه نوآوری تهران است که با هدف توسعه و بهبود زندگی مردم است. باید این حس را به مردم منتقل کنیم که نهادها به دنبال خدمت به آنها هستند و این تفاهم نامه به عنوان الگوسازی است که برای نوآوری در بین نهادهای مختلف در حال شکل گیری است.
رئیس دانشگاه تهران با اشاره به اینکه هر کدام از این نهادها از حضور در این تفاهم نامه هدفگذاری کردهاند، گفت: معاونت علمی ریاست جمهوری برای توسعه فناوریها و نیز اینکه منابع را به گونه ای اختصاص دهد که بهترین بهره برداری را انجام دهد. وزارت علوم نیز طبق فرمایش رهبر انقلاب به طور مشخص باید نسبت به افزایش دانشبنیانها در دانشگاهها ورود کنند. شهرداری هدفگذاری در مدیریت راهبردی توسعه شهری دارد و به تعبیه محلی از طریق دانش بنیان ها را هدفگذاری کرده است که از رهگذر دانش و دانش بنیان ها میگذرد.
مقیمی خاطرنشان کرد: ناحیه نوآوری توانایی تبدیل نوآوری بسته را به نوآوری باز را دارد. نباید از عرضه نوآوری امتناع کرد و باید دانشگاهها در این زمینه ورود کنند تا عرصه نوآوری به رفاه و تأمین نیازهای اساسی جامعه و مردم بپردازد.
به گزارش تیکنا، در پایان این مراسم از ماکت سه بعدی ناحیه نوآوری تهران رونمایی میشود.
گفتنی است، ناحیه نوآوری به عنوان محدودهای برای جذب افراد کارآفرین، با استعداد، مشاغل دانش بنیان و سرمایهگذاریها طراحی شده است که با توسعه و ترکیب مجموعهای از داراییهای زیربنایی، نهادی، علمی، فناوری، آموزشی و اجتماعی آنها به همراه ارائه خدمات با ارزش افزوده، میتوان به نتایجی همچون توسعه اقتصادی و رفاه پایدار برای جامعه رسید.