به گزارش گروه فناوری پزشکیتیکنا، هادی یاسین در سخنرانی خود در نهمین نشست تبادل تجربیات علم و فناوری، میزگرد زیست بوم علم، فناوری و نوآوری بیان کرد: ایمنی حفاظت کننده و پایدار در برابر عفونتهای ویروسی مانند ویروس کرونا یا واکسنها، معمولا از طریق اقدامات ترکیبی، واکنشهای ایمنی سلولی و هومورال به دست میآیند.
وی گفت، علیرغم وجود شواهد روشن که از اهمیت خنثی کردن آنتی بادی ها و ایمنی به واسطه سلول لنفوسیت تی در برابر ویروس کرونا حمایت می کنند اما به نظر می رسد که چنین واکنشهایی در گونه های جدید ویروس کرونا تاثیر کمتری دارند. او در ادامه خاطرنشان کرد، اطلاعات زیادی درباره میزان تاثیر واکسنهای کرونا بر ایجاد سلولهای کشنده طبیعی وابسته به سَمیت سلولی وابسته به آنتی بادی در مقایسه با عفونت طبیعی در دسترس نیست.
این دانشیار برجسته در ادامه تشریح کرد: ما فعالیت سَمیت سلولی وابسته به آنتی بادی که پروتئین اس و نوکلئوکپسید آنتیژنها را هدف قرار می دهند را در ۲۵۵ نمونه از بین بیماران عفونی و افراد واکسینه شده با واکسنهای ناقل ویروسی و واکسنهای غیرفعال شده ویروسی بررسی کردیم. ارتباط بین سَمیت سلولی وابسته به آنتی بادی و خنثی کننده تیتر آنتی بادی نیز گزارش شده است.
یاسین دربارهی نتیجه بررسی مذکور گزارش داد: سَمیت سلولی وابسته به آنتی بادی در هفتهی اول بعد از ابتلا به عفونت و واکسینه کامل با چهار دوز برانگیخته شد و تا شش ماه قابل تشخیص باقی ماند. در بیماران دارای علایم، در مقایسه با افراد واکسینه شده بدون علایم، افزایش قابل توجه سطح سَمیت سلولی وابسته به آنتی بادی در برابر پروتئین اس مشاهده شد. همچنین، تفاوت چندانی در سطح سَمیت سلولی وابسته به آنتی بادی در برابر پروتئینهای نوکلئوکپسید بین بیماران با علایم و بدون علایم دیده نشد، ولی سطوح همچنان بالاتر از سطوح سَمیت سلولی وابسته به آنتی بادی ایجاد شده با واکسنهای کووید بود. بین چهار دوز واکسن تفاوت قابل ملاحظه ای در فعالیت سَمیت سلولی وابسته به آنتی بادی مشاهده نشد، علیرغم اینکه آنتی بادی های تیتر در افراد واکسینه شده با آرانای به میزان چشمگیری بالاتر بود.
وی طبق یافته ها نتیجه گیری کرد که در مقایسه با عفونت کووید، واکسیناسیون، از هر نوعی، در ایجاد فعالیت سَمیت سلولی وابسته به آنتی بادی تاثیر کمتری دارد.
یاسین همچنین در پایان خاطر نشان کرد: این نشان می دهد که از سَمیت سلولی وابسته به آنتی بادی می توان جهت تخمین سطح خنثی سازی فوق العاده در برابر کووید استفاده کرد و شواهدی را فراهم کرد دال بر اینکه واکسیناسیون باید علاوه بر آنتی بادیهای خنثی کننده بر عملکرد افتورهای اف سی هم تمرکز کند.
نهمین دوره از نشست برنامه تجربیات علم و فناوری (استپ) همزمان با هفته جایزه مصطفی(ص) و آیین اعطای پنجمین دور این جایزه، ۸ و ۹ مهر در اصفهان و با همکاری دانشگاهها و شهرک علمی و تحقیقاتی این شهر برگزار شد. فراخوان دوره ششم جایزه مصطفی(ص) در دی ماه ۱۴۰۲ اعلام شد. مهلت اشخاص حقیقی و حقوقی علمی و فناوری برای معرفی و ارسال آثار نامزد در این دوره از اعطای جایزه مصطفی(ص) تا روز شنبه، ۱۰ شهریور ۱۴۰۳ (۳۱ آگوست ۲۰۲۴) اعلام شده است. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد چگونگی معرفی نامزد و یا ارزیابی و داوری این آثار و ثبت آن در سامانه؛ به درگاه www.mustafaprize.org مراجعه نمایید.
انتهای پیام/