به گزارش گروه زندگی و فناوری تیکنا، هاشم پاسبان مدیر فنی یک شرکت دانشبنیان در گفتوگویی در تشریح اهداف فعالیتها و کارایی این شرکت اظهار کرد: با هدف ارائه خدمات در حوزه آب، خطوط انتقال آب و فاضلاب و توسعه شبکه شهری، احداث استخر کشاورزی، احداث مخازن آب و اجرای تأسیسات صنعتی و نیمهصنعتی آغاز به کار کردهایم.
این فعال حوزه دانشبنیان ادامه داد: با توجه به حضور فعال در پروژه آب و فاضلاب روستایی و شهری و برای رفع چالشهایی از قبیل کدورت آب وجود ذرات معلق در منابع آب و عدم دسترسی عشایر به آب شرب سالم و.. با استفاده از دانش فنی و تجربی خود با در نظر گرفتن متریال مورد نیاز مناسب اقدام به طراحی و ساخت هوزینگها کرده است.
وی افزود: این شرکت دانشبنیان نخستین شرکتی بوده که کار تولید هوزینگها را در کشور عهدهدار است. به دلیل کمآبی شدید و تنشهای موجود در برخی مناطق استان خراسان شمالی بهویژه عشایر آبی که این گروه از مردم استفاده میکردند دارای کدورت و ذرات معلق تا ۲۰ میکرون بود؛ بنابراین برای حل چالش اصلی این مناطق اقدام به ساخت دستگاه تصفیه آب کردیم.
مدیر فنی این شرکت دانشبنیان که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد مستقر است، اضافه کرد: دستگاههای تصفیه آب موجود در بازار بدون برق عملاً کاربردی نداشته و با درنظرگرفتن این موضوع که آنها دسترسی به برق ندارند، شرکت به ساخت دستگاههای پیش تصفیه آب از جنس محفظه استیل ۳۰۴ به دلیل مقاومت بالا در برابر زنگزدگی و قابلیت جداسازی ذرات معلق در آب تا پنج میکرون که فقط با چشم مسلح قابل دیدن است، اقدام کرد و توانست این چالش بزرگ را رفع کند.
پاسبان ادامه داد: این دستگاه توانایی تصفیه آب ۶ تا ۱۴ متر مکعب در ساعت را دارد و برای صنایع دارویی، استخرهای شنا، کارخانههای قند و آبمیوه و … با توجه به خواسته مشتری و حجم آب مورد نیاز، هوزینگ مربوط را طراحی و تولید میکنیم. این محصول یک دستگاه تصفیه آب با قابلیت اضافه کردن چند مرحله فیلتراسیون به مرحله اولیه بوده که با توجه به معضل کمآبی و نیاز به استفاده بهینه از آب و افزایش روزافزون میزان آلودگیهای موجود در آن، مقرونبهصرفه بودن و بینیازی به برق از خصوصیات دستگاه محسوب میشود.
وی بیان کرد: شرکت در نیمه دوم سال ۱۴۰۰ با توجه به شرایط کمآبی شدید کشور با ورود به حوزه طراحی و تولید هوزینگهای فیلتر پیش تصفیه صنعتی، نیمهصنعتی و خانگی فعالیت خود را با هدف کمک به حفظ محیطزیست، کمک به بهداشت و سلامت جامعه و نیز بهینه کردن مصرف انرژی آغاز کرد و اعضای تیم را هاشم پاسبان؛ طراح حوزه آب، میلاد پاسبان؛ حوزه آب، تأسیسات، خطوط انتقال و شبکه توزیع آب، سیستمهای آبیاری کشاورزی و آرزو ترکانلو در حوزه بازرگانی مبدلهای حرارتی شامل میشوند.
مدیر فنی این شرکت دانشبنیان توضیح داد: احداث خط تولید فیلتر تک المانه تا ۱۰ الما، طراحی فیلترهای صنعتی و ساخت آنها، احداث خط تولید لولاس هدر هوشمند (برای کمک به بهینهسازی مصرف انرژی)، احداث خط تولید کلکتورهای صنعتی و احداث خط تولید فیلترهای شنی ازجمله فعالیتهای این شرکت است.
پاسبان توضیح داد: این شرکت در زمینه آب و انرژی، بهداشت و محیطزیست با توجه به بحران کمآبی و پایین آمدن سطح کیفیت آب در حوزههای صنعتی و نیمهصنعتی اقدام کرده، کاربردهای این دستگاه در صنایع غذایی، دارویی، کارخانهها قند و آبمیوه، استخرهای کشاورزی، استخرهای شنا و مصارف خانگی برای تصفیه آب منازل مسکونی و مناطق محروم بدون برق با توجه به نیاز مشتری طراحی و تولید میکند و در حال دریافت مجوزهای لازم برای محصولات است.
وی با بیان اینکه قرارداد این شرکت بهصورت حق الاجاره به همراه دریافت بخشی از درآمد ناشی از فروش محصول بوده و مبلغ پنج درصد فروش محصول متعلق به دانشگاه آزاد است، عنوان کرد: با توجه به بالابودن هزینههای تولید و بهویژه در حوزه متریال استیل امکان تولید محصول را به صورت دپو نداشته و تأمین مواد اولیه برای تولید از مشکلات این شرکت است.
مدیر فنی این شرکت دانشبنیان دریافت وام از بنیاد برکت برای حمایتهای مالی از این شرکت فناور، مکان استقرار و معرفی برای دریافت تسهیلات از صندوق پژوهش و فناوری استان را ازجمله حمایتهای ارگانها از این شرکت برشمرد و بیان کرد: برای رشد و شکوفایی مراکز رشد در دانشگاهها باید اقداماتی شامل لینک کردن گروهای مرتبط با هم و استفاده از تجربیات یکدیگر، حمایت از شرکتها در راستای شرکت در نمایشگاههای تجاری بینالمللی، برگزاری همایشها و سمینارهایی در رابطه با محصولات تولیدشده، جذب تسهیلات و معرفی واحدهای فناور برای اخذ وام و توسعه کسبوکار را انجام داد.
انتهای پیام/