به گزارش گروه اقتصاد ایران و جهان تیکنا، محمد سلیمانی، رییس اتحادیه نان سنگک تهران درباره وضعیت قیمت نان یارانهای سنگک افزود: نان یارانهای شامل دو نوع نرخ آرد گندم نوع اول ۶۶۵ تومانی و نوع دوم آن گندم ۹۰۰ تومان میشود؛ بنابراین افزایش نرخ گندم و آرد تاثیری بر نرخ نان یارانهای ندارد، اما […]
به گزارش گروه اقتصاد ایران و جهان تیکنا، محمد سلیمانی، رییس اتحادیه نان سنگک تهران درباره وضعیت قیمت نان یارانهای سنگک افزود: نان یارانهای شامل دو نوع نرخ آرد گندم نوع اول ۶۶۵ تومانی و نوع دوم آن گندم ۹۰۰ تومان میشود؛ بنابراین افزایش نرخ گندم و آرد تاثیری بر نرخ نان یارانهای ندارد، اما این تغییر نرخ در نرخ نان آزادپزها موثر است.
رییس اتحادیه نان سنگک تهران اظهار داشت: دولت بابت گندم نان یارانهای بین ۱۲ تا ۱۵ درصد هزینههای تولید را میپردازد؛ اما بین ۸۵ تا ۸۷ درصد هزینههای تولید به صورت آزاد توسط خود نانوایان بابت هزینههای دستمزد کارگری، اجاره واحد تولیدی، انرژی، مواد اولیه پرداخت میشود که رقم بالایی است.
وی با بیان اینکه سال گذشته دولت دستمزد کارگری را ۵۷ درصد و امسال ۲۷ درصد افزایش داده است گفت: فرایند تولید نان سنتی سنگک نیازمند کارگر ماهر است؛ بنابراین کارگر ماهر با هر دستمزدی مشغول به کار نمیشود و چون این افراد فصلی کار میکنند به نرخ مصوب نان توجهی ندارند.
سلیمانی افزود: سال ۱۳۹۹ قیمت نان توافقی تعیین و در سال ۱۴۰۰ اجرایی شد و قرار بود نرخ مصوب نان در سال ۱۴۰۱ مشمول اصلاح قیمتها شود که این امر محقق نشد؛ بنابراین نرخ نان با وجود افزایش هزینههای تولید همچنان ثابت ماند البته سال گذشته دولت قول داده بود ۸۰ درصد کمک هزینه به نانواییها پرداخت شود که این امر نیز عملیاتی نشد.
وی تصریح کرد: بر اساس نرخ مصوب سال ۱۴۰۰ قیمت نان سنگک با گندم نوع یک ۲ هزار تومان و قیمت نان سنگک با گندم نوع دو ۳ هزار تومان تعیین شده بود، اما این مبلغ هزینههای تمام شده تولید واحدهای نانوایی و نرخ تورم را نمیدهد؛ زیرا نانوایان علاوه بر هزینههای تولید باید هزینهها معیشت خود را نیز تامین کنند.
رییس اتحادیه نان سنگک تهران یکی از مشکلات این صنعت را نداشتن متولی مشخص دانست و گفت: اکنون قیمت نان بر اساس نرخ تورم و هزینههای تمام شده تولید برآورد شده، اما این مهم باید در کارگروه آرد و نان و سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان ارایه و در صورت تایید توسط وزارت کشور ابلاغ شود که این بخش به دلیل نداشتن متولی مشخص همچنان دچار مشکل است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۹۸ درصد نان سنگک تولیدی کشور از گندم نوع دو استفاده میکنند افزود: در حال حاضر به دلیل افزایش هزینههای تولید و اینکه نرخ نان اصلاح نشده برخی واحدها برای تامین معیشت و درآمد بیشتر اقدام به تخلفاتی میکنند که بازرسان جهاد کشاورزی و اصناف این افراد را به تعزیرات معرفی و در پی آن تعزیرات جریمههای ۱۰ برابری تعیین میکند که همین موضوع تنشهایی را در این صنف ایجاد کرده است.
سلیمانی اظهار داشت: اکنون به دلیل نبود افزایش هزینههای تولید و مشکلات معیشتی نانواییها تعداد اندکی از واحدها از چرخه تولید خارج شدهاند و اگر نرخ نان اصلاح نشود ممکن است کشور دچار مشکلی جدی در این بخش شود.
انتهای پیام/