به گزارش خبرنگار گروه فناوری پیشرفته تیکنا، روحاله دهقانی فیروزآبادی در نشست خبری نمایشگاه ایران نانو ۱۴۰۲ که پیش از امروز در ستاد ویژه نمایشگاه نانو برگزار شد، اظهار کرد: ستاد فناوریهای نانو یکی از قدیمیترین ستادهای نانو و جزو یکی از تاثیرگذارترین و جریانسازان در حوزه توسعه فناوری است. این ستاد توانسته است فناوری نانو را بین دانشآموزان و دانشجویان بشناسد و آنها را به سمت تولید محصولات نانویی هدایت کند.
وی افزود: در دوره جدید مدیریتی ستاد نانو اقدامات ارزندهای در حوزه ترویجی ارزشمندی انجام شده است. در دوره جدید ستاپ نانو این ستاد از ستاد نانو به ستاد نانو و میکرو ارتقا پیدا کرده است. آنچه در برنامه ششم توصیه کردیم و هنوز در حال بررسی است ۶ مرکز ملی آفرینش فناوری است که یکی از آنها مرکز آفرینش ریزفناوریها است که در برنامه هفتم آن را دنبال میکنیم. ما همیشه در حوزه علم نانو از حوزه تولید فناوری جلوتر هستیم. اما امروز تعداد زیادی فناوری کاربردی نانویی در معرفی شده است که باید به خوبی بهرهبرداری اقتصادی از آنها صورت گیرد.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهوری بیان کرد: ایران اکنون در دنیا قدرتی شناخته شده و تاثیرگذار است. یکی از موضوعات مورد تاکید در تمام سفرهای خارجی همکاری در حوزه نانو فناوری است. میخواهیم از این ظرفیت برنامه توسعه همکاریهای بینالمللی علمی و فناوری استفاده کنیم. امسال دستاوردهای نمایشگاه ایران نانو چشمگیر است و میخواهیم این دستاوردهای به سرعت وارد بازار شوند و مورد استفاده اقتصادی قرار گیرند.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهوری عنوان کرد: معتقدیم سیاست حمایت کشور باید رشتههایی صورت گیرد که ظرفیت بالایی در آنها وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: باید از مدیریت بودجه و تزریق مستقیم بودجه به سمت منابع خارج از بودجه معاونت علمی حرکت کنیم. به عنوان مثال ستاد نانو باید به سمت استفاده از اعتبار مالیاتی صنایع بزرگ حرکت کند. لذا پتانسیل ستاد از منابع بودجه مستقیم و محل تبصره ۱۸ و اعتبار مالیاتی میتواند تا هزار میلیارد تومان باشد. با هزار میلیارد تومان هزینهکرد مستقیم اتفاق شگفتانگیزی نمیافتد و در دنیا سرمایهگذاری صدها میلیارد دلاری در صنعت نانو انجام میشود.
دهقانی فیروزآبادی ادامه داد: مسئولیت ستاد نانو پای کار آوردن سرمایهگذاران و نخبگان و متخصصان حوزه نانو است.
انتهای پیام/