به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد دیجیتال تیکنا، محمد مهدی فاطمیان، رئیس هیئت مدیره انجمن فینتک در نشست خبری انجمن فینتک که ظهر امروز در مرکز نوآوری فردا برگزار شد، اظهار کرد: بخشی از اهداف انجمن فینتک آگاهی بخشی عمومی و اطلاعرسانی شفاف است که در این راستا کارگروه رسانه در انجمن تشکیل شده است.
وی افزود: متأسفانه رگولاتور در بسیاری از بخشهای فینتک از جزئیات آگاه نیست و به همین دلیل سعی میکنیم ضمن مذاکره با دستگاههای مختلف منافع صنف را تأمین کنیم. انشاءالله تا پایان سال کمیسیونهای جدیدی در انجمن فینتک تشکیل میشود و موضوعات جاری با دقت بیشتری پیگیری میکنیم. در حال حاضر بیش از ۶۰ شرکت عضو انجمن فینتک هستند و پیشبنی میکنیم این آمار تا شهریور سال جاری به ۸۰ شرکت و تا پایان سال به ۱۰۰ شرکت برسد. در همین راستا و به منظور جذب حداکثری شرکتهای فعال در حوزه فناوریهای مالی و بیمه به انجمن فینتک در نظر داریم تا فرایندهای عضویت در انجمن را تسهیل کنیم.
**به زودی به چند شرکت رمزارزی «اینماد» داده میشود
رئیس هیئت مدیره انجمن فینتک بیان کرد: با پیگیریهای صورت گرفته از سوی انجمن اقدامات خوبی در حوزه فناوریهای مالی صورت گرفته است که از جمله میتوان به رفع مسئله دریافت «اینماد» برای شرکتهای رمزارزی اشاره کرد. طبق مذاکرههای صورت گرفته به زودی به چند شرکت فعال در حوزه ارزهای دیجیتال اینماد داده میشود. امیدواریم در کشور فضایی فراهم شود که شرکتهای پرداخت یاری به پیاسپی تبدیل شوند.
فاطمیان ادامه داد: موضوع فعالیت لنتکها از جمله موارد مورد بررسی و با اهمیت در انجمن فینتک است و به منظور توسعه بازار لنتکها در حال گفتگو با مسئولان وزارت اقتصاد و بانک مرکزی هستیم. برای اینکه متوجه شوید ارزش بازار رمزارزها هم اکنون در جهان چقدر است باید بدانید در حال حاضر ارزش بازار ارزهای دیجیتال برابر با ۱۰ درصد کل طلای موجود در دنیاست.
**به دنبال انتقال خواستههای اعضای صنف به دولت هستیم
رئیس هیئت مدیره انجمن فینتک در پاسخ به پرسشی در مورد میزان اثرگذاری انجمن در تحقق اهداف صنف تأکید کرد: در برخی از حوزههای رگولاتوری انجمن اثرگذاری کمی دارد ولی در بخشهایی نیز اثرگذار هستیم که به عنوان مثال میتوان به مسئله اینماد اشاره کرد. ما در انجمن فینتک همواره به دنبال این هستیم که صدای صنف خود را به دولت و دستگاههای اجرایی برسانیم.
وی گفت: تأمین هزینههای شبکه مالی کشور مسئله مهمی است و انجمن فینتک از اینکه پذیرندههای کارت خوانها مالیات و کارمزد پرداخت کنند استقبال میکنیم و با به طور کلی با تغییر و اصلاح نظام پرداخت موافق هستیم. البته در سالهای اخیر تصمیمهای خوبی نیز در حوزه فینتک و نظام پرداخت گرفته شده است و اکنون تغییر نگاه بانک مرکزی به طور کلی مثبت است.
فاطمیان در خصوص فعالیت شرکتهای فینتک در بازار بورس بیان کرد: در حال حاضر هنوز کمیسیون بورس در انجمن فینتک تشکیل نشده است. اولین اقدام انجمن فینتک در خصوص مسدود شدن دو شرکت پرداختیار از سوی رگولاتور برگزاری جلسه مشترک با مدیران این دو شرکت بود. جمعبندی این جلسه این شد که انجمن درباره پرونده این دو شرکت فعلا فعالیت رسانهای انجام ندهد و موضوع بیشتر به صورت مکاتبهای دنبال شود. همچنین جلسهای با شاپرک و مسئولان بانک مرکزی درباره دو شرکت مسدود شده برگزار شد. خوشبختاته مشکل یکی از این شرکتهای رفع و موارد منع فعالیت شرکت دیگر همچنان باقی است.
**بسترسازی برای فعالیت بازیگران کوچک بازار ارزهای دیجیتال
رئیس هیئت مدیره انجمن فینتک در پاسخ به پرسش خبرنگار تیکنا در خصوص شیوه تعامل انجمن با بازیگران حوزه رمزارز و استفاده از ظرفیتهای موجود در شرکتهای داخلی عنوان کرد: شرکتهای رمزارزی ۸۰ درصد از مارکت شیر حوزه فینتک را به خود اختصاص دادهاند و ما میکوشیم ضمن استفاده از ظرفیتهای بازیگران بزرگ این بازار بستر فعالیت گستردهتر بازیگران کوچکتر بازار ارزهای دیجیتال را فراهم کنیم.
وی افزود: هم اکنون روشهای پرداخت متنوعی در کشور وجود دارد و از لحاظ فناوری پرداخت از دنیا عقب نیستیم بلکه مشکل اصلی در تأمین منابع مالی و سرمایه برای کسب و کارهای حوزه لنتک است. اگر بانکها از لنتکها حمایت کنند قطعا بسیاری از مشکلات آنها رفع میشود. رمارزها صرفاً ابزاری برای دور زدن تحریمها نیستند بلکه میتوان از آنها برای معاملات شفاف استفاده کرد. اتفاقاً آنچه در کشور ما چالش است بخش غیرپلتفرمی رمزارزهاست.
انتهای پیام/