به گزارش گروه جامعه تیکنا؛ ایجاد تنوع در آموزش زبانهای خارجه بر اساس نیاز و تقاضای جدید دانشآموزان منجر به آن شد تا در کنار زبان انگلیسی، زبانهای دیگری همچون فرانسه، آلمانی، ایتالیایی، روسی، اسپانیایی، چینی و عربی در مدارس ارائه شود و دانشآموزان از میان آنها دست به انتخاب بزنند.
در مصوبه جدید شورای عالی آموزش و پرورش در راستای عملیاتی کردن بخش نیمه تجویزی برنامه درسی در حوزه آموزش زبانهای خارجه و با رعایت اصل تثبیت و تقویت هویت اسلامی ـ ایرانی به وزارت آموزش و پرورش اجازه داده شد، علاوه بر زبان انگلیسی نسبت به آموزش زبانهای فرانسه، آلمانی، ایتالیایی، روسی، اسپانیایی، چینی و عربی اقدام کند.
یکی از چالشهای جدی، آموزش سایر زبانهای خارجه در مدارس کشور، در دسترس نبودن محتوای لازم و از سوی دیگر نبود معلمان متخصص برای آموزش است.
البته در مصوبه اخیر شورای عالی آموزش و پرورش برای این موضوع راهکار ارائه شده است، از جمله آموزش غیرحضوری و آموزش در مؤسسات خصوصی از جمله کانون زبان ایران.
محمود امانی طهرانی؛ دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش نیز درباره اینکه اگر آموزش زبانهای خارجه توسط مؤسسات خصوصی ارائه شود، هزینه آن توسط دانشآموز پرداخت خواهد شد یا وزارت آموزش و پرورش گفته است: در آموزش سایر زبانهای خارجه چون مبنا براساس تقاضای خود دانشآموز است و نیاز است به مؤسسات آموزش زبان بروند بنابراین باید هزینه پرداخت شود، البته اگر وزارتخانه منابعی داشته باشد، میتواند هزینه آن را تامین کند همچنین اگر سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی، آموزش سایر زبانهای خارجه را عهده دار شود، رایگان خواهد بود.
وزارت آموزش و پرورش برای عملیاتی کردن آموزش سایر زبانهای خارجه باید اقدامات زیر را انجام دهد:
برنامه درسی زبانهای خارجی به تصویب شورای عالی آموزش و پرورش برسد.
مواد و منابع آموزشی مبتنی بر برنامه درسی زبانهای خارجی مصوب شورای عالی آموزش و پرورش با مشارکت سایر بخشهای دولتی و غیردولتی تألیف، تدوین، متناسب سازی و معرفی شود.
با اولویت برگزاری کلاسهای حضوری، در مناطقی که امکان ارائه حضوری زبانهای غیر انگلیسی وجود ندارد از طریق آموزشهای غیرحضوری یا ترکیبی اقدام کند.
سازوکارهای لازم برای دانشآموزان متقاضی یادگیری زبانهای خارجه غیر انگلیسی در کانون زبان ایران یا سایر مؤسسات تربیتی تخصصی مورد تایید وزارت آموزش و پرورش فراهم شود.
برنامه جامع و کاملی از وضعیت آموزش زبان انگلیسی همراه با پیشنهادهای کیفی بهبود آموزش زبان طی مدت ۶ ماه به شورای عالی آموزش و پرورش ارائه شود.
انتهای پیام/