ظرفیت ایران برای اتصال اکوسیستم دیجیتال منطقه
ظرفیت ایران برای اتصال اکوسیستم دیجیتال منطقه
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت از برگزاری رویداد «ایران کریدور» با حضور اپراتورهای منطقه برای معرفی ظرفیت‌ ایران برای اتصال اکوسیستم دیجیتال منطقه خبر داد.

به گزارش تیکنا، بهزاد اکبری در نشست خبری که امروز در ساختمان ارتباطات زیرساخت برگزار شد، از برنامه‌ریزی برای برگزاری یک رویداد یک‌روزه به نام «ایران کریدور» در تاریخ سوم فوریه (۱۵ بهمن) خبر داد و گفت: این رویداد یک روز قبل از کنفرانس کپسیتی در دبی برگزار می‌شود که مهم‌ترین کنفرانس حوزه تلکام است و شامل حضور اپراتورهای بزرگ منطقه، دنیا و همچنین سرویس‌دهندگان اینترنتی خواهد بود.

اکبری ضمن بیان این مطلب که تاکنون استقبال خیلی خوبی از این رویداد صورت گرفته است و تقریباً تمام اپراتورهای منطقه در آن ثبت‌نام کرده‌اند، گفت: تاکنون بیش از ۱۴۰ نفر برای حضور در این رویداد ثبت‌نام کرده‌اند.

وی هدف این رویداد را معرفی ظرفیت‌های ایران برای تقویت و اتصال اکوسیستم دیجیتال منطقه عنوان کرد و افزود: در این رویداد ما می‌خواهیم اعلام کنیم که آمادگی ایفای نقش خود در عصر دیجیتال را داریم و می‌توانیم از پتانسیل‌های موجود در ایران و زیرساخت‌های موجود در کشور برای اتصال اکوسیستم منطقه به یکدیگر استفاده کنیم. ایران آلترناتیو و جایگزین مناسبی برای عبور مسیرهای ارتباطی مطمئن برای شرق و غرب جهان است.

مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت در پاسخ به سوای درباره انعقاد تفاهم‌نامه یا قرارداد در راستای استفاده از ظرفیت ایران در رویداد ایران کریدور، توضیح داد و گفت: در حاشیه این رویداد و همچنین رویداد کپسیتی، یک سری توافق‌هایی با برخی کشورها قطعاً انجام خواهد شد که احتمالاً طی ماه‌های آتی تبدیل به قرارداد خواهد شد.

وی افزود: یکی از موضوعات این تفاهم‌نامه‌ها استفاده از ظرفیت ترانزیت داده ایران است و در حال حاضر هم تقاضاهایی برای ترانزیت از ایران وجود دارد. بنابراین در این دو رویداد با شرکای خود مذاکره خواهیم کرد و احتمالاً قراردادهایی را برای ترانزیت داده از ایران خواهیم داشت.

اکبری بیان کرد: تقریباً می‌توانم بگویم همه کشورهای منطقه برای رویداد ایران کریدور حاضر هستند.

مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت ادامه داد: همچنین ایران سال‌های بسیاری در مسیر جاده ابریشم بوده و می‌خواهیم اعلام کنیم که می توان از ظرفیت ایران برای اتصال اکوسیستم دیجیتال استفاده کرد.

معاون وزیر ارتباطات در ادامه به سرعت تحول دیجیتال و حرکت به سمت عصر هوش مصنوعی اشاره کرد و گفت: این موضوع بسیار کلیدی است که در منطقه همکاری‌های بین‌منطقه‌ای تقویت و از پتانسیل‌های خاص هر کدام از آنها برای تقویت اکوسیستم دیجیتال منطقه استفاده شود.

اکبری به ویژگی‌های جغرافیایی و ژئوپلیتیکی ایران اشاره کرد و گفت: ایران کشوری است که محل اتصال سه قاره است و کریدورهای متعددی از ایران عبور می‌کند و علاوه بر آن ما زیرساخت‌های شبکه فیبر نوری گسترده‌ای در کل کشور، با پوشش تمامی مرزها داریم.

وی تأکید کرد: شبکه فیبر نوری و شبکه انتقال نوری که شرکت ارتباطات زیرساخت دارد در منطقه بی‌نظیر است و شبکه‌ای با این افزونگی و پوشش در کمتر کشوری در منطقه دیده می‌شود که این یک پتانسیل ویژه‌ای است که بتوانیم از این زیرساخت‌ها برای اتصال تمامی کشورهای منطقه استفاده کنیم.

مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت با اشاره به اینکه ایران شاید بزرگ‌ترین کشوری است که بیشترین کشورهای همسایه را برای اتصال یکدیگر دارد، خاطرنشان کرد: ما ۱۵ تا کشور همسایه داریم که می‌توانیم از این پتانسیل برای اتصال آنها به یکدیگر و حتی فراتر از آنها برای ترانزیت ترافیک داده در منطقه و حتی بین آسیا و اروپا استفاده کنیم.

اکبری با بیان اینکه ترانزیت ترافیک شبکه از جمله موضوعاتی مهم در رویداد ایران کریدور است، تصریح کرد: استفاده از موقعیت ایران برای زیرساخت پردازشی از جمله توسعه فناوری هایی مانند نسل پنجم اینترنت مهم است.

معاون وزیر ارتباطات در خصوص ظرفیت ایران برای هاب منطقه‌ای توضیح داد و گفت: در حال حاضر بیش از ۲ ترابیت پرسکنت اینترنت از ایران عبور می‌کند و از آنجایی که تحریم‌ها شامل ارتباطات نمی‌شود، توانسته‌ایم از این ظرفیت به خوبی استفاده کنیم.