به گزارش تیکنا از وزارت نفت، عرفان ریاحی روز دوشنبه در نشست تخصصی «روشهای نوین تأمین مالی در زیستبوم دانشبنیان در صنعت نفت» در سومین همایش پتروتک با اشاره به اینکه صنعت نفت کشور همواره با چالشهای متعددی از جمله تحریمها و وابستگی به تجهیزات خارجی روبرو بوده است، خاطرنشان کرد: صنعت نفت کشور با هدف افزایش بهرهوری، تسریع در پروژهها، صرفهجویی ارزی، خنثیسازی تحریمها و رشد اقتصادی در مسیر توسعه دانشبنیان گام برداشته است.
وی افزود: از سال ۱۳۹۸، وزارت نفت با راهاندازی صندوق پژوهش و فناوری و ایجاد پارک فناوری، تلاش کرد به این هدف دست یابد. این حرکت، با بهرهگیری از ظرفیتهای موجود در زیستبوم نوآوری، زمینهساز حضور شرکتهای دانشبنیان و توسعه فناوریهای بومی در صنعت نفت کشور شد.
مدیرکل امور فناوری وزارت نفت با بیان اینکه وزارت نفت در این فرآیند با همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری و صندوق نوآوری، بهمنظور تسهیلگری و توسعه شرکتهای دانشبنیان، موفق شد تعداد این شرکتها را ۴ برابر افزایش دهد، گفت: این توسعه به گسترش حضور شرکتهای فناور در استانهای مختلف و توانمندسازی آنها برای ارایه راهکارهای فناورانه به صنعت نفت انجامید.
ریاحی ادامه داد: پیشرفتهای چشمگیری در زمینههای مختلف فناوری، ازجمله حفاری، پمپهای حفاری و تجهیزات مکانیکال حاصل شده است. با وجود این موفقیتها، همچنان در برخی حوزهها، بهویژه فناوریهای اطلاعات و تحول دیجیتال، نیاز به توسعه بیشتری احساس میشود.
وی با بیان اینکه وزارت نفت بهمنظور تأمین مالی و حمایت از شرکتهای دانشبنیان با بازنویسی قوانین و ایجاد صندوقهای تخصصی، به تسهیل فرآیندها پرداخته است و قصد دارد در سالهای آتی سهم بیشتری از نیازهای صنعت نفت را با استفاده از توانمندیهای داخلی تأمین کند، گفت: امید است در سالهای آینده، صنعت نفت با توسعه بیشتر این حوزهها، با اتکا به فناوریهای نوین، بتواند چالشهای موجود را پشت سر بگذارد و به رشد پایدار دست یابد.
سومین همایش ملی پتروتک از روز یکشنبه در پژوهشگاه صنعت نفت آغاز شد.