به گزارش تیکنا؛ مهدی صفارینیا مدیر بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) روز سهشنبه در سومین گردهمایی سالانه خادمان مصطفی (ص) با حضور علی اکبر صالحی قائم مقام فرهنگستان علوم اظهار داشت: بر اساس دادههای پایگاه استنادی وب او ساینس (web of science) تعداد دانشمندانی که حداقل یک مستند علمی یا مقاله علمی در این […]
به گزارش تیکنا؛ مهدی صفارینیا مدیر بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) روز سهشنبه در سومین گردهمایی سالانه خادمان مصطفی (ص) با حضور علی اکبر صالحی قائم مقام فرهنگستان علوم اظهار داشت: بر اساس دادههای پایگاه استنادی وب او ساینس (web of science) تعداد دانشمندانی که حداقل یک مستند علمی یا مقاله علمی در این پایگاه منتشر کردهاند، ۷۰ میلیون نفر و از این تعداد سه میلیون نفر یا چهار درصد پژوهشگران جهان اسلام هستند.
وی در این مراسم در باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران ادامه داد: این سه میلیون نفر مخاطبان برنامههای بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) و جایزه مصطفی (ص) به شمار میآیند.
صفاری نیا گفت: اکنون نزدیک به ۱۰۰ هزار دانشمند جهان اسلام در شبکه جایزه مصطفی (ص) گردهم آمدهاند، به آنها اطلاعرسانی میشود و در برنامههای مختلف دعوت میشوند و مشارکت دارند که این دانشمندان از حجدود ۹۰۰ مرکز علمی در جهان هستند.
مدیر بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) تأکید کرد: این عملکرد بنیاد مصطفی (ص) با کمتر از ۱۰ سال عمر است، این حرکت به گفته مراکز علمی در فرایندی ۲۰ ساله میتواند به یکی از ۱۰ جایزه علمی برتر دنیا تبدیل شود.
وی با اشاره به دیگر فعالیتهای بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) اظهار داشت: مسابقه دانشآموزی نور که طی چهار دوره برگزار شده، از ۲۰ کشور مشارکتکننده را جلب کرده و ۲ هزار فیلم یک دقیقهای علمی در مجموع به دست دبیرخانه این جایزه رسیده است.
صفاری نیا ادامه داد: جایزه کنز مختص دانشمندان زیر ۴۵ سال جهان اسلام، نیز مشارکت ۲ هزار نفر از دانشمندان کشورهای اسلامی را جلب کرده است.
همچنین تاکنون هشت دوره از نشستهای تبادل دانش و فناوری (sceince and technology eschange programme) یا به طور خلاصه استپ در ترکیه، مالزی، عمان و پاکستان با هدف تبادل تجربیات دانشمندان جهان اسلام برگزار شده است.
وی بخش دیگری از فعالیتهای بنیاد را ایجاد فرصتهای مطالعاتی برای دانشمندان جوان در مراکز علمی خوب کشورهای اسلامی دانست و گفت: تاکنونسه دانشگاه در پاکستان، ترکیه و دانشگاه صنعتی شریف ۶۰۰ فرصت تحقیقاتی تعریف کردند که بخشی از هزینهها را دانشگاه و بخشی را بنیاد تأمین میکند.
صفاری نیا تصریح کرد: این فعالیتها با کمک خادمان مصطفی (ص) انجام و جایزه مصطفی (ص) در سطح جهان بر اساس وقف و نذر جمعی اداره و با شعار هر مسلمان یک سهم برای تولید علم و فناوری برگزار میشود.
تجلیل از مهمترین خادمین مصطفی (ص)
در پایان این مراسم با اعطای نشان خادم المصطفی (ص) از واقفان به جایزه مصطفی (ص) در گروههای مختلف بسته به میزان مشارکت در این جایزه تجلیل شد.
در گروه اول از خانواده مرحوم ملکزاده استاد هنرمند اصفهانی، همچنین از حسینزاده مدیرعامل نهاد مردمی رسالت، میرامینی مدیرعامل صندوق توسعه فناوریهای نوین، جودی مالک کارخانه عظیم صنعت ماهور، شمسینژاد مدیرعامل بانک قرضالحسنه مهر ایران و درگروه سوم مهندس عطارد مدیرعامل شرکت مشاوران انرژی تهران، خیرآبادی مدیرعامل شرکت همافارمد، تفرشی مدیرعامل شرکت پرداخت الکترونیک پاسارگاد و در گروه چهارم رحیمی مدیرعامل شرکت سامان سرمایه نانو، رحیمی رضویه مدیرعامل صندوق صنعت ماشینسازی و در گروه پنجم جمیلی مدیرعامل گروه صنعتی و معدنی زرین، محمودی میمند مدیرعامل شرکت مس شهر بابک تجلیل شدند.
جایزه مصطفی (ص) به صورت دوسالانه برگزار میشود و تاکنون چهار دوره از آن از سال ۱۳۹۴ به بعد برگزار شده است.
این جایزه در چهار زمینه فناوری نانو، زیست فناوری، علوم پایه و بخش عمومی به برگزیدگان اعطا میشود.
بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) که این جایزه را برگزار میکند، مجموعه فعالیتهای دیگر شامل مسابقه دانشآموزی نور، جایزه کنز مختص دانشمندان جوان و مسلمان، نشستهای تبادل علم و فناوری یا به طور خلاصه استپ را هم برگزار کرده است.
این جایزه با کمک شماری از واقفان و تشکیل صندوق جایزه مصطفی (ص) اهدا میشود.