به گزارش تیکنا، آلکسی ددُف روز چهارشنبه این سخنان را در گفت و گو با ریانووستی بیان کرد.
در این مصاحبه، خبرنگار روس از این دیپلمات روس پرسید: آیا مسکو خود را میانجی در ازسرگیری مذاکرات بر سر توافق هستهای با ایران میداند؟ آیا روسیه آماده ارائه جایگزینی برای توافق هسته ای است و اگر چنین است، کدام یک؟
سفیر روسیه در پاسخ به این پرسش اظهار داشت: ما در اینجا واسطه نبوده و نخواهیم بود، ما در این فرآیند مشارکت مستقیم داریم.
وی یادآور شد: این روند از اوایل دهه ۲۰۰۰ آغاز شد، زمانی که قالب «ایران از یک سو و ۱+۵ از سوی دیگر» شکل گرفت؛ طرف مذاکره ایران در این چارچوب، پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل به اضافه آلمان هستند. بر این اساس، فدراسیون روسیه از همان ابتدا در این قالب بوده است
وی با اشاره به قصد غرب برای کنار گذاشتن روسیه و چین از این روند مذاکراتی گفت: بدون مسکو و پکن، این مذاکرات هرگز به هدف خود نمیرسد و ثمربخش نخواهد بود. به عبارت دیگر، ما طرفدار این هستیم که این قالب ۱+۵ از یک سو و ایران از سوی دیگر حفظ شود.
چشمانداز روابط تهران و مسکو پس از انعقاد معاهده جامع راهبردی
سفیر روسیه در تهران در پاسخ به پرسش دیگری نیز گفت:انعقاد معاهده جامع راهبردی بین دولتی در واقع مهمترین مرحله در تاریخ روابط ما است. از بسیاری جهات، سطح پیشرفته روابطی را که قبلاً در سال های اخیر به دست آورده ایم، نشان می دهد و راه را برای آینده هموار می کند، زیرا مسیرهای اصلی توسعه همکاری های ما را مشخص می کند.
بعید است هر رویداد خارجی بر روابط ایران و روسیه تأثیر بگذارد
ددُف در پاسخ به سؤال دیگری در مورد تأثیر رویدادهای خاورمیانه بر مناسبات تهران و مسکو گفت: من میخواهم به این نکته اشاره کنم که روابط ما با ایران از چنان پایههای بنیادی محکمی برخوردار است که بعید است هر رویداد خارجی بتواند به این روابط آسیب برساند.
وی ادامه داد: چشم انداز این روابط در مسیر تقویت و توسعه بیشتر در زمینه های مختلف، اجرای پروژه های خاص و البته خیلی بیشتر میان دو کشور است.
کار ساخت واحدهای دوم و سوم نیروگاه اتمی بوشهر در حال انجام است
سفیر روسیه در تهران با اشاره به همکاریهای دو کشور در زمینه انرژی صلحآمیز هستهای گفت: طرحهایی در این زمینه در حال اجرا هستند که بزرگترین آنها، نیروگاه اتمی بوشهر است. نخستین واحد این نیروگاه چندین سال پیش راهاندازی شد و با موفقیت در حال فعالیت است و بخشی از برق ایران را تأمین میکند.
وی افزود: هماکنون کار ساخت واحدهای دوم و سوم نیروگاه بوشهر در حال انجام است؛ با تکمیل این واحدها، سهم این نیروگاه اتمی در تأمین برق ایران افزایش مییابد و در حل مشکلات انرژی که ایران در حال حاضر با آن مواجه است، نقش خواهد داشت.
تأمین زمین، برنامه سال ۲۰۲۵ طرح ساخت خط ریلی رشت – آستارا
سفیر روسیه در تهران در بخش دیگری از سخنان خود از کریدور حمل و نقل بینالمللی شمال – جنوب به عنوان یک پروژه بزرگ و بلندپروازانه یاد کرد و گفت: در صورت اجرای کامل این راهگذر، میتوان به صورت مستقیم از منطقه بندری در لنینگراد روسیه تا بندرعباس در جنوب ایران به حمل و نقل کالا پرداخت.
وی با بیان اینکه تکمیل این راهگذر نیازمند اجرایی شدن برخی طرحها از جمله ساخت خط ریلی رشت – آستارا به عنوان حلقه مفقوده بخش غربی کریدور است، گفت: در حال حاضر، حدود ۱۹ کیلومتر از طرف ایران برای ساخت و ساز اختصاص داده شده است و همانطور که دوستان ایرانی به ما گفتهاند، ۱۱ کیلومتر دیگر از مسیر نیز به همین منظور خریداری شده است. (بنا بر موافقتنامه اجرایی طرح که قرار است تا پایان مارس ۲۰۲۵ (فروردین ۱۴۰۴) امضا شود) برنامه اصلی برای سال ۲۰۲۵ میلادی، خرید یا رفع معارضین از زمینهای مسیر عبوری خط ریلی (از سوی دولت ایران) است تا بتوانیم ما بر
اقدامات ایران و روسیه برای توسعه مبادلات گردشگری
ددُف در پاسخ به این پرسش که «ایران و روسیه چه تدابیری برای افزایش جریان گردشگر متقابل در نظر دارند؟» نیز گفت: اقدامات مناسب در حال حاضر انجام شده است و در حال حاضر به نیازها پاسخ میدهد.
وی در این زمینه به قالبهای سفر بدون روادید برای گروه های گردشگری و معرفی روادید الکترونیکی اشاره کرد.
وی گفت: ۲۹ هزار گردشگر ایرانی در سال ۲۰۲۴ میلادی از امکان سفر بدون روادید در قالب گروههای گردشگری به روسیه استفاده کردند. همچنین حدود ۵۰ هزار گردشگر ایرانی نیز پارسال با دریافت روادید الکترونیکی راهی روسیه شدند.
این خبر در حال تکمیل است.