ساخت پرینتر سه بعدی با سرعت ۵۴۰ میلی‌متر بر ثانیه در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان
ساخت پرینتر سه بعدی با سرعت ۵۴۰ میلی‌متر بر ثانیه در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان
شرکت دانش‌بنیان هوشمند مکانیک ایلیا با طراحی و ساخت پرینتر سه بعدی با سرعت ۵۴۰ میلی‌متر بر ثانیه و کاربری آسان‌تر، گام مؤثری در توسعه این صنعت در کشور برداشت. پرینترهای سه بعدی موجود در بازار، با سرعت متوسط ۶۰ تا ۹۰ میلی متر بر ثانیه فعالیت می‌کنند.

به گزارش گروه فناوری پیشرفته تیکنا، شرکت دانش‌بنیان هوشمند مکانیک ایلیا با طراحی و ساخت پرینتر سه بعدی با سرعت ۵۴۰ میلی‌متر بر ثانیه و کاربری آسان‌تر، گام مؤثری در توسعه این صنعت در کشور برداشت. پرینترهای سه بعدی موجود در بازار، با سرعت متوسط ۶۰ تا ۹۰ میلی متر بر ثانیه فعالیت می‌کنند.

فناوری چاپ امروزه با ظهور پرینترهای سه بعدی، دوره جدیدی را تجربه می‌کند. چاپ سه‌بعدی (Three-Dimensional Printing) مجموعه‌ای از فرآیندها است که در آن مواد به‌صورت کنترل‌ شده‌ای به یکدیگر پیوند داده می‌شود تا یک شیٕ سه‌بعدی ساخته شود. معمولاً این کار به‌صورت لایه‌لایه انجام می‌شود. در تعریفی دیگر، چاپ سه‌بعدی به هر فرایندی گفته می‌شود که در آن با قرارگیریِ پی‌درپیِ لایه‌هایی به روی یکدیگر، در یک سطح ‌مقطع دوبعدی، اشیائی سه‌بعدی ساخته می‌شود. از این فناوری می‌توان در رشته‌های گوناگونی همچون قطعه‌سازی، معماری، طراحی صنعتی، روباتیک و صنایع هوافضا استفاده کرد.

استفاده از فناوری چاپ سه بعدی به دلیل عدم نیاز به تجهیزات گران‌قیمت ذوب صنعتی فلزات و فِرِزکاری، قابلیت ساخت قطعاتی با ساختار پیچیده و نامتعارف سفارشی در مدتی کوتاه و همچنین تولید ضایعات کمتر رایج شده است. با توجه به جایگاهی که امروزه این فناوری در صنعت پیدا کرده، شرکت دانش‌بنیان هوشمند مکانیک ایلیا که از سال ۱۴۰۱ تاکنون در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان استقرار دارد، به صورت تخصصی به آن پرداخته و موفق به تولید مدل بهینه پرسرعتی از آن شده است.

محمدعارف چیتیان، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان، در همین خصوص اظهار کرد: پرینترهای سه بعدی متداول در بازار سرعتی بین ۶۰ تا ۹۰ میلی‌متر بر ثانیه سرعت دارند که باعث می‌شود برای پرینت یک محصول به ساعت‌ها زمان نیاز باشد. با توجه به این موضوع، با الگوگیری از یک نمونه خارجی، بازطراحی و بهینه‌سازی آن به سرعت پرینت ۵۴۰ میلی‌متر بر ثانیه دست پیدا کردیم که عملاً در ایران وجود ندارد.

وی افزود: این پرینتر سه بعدی در حالی با سرعت یاد شده فعالیت می‌کند که از کیفیت محصول نهایی پرینت شده کاسته نمی‌شود. در واقع این موفقیت در نتیجه کاهش اینرسی حرکتی دستگاه با آنالیز ارتعاشی دقیق و کاهش وزن، به دست آمد که بسیار ارزشمند است.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان هوشمند مکانیک تصریح کرد: یکی از تفاوت‌های جدی دیگر با نمونه‌های موجود در بازار، استفاده از سامانه مبتنی بر وب با جای LCD های کوچک است که امکان اتصال به وسیله موبایل یا تبلت را فراهم می‌کند؛ بنابراین کاربری آن نیز بهبود پیدا کرده است.

چیتیان خاطرنشان کرد: پرینتر سه بعدی شرکت هوشمند مکانیک محدودیتی در پرینت نوع قطعات ندارد و ابعاد ۳۵۰*۳۵۰*۲۰۰ میلی‌متر را به خوبی پوشش می‌دهد.

گفتنی است، شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان تاکنون به عنوان حلقه واسط میان دولت، صنعت و دانشگاه در جهت توسعه اقتصادی مبتنی بر دانش و نهایتا تبدیل علم به ثروت در کشور ایفای نقش کرده است. هم اکنون در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان حدود ۷۰۰ واحد دانش‌بنیان و فناور مستقر هستند.