ساخت دستگاه اندازه‌گیری غلظت آلاینده آب از سوی دانش‌بنیان‌ها
ساخت دستگاه اندازه‌گیری غلظت آلاینده آب از سوی دانش‌بنیان‌ها

به گزارش تیکنا، مهندسان یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان بعد از ساخت دستگاه طیف‌سنج مینیاتوری قابل حمل، موفق به طراحی و ساخت دستگاه «طیف‌سنج ایستا» برای اندازه گیری غلظت آلاینده‌ها و پارامترهای آب شدند. مریم زارع، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان، طیف‌سنج نوری مینیاتوری، طیف‌سنج ایستا، بازرسی رنگ چند منظوره و تکفام ساز را از مهمترین محصولات […]

به گزارش تیکنا، مهندسان یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان بعد از ساخت دستگاه طیف‌سنج مینیاتوری قابل حمل، موفق به طراحی و ساخت دستگاه «طیف‌سنج ایستا» برای اندازه گیری غلظت آلاینده‌ها و پارامترهای آب شدند.

مریم زارع، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان، طیف‌سنج نوری مینیاتوری، طیف‌سنج ایستا، بازرسی رنگ چند منظوره و تکفام ساز را از مهمترین محصولات این شرکت خواند و افزود: این محصولات به صورت کاملا سفارشی و مطابق با نظر و نیاز مشتری طراحی و ساخته می‌شوند؛ چرا که خط مشی ما ارائه راهکارهای فناورانه برای حل چالش‌های مراکز علمی-تحقیقاتی و صنعتی بر اساس آخرین دانش‌های روز دنیا است.

وی طیف‌سنج نوری را ابزاری جهت بررسی برهمکنش نور با محیط مادی (اتم‌ها و مولکول‌ها) دانست و اظهار کرد: طیف‌سنج نوری مینیاتوری فیزتک ابزاری کوچک و قابل حمل است که به همراه فیبر نوری می‌تواند در اندازه‌گیری‌های UV , Vis, NIR در محدوده ۱۹۰ تا ۱۱۰۰ نانومتر به کار گرفته شود. طیف‌سنج نوری مینیاتوری(UV-vis-NIR) به گونه‌ای طراحی شده است که هیچ قسمت متحرکی ندارد و از آشکارساز آرایه‌ای ۳۶۴۸ پیکسل استفاده می‌کند.

زارع، آنالیز منابع مختلف تابش (لیزر، LED، نمایشگرها و…) ، آنالیز مواد (جذب، عبور، بازتابش، فوتولومینسانس و فسفرسانس)، آنالیز رنگ، آنالیز مواد غذایی، گوهرشناسی، آنالیز نیمه رساناها، مواد پلاسمونیک و لایه‌های نازک را از جمله کاربردهای این دستگاه برشمرد و اظهار کرد: نرم‌افزار طیف سنج (UV-vis-NIR)، توسط متخصصین این شرکت نوشته شده و نرم‌افزاری کاربردی و کاربرپسند است که قابلیت نصب بر روی انواع سیستم عامل ویندوز را دارد.

به گفته وی، محدوده کاربردی دستگاه طیف‌سنج، طبق درخواست مشتری قابل تنظیم است.

زارع ضمن اشاره به اینکه تا به امروز بیش از ۵۰ دستگاه طیف‌سنج نوری مینیاتوری (UV-vis-NIR) به مراکز دانشگاهی، پژوهشی و صنعتی فروخته شده است، افزود: شرکت در آبان ماه ۱۳۹۹ توانست گواهی استاندارد سیستم مدیریت کیفیت، ISO۹۰۰۱:۲۰۱۵ را کسب کند.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با اشاره به ساخت دستگاه «طیف‌سنج ایستا» به عنوان آخرین دستاورد این شرکت، گفت: ایستا علاوه بر کاربردهای متداول یک طیف‌سنج‌ نوری که برای اندازه‌گیری جذب و عبور نور از مواد مایع و شفاف استفاده می‌شود، می‌تواند به عنوان آنالایزر آب و پساب نیز به کار رود. این محصول، نرم‌افزار خاص خودش را دارد و برای تشخیص و اندازه‌گیری غلظت آلاینده‌ها و پارامترهای مختلف آب طراحی شده است.

به نقل از ستاد نانو، وی با بیان اینکه این دستگاه در دو مدل ISTA-UV و ISTA-Vis تولید می‌شود، افزود: این دستگاه یک طیف‌سنج‌ نوری تک پرتو سبک و کم حجم است که می‌تواند به صورت رومیزی و یا پرتابل در اختیار کاربران آزمایشگاه‌ها و میادین عملیاتی قرار گیرد.

زارع خاطر نشان کرد: با افزودن معرف‌های مخصوص به آب و درنتیجه تغییر رنگ آن، ایستا قادر به اندازه گیری غلظت پارامترهای مختلف در آب و پساب نظیر COD، یون‌هایی مانند نیترات، نیتریت، فسفات و …، فلزاتی نظیر آهن، منگنز و روی است، همچنین می‌توان از آن در تعیین رنگ مواد و ترکیبات رنگی بر اساس روش CIELAB استفاده کرد.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان گفت: ایستا از یک صفحه نمایش ۸ اینچ لمسی برخوردار است که کاربری را بسیار آسان می‌کند؛ همچنین مجهز به حافظه داخلی، درگاه USB و Wi-Fi برای ذخیره‌سازی و یا انتقال داده‌های کاربر است.