ساخت تجهیزات پرورش و برداشت میکروجلبک‌ها برای نخستین‌بار
ساخت تجهیزات پرورش و برداشت میکروجلبک‌ها برای نخستین‌بار
محققان یک شرکت دانش‌بنیان موفق به طراحی تجهیزات برداشت و پرورش جلبک به نام «پدل‌ویل» برای نخستین‌بار در کشور شدند.

به گزارش گروه فناوری کشاورزی تیکنا؛ هومن سعدالله مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان با اشاره به اینکه در زمینه ساخت تجهیزات مرتبط با پرورش و برداشت میکروجلبک‌ها فعالیت می‌کنیم گفت: میکروجلبک‌ها به عنوان مکمل‌های غذایی به منظور افزایش سلامتی و عملکرد رشد و تغذیه بسیاری از گونه‌های ماهیان دریایی، آب شیرین و ماهیان زینتی استفاده می‌شوند.

سعدالله، نبود تجهیزات مناسب برای پرورش و برداشت میکروجلبک‌ها را یکی از معضلات بزرگ در کشور دانست و اظهار کرد: در این راستا به همراه متخصصان با انجام تحقیق و توسعه درصدد برآمدیم تا این مشکل را برطرف کنیم.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان افزود: در زمینه تجهیزات برداشت و پرورش میکروجلبک‌ها در کشور نواقصی وجود داشت که در این راستا تلاش کردیم و موفق به طراحی و ساخت دستگاه «پدل‌ویل» استخر پرورش میکروجلبک، دستگاه‌های برداشت میکروجلبک اسپیرولینا و همچنین تجهیزات جانبی در مراکز پرورش شدیم و خدماتی را در این زمینه به کاربران و مشتریان ارائه می‌دهیم.

وی با بیان اینکه یکی از محصولات عرضه‌شده در حوزه آبزی‌پروری دستگاه تصفیه آب مزارع کشاورزی و استخر‌های پرورش ماهی است، اظهار کرد: این دستگاه با تغییرات ایجادشده علاوه‌بر موراد مذکور کاربرد‌های گسترده‌ای دارد.

سعدالله با اشاره به مزیت این محصول بومی نسبت به نمونه‌های خارجی، بیان کرد: تجهیزات بومی در این شرکت دانش‌بنیان نسبت به نمونه‌های مشابه در داخل و خارج از هزینه‌های ارزان‌تری برخوردار است.

این فعال حوزه فناوری با بیان اینکه تجهیزات برداشت جلبک در صنعت کشاورزی بسیار کاربرد دارد، اظهار کرد: به واسطه این سیستم اپراتور می تواند بدون آموزش اقدام به برداشت میکروجلبک کند.

به گفته وی، پرورش و برداشت میکروجلبک‌ها بسیار حائز اهمیت است؛ زیرا افزایش قیمت آرد ماهی و همچنین کاهش دسترسی به آن موجب شده تا طی سالیان گذشته جستجو برای جایگزین‌های مناسب گیاهی به سرعت در حال توسعه باشد؛ از این رو میکروجلبک‌ها به دلیل سهولت پرورش و قیمت مناسب جایگزین مناسبی محسوب می‌شوند.

انتهای پیام/