به گزارش گروه اقتصاد ایران و جهان تیکنا، علیاکبر محرابیان وزیر نیرو، امروز در همایش دستگاههای اجرایی به منظور تامین پایدار برق اظهار داشت: مهمترین استراتژی دشمن در طول سالهای اخیر ناامید کردن مردم و مسئولان در مقابل دستاوردهای انقلاب اسلامی است.
وزیر نیرو با اشاره به دستاوردهای انقلاب اسلامی بیان کرد: در صنعت برق موقعی که ما امروز را با ابتدای انقلاب مقایسه میکنیم، متوجه اشتباه بودن این قیاس میشویم زیرا پیش از انقلاب ما چیزی از خودمان نداشتیم.
وی با اشاره به وضعیت کنونی صنعت برق گفت: امروز در این صنعت پیشرفته کدام علم رو و فناوری است که در اختیار ایرانیها نباشد.
محرابیان گفت: یکی از فناوریهای روز پرده شاتل دوریین است که در یک ثانیه ۲۴ بار باز و بسته میشود، من این رو مقایسه میکنم با توربین که جمهوری اسلامی ایران کشوری پیشرو در این زمینه است.
وی افزود: در توربین عضوی هست که چرخش دارد و وزن آن تا ۶۰ تن میرسد و در مدت یکدقیقه ۳۰۰۰ دور میچرخد و در یک ثانیه ۵۰ مرتبه چرخش دارد.
محرابیان گفت: محفظه روتور تلورانس کمتر از یک میلیمتر دارد و متخصصان با در نظر گرفتن این اتفاق بدانند این عضو توسط ایرانیها طراحی، ساخته و به اقصا نقاط دنیا صادر میشود.
وی افزود: این یک مثال در پیشرفتهای ما طی سالهای اخیر است و ببینید چه افتخاراتی در این کشور حاصل تلاش متخصصان در حال رقمخوردن است.
وزیر نیرو با قدردانی از تلاش دستاندرکاران صنعت برق گفت: ما در شروع فعالیت دولت به دلیل عدم سرمایهگذاری یک ناترازی قابل توجه به وجود آمد که از اردیبهشت تا شهریور ۱۴۰۰ زمینه قطعی برق را فراهم کرد.
وی با اشاره به برنامهریزی در دو حوزه رشد تولید و مدیریت تقاصا گفت: مجموع ظرفیت نیروگاهی که تا پایان ۱۴۰۱ به مدار وصل شد ۷۰۵۴ مگاوات ظرفیت نیروگاههای حرارتی و تجدیدپذیر بود که به مدار آمد.
محرابیان در بیان اینکه ۶۸۶۴ مگاوات از این عدد نیروگاه حرارتی ساخته شده در کشور گفت: از سال ۱۳۹۳ تا نیمه اول ۱۴۰۰ به طور متوسط ۱۶۱۸ مگاوات است، اما در یک و نیم سال ۶۸۶۴ مگاوات نیرگاه ساخته شود.
وی افزود: ۱۳۱۶ مگاوات واحد بخار نیروگاه سیکل ترکیبی ساخته شد که رکورد قبلی ۸۰ مگاوات بود که ۲ میلیارد صرفهجویی برق به همراه داشت.
محرابیان گفت: سال گذشته پروژههای تبادل انرژی که با کشورهای همسایه به ثبت رسید ۲۵ درصد ظرفیت موجود کل بوده و توافقنامههای خوبی در این حوزه به ثبت رسیده است.
وی ادامه داد: ما سال ۱۴۰۱ باید باید با ۲۰ هزار مگاوات ناترازی دست و پنجه نرم میکردیم که ۲۸ درصد اوج بار و کل تقاضا است و اگر بدون برنامهریزی میخواستیم این مسئله را توزیع کنیم، باید ۶ ساعت خاموشی به همه مشترکان میدادیم.
محرابیان در بیان تامین برق حوزه صنعت گفت: مطابق گزارش انجمنجهانی فولاد ما در تیر و مرداد معادل ژوئن و ژولای سال گذشته به ترتیب ۳۵ و ۶۲ درصد افزایش توبید داشتیم و طبیعتا رشد تولید فولاد بدون تامین برق میسر نیست.