به گزارش گروه باشگاه رمزارز تیکنا، زمزمههای تولید و ارائه رمزارز ملی یا رمزریال از اواسط سال ۱۴۰۰ آغاز شد. در آن زمان، علی صالح آبادی، رئیس کل وقت بانک مرکزی، از راهاندازی رمزریال از اوایل سال ۱۴۰۱ خبر داد و گفت که رمزریال توسط بانک مرکزی منتشر میشود و افراد میتوانند اسکناس ریال خود را تحویل بانک مرکزی بدهند و رمزریال تحویل بگیرند.
مقررات رمزریال هم توسط بانک مرکزی در ۲۰ فروردین ۱۴۰۱ منتشر شد. در مردادماه سال ۱۴۰۱ صالح آبادی اعلام کرد که رمزریال یا همان «ریال دیجیتال» جایگزین اسکناس ریالی است و کارهای آن انجام شده است. او وعده داد که ریال دیجیتال به صورت آزمایشی در شهریور ۱۴۰۱ به اجرا در خواهد آمد.
این وعده عملی نشد تا اینکه در ابتدای آبان ۱۴۰۱ گفتند که دو بانک ملی و ملت و تعداد محدودی از فروشگاهها و افراد برای فاز اول عملیاتی شدن رمزریال انتخاب شدهاند.
پس از آن در ۹ آبان ۱۴۰۱، پیشنویس سند ریال دیجیتال توسط بانک مرکزی منتشر شد. اجرای پیشآزمایشی با رقم یک میلیارد تومان در دو بانک ملی و ملت آغاز گردید و فاز آزمایشی آن نیز از ۲۲ اسفند ۱۴۰۱ شروع شد.
در مرحله آزمایشی، سه بانک ملی، ملت و تجارت به صورت عملیاتی به سامانه متصل شدند و ریال دیجیتال را در اختیار کاربران خود گذاشتند. حال، گزارش شده که علاوه بر این سه بانک، «پستبانک، رفاه، آینده، کشاورزی و پارسیان نیز در شرف عملیاتی کردن ریال دیجیتال هستند.»
مهران محرمیان در این باره گفت: «در مسیر اجرای آزمایشی ریال دیجیتال، یک سری موانع حقوقی وجود داشت و این موضوع، مقداری روند را کند کرد که در حال حاضر رفع شده است.»
آخرین صحبتهای معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی از رفع موانع حقوقی راهاندازی ریال دیجیتال حکایت دارد و به نظر میرسد که بانک مرکزی به عملیاتی کردن این پروژه و عرضه رمزریال نزدیک شده است.
انتهای پیام/