رفع مشکلات کشور بدون توجه به بهره‌وری ممکن نیست
رفع مشکلات کشور بدون توجه به بهره‌وری ممکن نیست
معاون رئیس جمهور گفت: برای رفع مشکلات در همه حوزه‌ها راهی جز توجه به بهره‌وری نیست و باید کارگروه‌های تخصصی در زمینه در تمام دستگاه‌ها تشکیل شود.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ایران و جهان تیکنا، میثم لطیفی در همایش ملی بهره‌وری ایران که پیش از ظهر امروز برگزار شد، اظهار کرد: برای دستیابی به گفتمان به بهره‌وری برگزاری چنین همایش‌هایی الزامی است و امیدوارم صدای بهره‌وری محدود نباشد و به کل کشور برسد.

وی افزود: بهره‌وری مربوط به حوزه اقتصادی نیست و می‌توانیم بهره‌وری را در حوزه‌های سیاسی، اجتماعی و اداری ایجاد کنیم. نباید تصور کنیم بهره‌وری وظیفه دیگران است و هرکس باید به نحوه احسن بهره‌وری ایجاد کند. طبیعت بسیار بهره‌ور عمل می‌کند ولی انسان‌ها با عملکرد نامناسب بهره‌وری را کاهش می‌دهند. به عنوان مثال با کاهش یک ساعته ساعت کار در ادارات هزارات میلیارد تومان در کشور صرفه‌جویی می‌شود. در زمینه ارتقای بهره‌وری همه دستگاه‌ها از جمله آموزش و پرورش و وزارت اقتصاد نقش دارند.

رئیس سازمان اداری و استخدامی بیان کرد: برای ارتقای بهره‌وری در دستگاه‌های اجرایی باید کارگروه‌های تخصصی تشکیل شود و اگر می‌خواهیم غلبه بکنیم بر مشکلات راهی جز توجه به بهره‌وری نداریم. امروز باید توجه ویژه‌ای به مسئله بهره‌وری نیروی انسانی کنیم. نباید فرایندهای گزینش به مدت شش ماه یا یکسال طول بکشد و مانع از ارتقای بهره‌وری نیروی انسانی شویم. مسئله تحریم چالش اصلی پایین بودن سطح بهره‌وری در کشور نیست. مقاومت دستگاه‌ها برای ایجاد زیرساخت ارائه خدمات و صدور مجوزها در پنجره واحد دولت هوشمند ربطی به تحریم نیست. عدم بهره‌وری در حوزه منابع انسانی صرفا مربوط به دستگاه‌های دولتی نیست و در بخش خصوصی هم وضع چنین است. هر مدام از وزیر باید در زمینه ارزیابی بهره‌وری پاسخگو باشد تا از سرمایه‌های انسانی به نحو احسن استفاده شود.

لطیفی عنوان کرد: یکی از جدی‌ترین مشکلات کشور در حوزه سرمایه است و بهره‌ور در این حوزه به معنای آن است که سرمایه به اندازه کافی در کشور است و به دست افراد متخصص می‌رسد؟ امروز سرمایه‌گذاری در کشور برای سرمایه‌گذاران گران تمام می‌شود. مسئله بهره‌وری بانک‌ها در کشور بسیار مهم است و نیازی به این تعداد شعب بانکی در شهرها نیست. اولا باید تعریف کنیم بهره‌وری سرمایه و نیروی انسانی و فناوری چیست و سپس باید پاسخ دهیم و چطور این بهره‌وری را افزایش دهیم. امیدواریم پاسخ به این پرسش‌ها عملیاتی باشد ولی نباید از مقاومت‌ها هراس داشت زیرا وقتی حرکت را آغاز کردیم دستیابی به هدف تسهیل می‌شود.

انتهای پیام/