به گزارش گروه جامعه تیکنا، هاشم کارگر از مصورسازی تحولات جمعیتی و تحلیل داده، با استفاده از آخرین روش های انتشار اطلاعات خبر داد و افزود: اطلاعات جامع جمعیتی توسط ثبت احوال به دستگاه های اجرایی ارایه می شود.
معاون وزیر کشور ادامه داد: این اقدام براساس بند “۱۴ “سیاست های کلی جمعیت ابلاغی مقام معظم رهبری رصد مستمر سیاستهای جمعیتی در ابعاد کمی و کیفی با ایجاد ساز و کار مناسب و تدوین شاخص های بومی توسعه انسانی و انجام پژوهش های جمعیتی و توسعه انسانی و تکلیف بند” ت” ماده “۱” قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و همچنین با عنایت به بند “ز” ماده” ۱ “قانون ثبت احوال که جمع آوری و تهیه آمار انسانی سراسر کشور و انتشار آن را جز وظایف سازمان ثبت احوال قرار داده است، صورت پذیرفته است و برای رصد مستمر تحولات جمعیتی میزان موالید و نرخ کلی باروری در کشور است.
وی با تاکید بر اینکه مرکز رصد جمعیت کشور در ساماندهی رصد و نظارت بر مدیریت جمعیت و برای هم افزایی دستگاه ها و اثربخشی فعالیت ها در حوزه جمعیت حائز اهمیت است، افزود: در این مرکز سعی می شود با بررسی تحولات جمعیتی و تحلیل داده و با استفاده از آخرین روش های انتشار اطلاعات جامع اقدام کرده تا سیاستگذاران و برنامه ریزان حوزه جمعیتی بتوانند از اطلاعات آن بهره مند شوند.
کارگر با اشاره به نیاز به مرکز رصد جمعیت کشور و اطلاعات ذی قیمت در این خصوص در سازمان ثبت احوال کشور گفت: حضور متخصصان امر نسبت به ارائه راه حل های عملی و علمی در حفظ ساختار جوان جمعیت کشور و برنامه ریزی و چاره اندیشی در این خصوص از اهداف راه اندازی مرکز رصد کشور در این سازمان بوده است.
وی ادامه داد: برای ایجاد مرکز رصد جمعیت کشور سازمان ثبت احوال، از ظرفیت های موجود در پایگاه اطلاعات جمعیت کشور استفاده می شود
گفتنی است، سازمان ثبت احوال کشور به دلیل در اختیار داشتن اسناد هویت و تابعیت فردی و آمارهای حیاتی یکی از ارکان مهم حکومت تلقی می شود؛ ارائه خدمات عمومی به آحاد مردم و اطلاعات ویژه جمعیتی به ارکان حکومت از ویژگیهای اختصاصی و انحصاری این سازمان است.
این سازمان باتوجه به برنامه و سیاستهای تحولگرایانه دولت مردمی سیزدهم، خدمات و فعالیتهای چشمگیری مانند راهاندازی مجدد تولید انبوه و صدور کارت هوشمندملی با بهرهگیری از توان داخلی را مدنظر قرار داده است.
با توجه به نیازهای جدید جامعه و پیشرفت های حاصل شده، این سازمان در تلاش است ضمن بررسی و نیازسنجی در کشور، با بازنگری در ارائه خدمات خود، ضمن ارتقاء جایگاه سازمان ثبت احوال کشور به جامعه کمکهای مثمرثمری ایفا کند.
درگاه خدمات الکترونیک سازمان ثبت احوال کشور (سهیم) در جهت تعامل دو سویه با مردم در دولت سیزدهم راه اندازی شده است که مبتنی بر تلفن همراه است و خدمت متنوعی را به مردم ارائه میدهد که در آینده این خدمات و کاربردها گسترده تری نیز خواهد شد.
خدماتی مانند تغییر نشانی، پیگیری و شکایت، درخواست صدور کارت هوشمند ملی، مدارک پیدا شده، گواهی تجرد، پایگاه خانواده و انتخاب نامه در این درگاه ارائه میشود که در آینده افزودن خدمات مربوط به خانواده تحت عنوان پایگاه خانوار در دستور کار قرار دارد تا یارانه و موارد قانونی مرتبط با خانوادهها از این طریق صورت گرفته و اطلاعات این درگاه منبع باشد.