دستگاه هوشمند جداسازی محصولات کشاورزی سالم از فاسد
دستگاه هوشمند جداسازی محصولات کشاورزی سالم از فاسد
محققان یک شرکت دانش‌بنیان موفق به ساخت دستگاه «سورتینگ» شدند که جداسازی و سامان‌دهی محصولات مختلف را بر اساس شکل ظاهری، ساختار، ابعاد و رنگ با استفاده از یک دوربین هوشمند انجام می‌دهد.

به گزارش گروه فن بازار تیکنا میلاد هوشیار، نماینده یک شرکت دانش‌بنیان با اشاره به اینکه محققان این شرکت موفق به ساخت دستگاه سورتینگ شدند در گفت‌وگویی گفت: کارایی دستگاه سورتینگ جداکننده و طبقه‌بندی محصولات است. این دستگاه محصولات را تمیز می‌کند و مرتب‌سازی و دسته‌بندی محصولات را برعهده دارد. اسم این دستگاه اصطلاحی است که برای دسته‌بندی محصولات مختلف به کار می‌رود.

وی با بیان اینکه دستگاه سورتینگ ضایعات را از محصول جدا کرده و یک محصول باکیفیت تحویل مشتری می‌دهد، افزود: این دستگاه جداسازی، سامان‌دهی و پاکسازی محصولات را براساس شکل ظاهری، ساختار، ابعاد و رنگ انجام می‌دهد. این دستگاه به صورت هوشمند با استفاده از یک دوربین کار می‌کند.

هوشیار با اشاره به کاربرد دستگاه‌های سنتی مانند بوجاری و سرند، اظهار کرد: محصولات توسط دوربین این دستگاه اسکن می‌شود و این کار توسط دستگاه‌های بوجاری و سرند که به صورت سنتی جداسازی می‌کند، امکان‌پذیر نیست. محصولات از یک سطح شیبدار ریزش می‌کند و دوربین هوشمند این دستگاه محصول را با سرعت بسیار بالا در همان لحظه‌ای که در هوا معلق است، اسکن می‌کند.

**تکمیل فرآیند سورتینگ زیر یک هزارم ثانیه

وی با بیان اینکه دستگاه قادر به تشخیص محصول مرغوب و نامرغوب است، تصریح کرد: برای مثال اگر رنگ زرشک در این دستگاه قرمز تشخیص داده شود محصول برای دسته‌بندی نهایی سقوط می‌کند، اما اگر زرشک سیاه یا دورنگ باشد، توسط اجکتور پنوماتیک که با باد کار می‌کند، دور ریخته می‌شود. تمام این فرآیند با سرعت بسیار بالا یعنی زیر یک هزارم ثانیه انجام می‌شود. زرشک ضایع و دورریختنی از دستگاه شلیک شده و سپس از بار اصلی و سالم خارج می‌شود.

نماینده این شرکت دانش‌بنیان با اشاره به اینکه دستگاه سورتینگ برای اولین بار توسط کشور‌های خارجی تولید شده است، مطرح کرد: دستگاه این شرکت دانش‌بنیان در حال حاضر نسبت به نمونه‌های خارجی ۳ الی ۴ برابر مقرون به‌صرفه‌تر است و نیاز داخل کشور با این دستگاه به صورت کامل برطرف می‌شود؛ اگر بخواهیم به هدف این دستگاه اشاره کنیم می‌توان گفت جداسازی دانه‌هایی که تغییر رنگ داده و یا بیش از حد رسیده‌اند از مهم‌ترین ویژگی این دستگاه هوشمند است.

هوشیار با بیان اینکه کیفیت دستگاه بومی سورتینگ در مقایسه بانمونه‌های خارجی بالاتر بوده، عنوان کرد: این دستگاه به گواه مشتریانی که استفاده می‌کنند از دستگاه‌های خارجی باکیفیت‌تر ساخته شده و یکی از دلایل کیفیت خوب آن تحقیق و توسعه بالای شرکت است؛ اما مزیت اصلی می‌تواند خدمات پس از فروش آن باشد.

**دستگاه «سورتینگ» محصولات را با ۹۹.۹ درصد خلوص پاکسازی می‌کند

نماینده شرکت فعال در حوزه دانش‌بنیان با اشاره به سم موجود در دانه‌های تغییر رنگ داده شده، تصریح کرد: از آنجایی‌که در دانه‌های تغییر رنگ داده شده امکان وجود سم آرگوت بسیار زیاد است، وجود این دستگاه علاوه‌بر دسته‌بندی و سامان‌دهی محصولات برای سلامت انسان‌ها بسیار حائز اهمیت است. این دستگاه به کشاورزان و تولیدکنندگان بدون واسطه می‌تواند کمک کند تا محصولات مرغوب خود را از محصولات بی‌کیفیت با هزینه کم‌تر و راندمان بالاتر تفکیک کنند.

به گفته وی؛ این دستگاه تمام محصولاتی که رنگ متفاوت داشته باشد را مانند پسته، بادام، غلات، جو، گندم، برنج، مواد پتروشیمی، زرشک، و… جداسازی و پاکسازی می‌کند و محصول را به ۹۹.۹ درصد خلوص می‌رساند.

نماینده این شرکت دانش‌بنیان با بیان اینکه دستگاه سورتینگ جایگزین چشم و دست انسان است، مطرح کرد: این دستگاه با سرعت و دقت بسیار بالا برای تسهیل کار نیروی انسانی ساخته شده است. همچنین دستگاه سورتینگ به صورت ۲۴ ساعته شبانه‌روز در حال فعالیت است که نیروی انسانی قادر به انجام آن نیست و در این امر امکان خطای انسانی بسیار زیاد است.

وی خاطرنشان کرد: این کارخانه با رسیدن به تولید انبوه توانسته ۱۵۰ الی ۲۵۰ دستگاه سورتینگ را به کارخانجات بزرگ بفروشد. با ساخت این دستگاه تلاش کردیم سطح بالای تکنولوژی یعنی هوش مصنوعی را به مناطق کم‌برخوردار انتقال دهیم و از خام‌فروشی جلوگیری کنیم.

انتهای پیام/