دانشگاه‌های ما علم اداره سرزمین را آموزش دهند
دانشگاه‌های ما علم اداره سرزمین را آموزش دهند
صفوی گفت: دانشگاه‌های ما علمی را که برای اداره سرزمین لازم است، آموزش دهند، مدیران باید همزمان دانش حکمرانی بیاموزند و نیز مردم دار و مردم یار باشند.

به گزارش خبرنگار گروه سیاست و حکمرانی تیکنا، رحیم صفوی، دستیار ویژه و مشاور فرمانده کل قوا در اولین کنفرانس ملی حکمرانی دانش مبنا؛ حکمرانی سرزمینی که هم اکنون در تالار علامه امینی دانشگاه تهران در حال برگزاری است، گفت: دانشگاه های ما علمی را که برای اداره سرزمین لازم است باید آموزش دهند.

وی افزود: در خصوص حکمرانی سرزمینی در ایران چندین سوال مطرح می شود یکی از مهم ترین این سوال‌ها این است که کارویژه های یک سیستم حکمرانی مطلوب برای کشورمان چیست؟

صفوی اظهار کرد: آیا نظام حکمرانی با رویکرد کنونی یارای بقا در برابر هجمه نظامات رقیب و متعارض غربی را دارد؟

وی افزود: درعمل این همایش پاسخ به این پرسش است نظام حکمرانی سرزمین کشور، نوبه نو شدن را باید با احترام به محیط جغرافیایی و فرهنگ بومی و دینی کشور و در عین حال متناسب با تغییرات جهانی پاسخ دهد و نیاز به حکمرانی سرزمینی دانش مبنا، یک الزام اولیه و یک مهم است.

صفوی عنوان کرد: همچنین سازوکارهای مختلف دولت در حوزه های رفاه،محیط زیست، امنیت جمعی و … با حکمرانی دانش مبنا به دست خواهد آمد.

وی تاکید کرد: معتقد به پیشبرد حکمرانی مدبرانه همراه علم هستیم. خصوصا که حکومت ما انقلابی و مردمی است.

صفوی افزود: حکمرانی سایبرنتیک در حال به وجود آمدن است که در یک جمله دانش کنترل و حاکمیت بر پدیده های هوشمند از طریق کنترل و اشراف بر جریان اطلاعاتی است ۲۵ زیر مجموعه دارد که می تواند آینده جهان را متحول کند.

وی ادامه داد: هوش مصنوعی؛ اینترنت اشیا؛ لباس های هوشمند؛ بیگ دیتا؛ بلاکچین؛ رایانش ابری؛ واقعیت مجازی؛ دوقلوهای دیجیتالی؛ اینترنت 6G، 5G و فضا پایه؛ پلتفرم های دیجیتالی؛ فناوری نانو و علم مواد از این فناوری ها هستند.

وی در پایان خاطر نشان کرد: دانشگاه های ما علمی را که برای اداره سرزمین لازم است، باید آموزش دهند. در کشاورزی، سیاست خارجی و … مدیرانی که دانش داشته باشند و هم مردم دار و مردم یار باشند و حکمرانی همراه با دانش داشته باشند.