به گزارش گروه اقتصاد دانش بنیان تیکنا؛ امروزبیش از ۷ هزار شرکت دانشبنیان در سراسر کشور فعالیت دارند، که تنها یک درصد شرکتهای دانشبنیان در صنعت ساختمان وارد شدند. این در حالی است که اگر برای صنعتیسازی ساختمان هدف گذاری شده باشد، ضرورت دارد این شرکتها با ارائه طرحها و مدلهای نوین هر چه سریعتر توسعه و ارتقاء یابند.
با توجه به سیاستهای مسکنی دولت سیزدهم، نقش شرکتهای دانشبنیان در رونق تولید مسکن بسیار حائز اهمیت است. هرچند دراین بخش هنوز حضور دانشبنیانها بسیار ضعیف است، اما ظرفیتسازی در ارائه مدلها و طرحهای صنعتیسازی مسکن از سوی این شرکتهای نوظهور قابل پیگیری و ضروری است.
ساخت و ساز
تجربه کشورهای موفق در بخش ساختوسازنشان میدهد توجه به شرکتهای دانشبنیان به عنوان گروههای دارای فعالیت اقتصادی بر اساس معیارهای علمی و تکنولوژی روز دنیا میتوانند نقش بخش خصوصی در هر نظام اقتصادی را برجسته و حوزه فعالیت آنها را گستردهتر کنند.
اما در صورتی که شرکتهای دانشبنیان در حوزه ساختوساز از سوی دولت و مجلس حمایت نشوند این شرکتها را از دورچرخه تجاری و صنعتیسازی خارج خواهند شد.
ظرفیتهای شرکتهای دانشبنیان در مدلهای صنعتی ساختمان
در همین رابطه ارسلان مالکی مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری آنا گفت: ظرفیتهای شرکتهای دانشبنیان در مدلهای صنعتی و ساخت مسکن در دولت سیزدهم در حال پیگیری است چراکه تولید مسکن که متکی بر مجموعههای دانشبنیان باشد، کیفیت را افزایش خواهد داد.
مالکی
وی تصریح داشت: اگر با توجه به هدفگذاریها در راستای تحقق صنعتی سازی مسکن میخواهیم کیفیت محصولات و ساختمان را بالا ببریم، حضور ایده و طرحهای شرکتهای دانشبنیان میتواند ما را به هدف زودتر برساند.
مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن گفت: به دنبال موضوع گسترش صنعتیسازی در بخش ساخت و ساز، منتظر ارائه مدلهای آزمایشگاهی از سوی شرکتهای دانشبنیان هستیم وصنعت سازی مسکن با استفاده از ظرفیتهای دانشبنیان جهت ارتقای کیفیت ساختمانسازی از اهداف این سازمان است.
به گفته مالکی؛ شرکتهای دانشبنیان وارد مرحله ساخت و ساز مسکن و سایر پروژههای ساختمانی نمیشوند، فقط با ارائه ایده و مدلهای نوین دربخش ساختوساز مسکن، صنعت ساختمان را وارد مرحله تجاریسازی میکنند.
مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن گفت: البته تا امروز شرکت دانشبنیانی که طرح و ایده خاصی در راستای صنعتیسازی ساختمان ارائه کرده باشد، حضور چشمگیری در این بخش نداشته است. البته از ارائه طرحها و مدلهای نوین ساخت مسکن از سوی شرکتهای دانشبنیان تا تجاریسازی طرحها استقبال میشود.
انتهای پیام/