به گزارش خبرنگار گروه سیاست و حکمرانی تیکنا، سیدمحمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران در آیین اختتامیه اولین کنفرانس ملی حکمرانی دانشمبنا که عصر امروز در دانشگاه تهران برگزار شد، اظهار کرد: پیش نشست های متعددی برای برگزاری اولین همایش ملی حکمرانی دانش مبنا برگزار شد.
وی با اشاره به اینکه دو سوال در زمینه حکمرانی مطرح میشود، گفت: نکته اول این است که ما امروز در چه جایگاهی از حکمرانی قرار دارد و در عرصه عمل تا چه میزان توانسته ایم از نظریه ها بهره مند شویم. البته ما سیر تکاملی در عرصه حکمرانی را طی کرده ایم.
مقیمی افزود: سه رویکرد اصلی را در این زمینه میتوان مطرح کنیم. رویکرد اول مبتنی بر مدیریت سنتی، رویکرد دوم از مدیریت مدرن و رویکرد سوم دوره حکمرانی است که دههها از مطرح شدن آن میگذرد.
وی عنوان کرد: مبنای اداره حکومت در دوره نخست بروکراسی بود. مبنا در دوره مدیریت مدرن، بخش خصوصی بود. در حال حاضر و در رویکرد حکمرانی، جامعه مدنی تسلط دارد.
رئیس دانشگاه تهران اظهار کرد: حکمرانی باید بتواند تعارض منافع بین گروههای مختلف را مدیریت و توازن بین علایق و سلایق مختلف را ایجاد کند.
مقیمی گفت: در جامعه ما بخش عمومی، خصوصی و نهادهای مدنی به درستی به کار گرفته نشدهاند. تکامل در عرصه نظری به تنهایی کفایت نمیکند، ضرورت دارد در عرصه عمل هم تغییرات رخ دهد. و باید بین هر سه بخش تعادل ایجاد کرد.
وی با تاکید بر اینکه اندیشمندان اسلامی معتقد به ایجاد نگاه متوازنی به اندیشههای غربی، هستند، گفت: مقام معظم رهبری هم معتقدند که دانشمندان ما باید به سوی تولید تئوریهای بومی حرکت کنند، در عین حال از علم جهانی هم عقب نمانند.