به گزارش خبرنگار اقتصاد دانشبنیان تیکنا، محمدصادق خیاطیان یزدی، رییس صندوق نوآوری و شکوفایی در نشست خبری صبح امروز با خبرنگاران گفت: صندوق نوآوری و شکوفایی نهاد ریاست جمهوری برای افزایش سهم اقتصاد دانش بنیان در اقتصاد کشور بسته ویژه ای را برای حمایت از رشد تولید شرکت های دانش بنیان برنامه ریزی کرده است و به زودی فراخوان آن را منتشر می کند.
وی ادامه داد: این بسته شامل کمک به رشد تولید محصولات ۱۰۰۰ شرکت که بتوانند رشد حدود دو برابری یا رشد فروش بالای ۱۰۰۰ میلیارد ریال داشته باشند یا شرکت برنامه منسجمی برای افزایش ۳۰ درصدی صادرات رسمی محصولات دانش بنیان خود به نسبت سال ۱۴۰۱ داشته باشد، است.
رییس صندوق نوآوری وشکوفایی عنوان کرد: حمایتهای صندوق به دو روش است روش اول اینکه پس از ثبت درخواست در سایت صندوق به بانکهای عامل برای دریافت تسهیلات سرمایه در گردش یکساله معرفی میشوند. در روش دوم برای دریافت انواع ضمانتنامه پیمان مورد نیاز برای انعقاد و جاری سازی قراردادهای فروش همراه به بانکها معرفی میشوند.
ماموریت صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری از ابتدا حمایت از فناوران بوده است
خیاطیان در ابتدای این نشست گزارشی از عملکرد ۲ ساله صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری در دولت را تشریح کرد و گفت: ایجاد و ماموریت این صندوق عطف به قانون حمایت از دانش بنیان ها و در راستای انجام ماموریت در حمایت از فناوران بود.
وی ادامه داد: منابع اولیه این صندوق بر اساس قانون ۳ هزار میلیارد تومان و نیم درصد از بودجه عمومی کشور به صورت سالیانه پیش بینی شده است البته با وجود اینکه در قانون جهش تولید دانش بنیان، منابع جدیدی برای صندوق نوآوری پیش بینی و با وجود افزایش شرکت های دانش بنیان اما همچنان در همان سرمایه اولیه سه هزار میلیاردتومانی مانده ایم.
به گفته خیاطیان این صندوق با همان سرمایه اولیه سه هزارمیلیارد تومان، نزدیک به ۴۲ هزار میلیارد تومان خدمات به شرکت های دانش بنیان ارائه می کند.
وی با بیان اینکه خدمات صندوق نوآوری و شکوفایی در چهار بسته شامل تسهیلات، ضمانت نامه، توانمندسازی و سرمایه گذاری تعریف شده است، خاطرنشان کرد: از مجموع ۴۲ هزار میلیارد تومان حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان به بخش تسهیلات، ۱۲ هزار میلیارد تومان در قالب ضمانت نامه، پنج هزار میلیارد تومان در قالب سرمایه گذاری بوده و مابقی نیز به توانمندسازی دانش بنیان ها و حضور در نمایشگاه های خارجی اختصاص یافته است.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی ادامه داد: از ۲۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات اعطا شده به شرکتها ۱۵.۵ هزار میلیارد تومان از شبکه بانکی و ۹.۵ هزار میلیارد تومان از منابع داخلی صندوق تامین شده و در دولت سیزدهم رشد خوبی در حوزه خدمات به شرکتهای دانشبنیان داشتیم.
خیاطیان خاطرنشان کرد: حدود ۱۳ هزار میلیارد تومان تسهیلات به ۱۴ هزار و ۶۳۰ طرح اختصاص داده شد که ۲.۸ برابر میانگین سالانه اعطای تسهیلات نسبت به دولت دوازدهم بوده است.
وی همچنین اعلام کرد: در بخش ضمانتنامهها نیز ۶ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان در قالب ۲ هزار و ۷۷۴ فقره طرح برای دریافت ضمانتنامهها حمایت شده است که از رشد ۳.۸ برابری نسبت به میانگین سالانه صدور ضمانتنامه نسبت به دولت دوازدهم برخوردار بوده است.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی همچنین خدمات بلاعوض صندوق در حوزه توانمندسازی را ۱۲۳ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: در این حوزه رشد ۷.۵ برابری نسبت به میانگین سالانه این خدمات نسبت به دولت دوازدهم داشتهایم.
به گفته خیاطیان، در حوزه سرمایهگذاری خطرپذیری نیر پنج هزار میلیارد تومان جذب سرمایه صورت گرفته است که از رشد ۵.۶ برابری میانگین سالیانه این حوزه در دولت دوازدهم برخوردار بوده است.
وی در بخش دیگری از این نشست خبری با تاکید بر اینکه شرکتهای دانشبنیان از سوی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری احراز صلاحیت میشوند و در ادامه برای دریافت خدمات به صندوق نوآوری مراجعه میکنند، تصریح کرد: هم اکنون ۵۴ درصد شرکتهای دانشبنیان در تهران مستقر هستند و منابعی که از صندوق دریافت میکنند به همین نسبت است.
۶۲ درصد از شرکتهای دانش بنیان، یکی از خدمات صندوق را دریافت کردهاند
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: ۶۲ درصد از شرکتهای دانش بنیان، یکی از خدمات صندوق نوآوری وشکوفایی را دریافت کردهاند، برنامه داریم این میزان افزایش پیدا کند.
خیاطیان گفت: بیشترین تسهیلات و منابع صندوق به استان تهران با ۵۶ درصد، اصفهان با ۳۹ درصد و نیز خراسان رضوی با ۵ درصد اختصاص داده شده است.
وی اظهار کرد: به برخی از استانها به دلیل تعداد کم دانش بنیان ها، منابع و تسهیلات کمتری از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی پرداخت شده است. برای نمونه در استان سیستان و بلوچستان ۴ دهم درصد از شرکتها مستقرند و سهمشان از منابع صندوق نیز ۵ دهم درصد است. امیدواریم با افزایش تعداد شرکتها تامین منابع بیشتری صورت گیرد.