به گزارش تیکنا؛ تیمی از پژوهشگران دانشگاه جورج واشنگتن، نانومواد جدیدی را مهندسی کردهاند که میتواند قدرت ضدعفونی کنندههای رایج را تا حد قابل توجهی افزایش دهد. این تیم نشان داد، وقتی نانو مادهای به صورت یک کاتالیزور دو اتمی با یک ضد عفونی کننده مبتنی بر پراکسید مخلوط میشود، در مقایسه با زمانی که […]
به گزارش تیکنا؛ تیمی از پژوهشگران دانشگاه جورج واشنگتن، نانومواد جدیدی را مهندسی کردهاند که میتواند قدرت ضدعفونی کنندههای رایج را تا حد قابل توجهی افزایش دهد.
این تیم نشان داد، وقتی نانو مادهای به صورت یک کاتالیزور دو اتمی با یک ضد عفونی کننده مبتنی بر پراکسید مخلوط میشود، در مقایسه با زمانی که ضد عفونی کننده به تنهایی استفاده میشود، قدرت بیشتری برای نابودی عوامل بیماری زا دارد.
مطالعات انجام شده همچنین نشان داد:ضدعفونی کنندههای ترکیب شده با این نانو مواد، دو تا چهار برابر در از کار انداختن سویه ویروس کرونا موثرتر هستند. به گفته محققان، توانایی تقویت مواد ضدعفونی کننده با نانومواد مهندسی شده از عناصر معدنی مانند آهن و کربن، پایدارتر و مقرون به صرفهتر از روشهای فعلی است.
پراکسیدها اغلب برای از بین بردن پاتوژنها استفاده میشوند، اما ما باید از غلظت بسیار بالای این مواد استفاده کنیم. با استفاده از این نانو ماده، ما در واقع میتوانیم مقدار پراکسیدهایی را که روزانه استفاده میکنیم کاهش دهیم که این امر نه تنها هزینهها را کاهش میدهد، بلکه روشی پایدارتر برای ضدعفونی بوده و در عین حال بهترین عملکرد را برای کشتن پاتوژنهای محیطی ارائه میکند.
محققان تیم بین المللی در تحقیقات خود یک کاتالیزور دو اتمی Fe-Fe ایجاد کردند که آن را با یک پراکسید و سویه کرونا ویروس در شرایط مختلف مخلوط کردند.
برهمین اساس، محیطهای آزمایش شده شامل بزاق مصنوعی و آب شیرین بود که به ترتیب از یک رودخانه محلی برای تقلید از تمیز کردن سطح تماس و ضدعفونی آب استخراج میشوند.
محققان مشاهده کردند که این نانو ماده با انتقال الکترونها از ویروس به پراکسید عمل میکند. در نتیجه این واکنش ویروس اکسیده شد و ماده فوق به ژنوم و پروتئینهای ویروس و همچنین چرخه زندگی ویروس کرونا در سلولهای میزبان آسیب میرساند.
دکتر ژه ژو، نویسنده اول این مقاله در رابطه با دستاورد فوق گفت: مطالعات ما راه جدیدی را برای استفاده از مواد پیشرفته برای بهبود روشهای ضدعفونی، بهداشتی و پزشکی هموار میکند.
این نانو ماده میتواند برای غیرفعال کردن پاتوژنهای محیطی در محیطهای مختلف استفاده شود. برای نمونه این فناوری در حوزههای مانند تصفیه آب، صنایع بسته بندی و همچنین برای استفاده در قالب اسپری برای ضدعفونی کردن سطوح مختلف مورد استفاده قرار گیرد.
بنابر این گزارش، محققان این تیم مطالعاتی اعلام کردند که مطالعات آینده باید بر روی بهینه سازی مواد برای تقویت بیشتر قدرت ضد عفونی برای دستیابی به گند زدایی سازگار با محیط زیست و تاثیر بیشتر برای محافظت از سلامت عمومی تمرکز کند.
انتهای پیام/