برگزاری رویداد ملی سه گام در دانشگاه نیشابور
برگزاری رویداد ملی سه گام در دانشگاه نیشابور
نشست هماهنگی برگزاری رویداد ملی سه گام با هدف ارائه داشته‌ها، پیوند میان تولیدکنندگان و در مرحله سوم تجاری‌سازی داشته‌ها در دانشگاه نیشابور برگزار شد.

با گزارش گروه زیست‌بوم فناوری و نوآوری تیکنا، نشست هماهنگی برگزاری رویداد ملی سه گام با هدف ارائه داشته‌ها، پیوند میان تولیدکنندگان و در مرحله سوم تجاری‌سازی داشته‌ها در دانشگاه نیشابور برگزار شد.

در این نشست رحمانی دوست رئیس دانشگاه، عسکرپور مدیرکل حمایت از تولید صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور، دهقان معاون مدیرکل حمایت از صنایع دستی، ابراهیم نیا معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خراسان رضوی، خانی رئیس اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری نیشابور، معاون اداری و مالی دانشگاه، مدیر حوزه ریاست، روابط عمومی و امور بین‌الملل، فضلیانی، مختاری و داوطلب نیز حضور داشتند.

رحمانی دوست، در این نشست به رویکرد دانشگاه نیشابور براساس اجرایی کردن طرح تحول آموزش اشاره کرده و راه اندازی دانشکده فناوری های نوین بین رشته ای و گروه های آموزشی نظیر گروه فناوری فرآورده های طبیعی و فرآوری مواد معدنی و رشته‌های از جمله رشته گوهرشناسی کاربردی و کانی های صنعتی را مطابق با معیارهای این طرح و در نظر گرفتن پتانسیل ها و ظرفیت های بالقوه نیشابور دانست.

وی افزود: وجود معدن فیروزه در این ابر شهر تاریخی و تعامل سازنده معدن با دانشگاه، موقعیت جغرافیایی نیشابور و قرار گرفتن آن در مسیر جاده ابریشم هچنین پیشینه تاریخی و فرهنگی نیشابور در واقع زیرساخت های لازم برای رشد، توسعه و تعالی این شهرستان را فراهم آورده اند و این وظیفه ماست که با درایت لازم از این ویژگی ها و امتیازات بهره‌مند شویم. رحمانی دوست تأکید کرد یکی از گذرگاه های لازم در راه توسعه و پیشرفت یک شهر، دانشگاه ها و پایگاه های علمی، تحقیقاتی و پژوهشی هستند.

عسکرپور، مدیرکل حمایت از صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، با اشاره به اهمیت نیشابور گفت: نیشابور مهد فرهنگ و تمدن است و همچنین معدن فیروزه نیشابور یکی از شاخص های بسیار مهمی است که می توان از آن بهره مند شد.

وی تأکید کرد: از ظرفیت های دانشگاه با توجه به رویکردی که دارد می توانیم در زمینه گوهر سنگ ها و صنایع دستی استفاده کنیم. لذا با برگزاری رویداد ملی سه گام در دانشگاه نیشابور گامی مهم و موثر در این خصوص برخواهیم برداشت.

وی در خصوص رویداد ملی سه گام افزود: این رویداد شامل بخش‌های مختلف، نمایشگاهی، آموزشی و میزهای تخصصی و نشست‌های تخصصی است. در گام اول، آنچه که داریم تحت عنوان داشته‌ها، داوری خواهند شد.

در گام دوم با برگزاری نشست‌های تخصصی پیوند میان تولیدکنندگان این عرصه را رقم خواهیم زد و در گام سوم با به نمایش گذاشتن آثار تولید شده برای جامعه مخاطب از جمله صاحبان بخش‌های اقتصادی و تشویق و ترغیب آن‌ها به بکارگیری صنایع‌دستی در مجموعه‌های خود و استفاده از تولیدات کاربردی و یا تلفیقی از تولیدات صنایع‌دستی، امر تجاری سازی صورت می‌گیرد.

عسکرپور همچنین به اهمیت حضور شهرداری و سازمان زیبا سازی شهر در این جلسات تاکید کرد و گفت: به نمایش گذاشتن المان‌های مناسب با شهر جهانی گوهرسنگ‌ها در سطح شهر امری لازم و ضروری است.

وی همچنین راه‌اندازی و تجهیز آزمایشگاه صحت سنجی گوهرسنگ‌ها و سنگ‌های قیمتی را یک امر ضروری برای شهر نیشابور دانست.

در ادامه ابراهیم نیا، معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خراسان رضوی به ظرفیت‌های نیشابور به ویژه در زمینه صنایع دستی و گردشگری اشاره کرد و گفت: نیشابور شهری است که به‌عنوان یکی از مناطق نمونه گردشگری کشور شناخته شده و به عضویت میراث معنوی جهان در یونسکو درآمده است. در نیشابور فیروزه را داریم که جزو سرمایه‌های طبیعی و خدادادی است که نحوه بهره‌برداری از این میراث نمادین در حفظ و بقای آن بسیار حائز اهمیت است، از این رو ما در اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خراسان رضوی برآنیم تا با حمایت‌های وزارت متبوع همگام با دانشگاه نیشابور و وزارت علوم در این راستا فعالیت کنیم.

فضلیانی، مدیرعامل معدن فیروزه نیشابور نیز در خصوص برگزاری این رویداد ملی اعلام آمادگی کرد که با دانشگاه نیشابور و وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و وزارت علوم همکاری لازم را خواهند داشت.

وی همچنین تأکید کرد: نیشابور با توجه به پیشینه پرباری که دارد جایگاه مناسب و در خوری را برای کسب عنوان شهر گوهر سنگ‌ها، دارا است.

مدیرعامل معدن فیروزه نیشابور همچنین به مساعدت و حمایت وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری جهت راه‌اندازی آزمایشگاه اعتبار سنجی و صحت سنجی گوهرسنگ‌ها و سنگ‌های قیمتی در دانشگاه، اشاره کرد.

گفتنی است، در پایان صورتجلسه مربوطه به امضای طرفین رسید و براساس این صورت جلسه مقرر شد شورای سیاستگذاری متشکل از ریاست دانشگاه، حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه، معاون صنایع دستی اداره کل میرث استان خراسان رضوی، مدیرکل حمایت از صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و ریاست اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان نیشابور تشکیل شود و اولین جلسه خود را مطابق با تاریخ مشخص شده برگزار کنند و در این شورا در مور سایر جزئیات تصمیم‌گیری‌های لازم صورت پذیرد.