برنامه‌ریزی ویژه دولت برای به‌کارگیری ظرفیت بخش خصوصی در صنعت فضایی
برنامه‌ریزی ویژه دولت برای به‌کارگیری ظرفیت بخش خصوصی در صنعت فضایی

به گزارش تیکنا، نشست بررسی سند سیاست‌ها و برنامه‌های کلان بخش فضایی کشور با حضور دست‌اندرکاران بخش‌های دولتی فعال در حوزه طراحی و ساخت ماهواره و ادوات فضایی و بخش خصوصی به میزبانی دبیرخانه شورای عالی فضایی و به ریاست دکتر سالاریه، دبیر شورا برگزار شد. سند ۱۰ ساله صنعت فضایی در نیمه اول اسفندماه سال […]

به گزارش تیکنا، نشست بررسی سند سیاست‌ها و برنامه‌های کلان بخش فضایی کشور با حضور دست‌اندرکاران بخش‌های دولتی فعال در حوزه طراحی و ساخت ماهواره و ادوات فضایی و بخش خصوصی به میزبانی دبیرخانه شورای عالی فضایی و به ریاست دکتر سالاریه، دبیر شورا برگزار شد.

سند ۱۰ ساله صنعت فضایی در نیمه اول اسفندماه سال جاری ابلاغ شد و برنامه‌ها و اهداف کلان آن، امروز با هم‌اندیشی فعالان صنعت فضایی تشریح گردید و نظرات و انتقادات بازیگران دولتی و خصوصی این صنعت نیز مطرح شد.

توجه به بازیگران بخش خصوصی در صنعت فضایی

حسن سالاریه، رئیس سازمان فضایی ایران و دبیر شورای عالی فضایی، در این نشست در خصوص اهمیت ورود بخش خصوصی به صنعت فضایی اظهار کرد: بخش خصوصی صنعت فضایی نقش محوری و تعیین‌کننده‌ای در این سند دارد. با اینکه بخش خصوصی توانمند در این صنعت چندان بالغ نشده است، اما در سال‌های اخیر بخش دولتی از دستاوردهای شرکت‌های خصوصی در حوزه‌هایی چون قطعه‌سازی و زیرسیستم‌ها و سیستم‌سازی بهره برده است.

وی در تشریح سند برنامه‌ها و اهداف ۱۰ ساله صنعت فضایی اظهار داشت: این سند در دو بخش است ‌که بخش اول شامل قراردادها است و بخش دوم اهداف و سیاستگذاری‌های صنعت فضایی را تشریح می‌کند.

سالاریه در پایان تٱکید کرد: بخش صنعت فضایی، صنعتی نسبتا نوپا است و به دلیل ریسک و هزینه بالا، بازیگر اصلی این صنعت بخش دولتی است، اما یا همکاری نهادها و دستگاه‌های مختلف، از جمله معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تلاش می‌کنیم مسیر را برای حضور مستمر و فعال‌تر بخش خصوصی هموار کنیم و سهم این بخش را در ساخت قطعات، فناوری‌ها و سیستم‌های فضایی تقویت کنیم.

اقدامات کلان ۱۰ ساله در صنعت فضایی کشور

در سند سیاست‌ها و برنامه‌های کلان بخش فضایی کشور، پایش مستمر و شناسایی دقیق و واقع‌بینانه وضعیت موجود صنعت فضایی، تدوین نقشه راه و برنامه عملیاتی برای رسیدن به هر یک از اولویت‌ها، تٱمین، تکمیل، به‌روزرسانی و اشتراک‌گذاری زیرساخت‌ها، اولویت‌دهی به نقش‌آفرینی بخش خصوصی دانش‌بنیان همراه با ایجاد فضای رقابتی و توسعه بازار، استقرار نظام نظارت و ارزیابی شفاف و راهبری فعالانه روند پیشرفت برنامه‌ها و طرح‌ها، ارتقای اثربخشی و به‌روزرسانی سازوکارهای ارتباطات بین‌المللی، از جمله برنامه‌های کلان این سند در پیشبرد صنعت فضایی کشور است.

در این نشست، برخی از بازیگران و فعالان صنعت فضایی کشور نیز حضور داشتند و دغدغه‌ها و مسائل خود را مطرح نمود. تٱکید بر حضور شفاف بخش خصوصی، افزایش همکاری‌های بین‌المللی و تعاملات جهانی و منطقه‌ای در صنعت فضایی، تخصصی‌کردن حوزه‌ها برای کمک به روند ایجاد مناقصات پروژه‌ها و طرح‌ها برای بهبود شرایط رقابت بین تیم‌های بازیگر در صنعت فضایی، تعیین روش‌ها و سازوکارهای دقیق و کمّی برای رسیدن به اهداف سند، تفکیک بهتر اهداف فنی بر حسب شاخصه‌های تخصصی، تٱکید بر استانداردسازی تولیدات سازمان صنعت فضایی کشور و توجه بیشتر به کاربردهایی چون منابع طبیعی و نقشه‌برداری در این سند، از جمله توصیه‌ها و تٱکیدات فعالین صنعت فضایی به سند برنامه‌های صنعت فضایی مطرح شد.

پایان پیام/